BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Oosters borrelplankje met Aziatische gerookte zalmsalade

8 augustus 2017 door Stefanie Reageer

Oosters borrelplankje met Aziatische gerookte zalmsaladeOp een borrelplank kun je eigenlijk alles leggen wat je zelf lekker vindt. Of geef er een keer een leuk thema aan. Ik kies voor Aziatisch. Het blikje Royal Dutch Smoked gerookte zalm is de basis voor een frisse salade, die je op een stukje geroosterd stokbrood smeert. Mini loempia’s en wat knapperige Oosterse groentes maken de plank compleet. Lees snel verder.

Voorraadkast favorieten

Iedereen heeft zo zijn of haar vaste voorraadkast favorieten. Ingrediënten die je altijd in huis wilt – of moet – hebben. Ik kan soms echt zenuwachtig worden als ik weet dat bepaalde producten niet meer in de kast staan. Ik schrijf ze direct op een boodschappenlijstje, wat op het aanrecht ligt. Dat wil overigens niets zeggen, want soms blijft het daar bij. Het briefje raakt kwijt of ik mors er iets overheen, waardoor het onleesbaar is. Het gevoel van noteren is soms al voldoende. Ik blijf een aparte. Dat geef ik gelijk toe.

Oosters borrelplankje met Aziatische gerookte zalmsalade

Verplaatser

Nu moet ik bekennen dat we de laatste tijd de kasten behoorlijk leeg gegeten en opgeruimd hebben. Mijn lover dan, wat dat laatste betreft. Hij is daar extreem goed in. Bij mij hoort opruimen – helaas? – niet tot mijn specialiteiten. Ik ben vooral van het kaliber verplaatsen. Van de ene kast naar de andere. Van een lade naar een blik. En van plank naar plank. De Verplaatser, zou een mooie bijnaam zijn voor mij. Tijdens die opruimsessie kwam er weer van alles boven water, waarvan ik dacht dat we het niet meer in huis hadden. Stiekem best een fijn gevoel. Boodschappen doen in mijn eigen kasten. Ik hoef alleen niet af te rekenen. Nog fijner dus.

Royal Dutch Smoked

In mijn keukenla is ook een kleine sectie ingericht met blikjes visconserven. Dat kunnen allerlei verschillende soorten zijn, maar sindskort heb ik een nieuwe favoriet. Namelijk de Royal Dutch Smoked van Prins & Dingemanse. Mosselen met een lichte rooksmaak, maar ook makreel, paling, meerval, kabeljauwlever en zalm. Met die laatste heb ik zo een lekker recept voor jullie. Ook zonder bereiding of toevoegingen zijn de Royal Dutch Smoked producten mega lekker.

Oosters borrelplankje met Aziatische gerookte zalmsalade

Onverwachts bezoek

Prins & Dingemanse ken je vast. Beroemd om de mosselen natuurlijk en om de oesters, niet te vergeten. Wellicht ook van de schelpjes, waar je allerlei lekkers mee kunt maken. En nu dus van blikjes gevuld met verschillende soorten gerookte vis en schelpdieren. De blikjes zijn perfect om altijd in je voorraadkast te hebben en erbij te pakken op het moment dat je zin hebt in iets lekkers. Of onverwachts bezoek krijgt, een fles wijn opentrekt en daar toch een een borrelhap bij wilt serveren. Zo’n conservenblik ziet er tof uit. Je kunt ze dus prima zo op tafel zetten. De laatste tijd zie je dat toch steeds meer. Bestel op een zonnig en gezellig terras een borrelplank en grote kans dat je een blikje met visconserven erop hebt staan.

Oosterse borrelplankje

Dan nu het recept. Geïnspireerd op mijn lievelings boterham bij Robuust in Middelburg, ontstond dit Oosterse borrelplankje met Aziatische gerookte zalmsalade. Natuurlijk kun je Oosters invullen zoals je zelf wilt en op de plank leggen waar je zin in hebt. Bij mij werd het deze keer vega loempia’s met chilisaus, sojaboontjes, een kleine salade met knapperige wortel, taugé en sesamzaadjes en de Aziatische gerookte zalmsalade met plakjes getoast stokbrood.

Welke smaak van de Royal Dutch Smoked lijkt jou het lekkerste? Ik ben heel benieuwd!

Oosters borrelplankje met Aziatische gerookte zalmsalade
Voor 2 tot 4 personen

Oosters borrelplankje met Aziatische gerookte zalmsalade

Dit zit erin:

  • 1 blikje Royal Dutch Smoked gerookte zalm
  • 1 of 2 el mayonaise
  • 2 tl sojasaus
  • 2 el limoensap
  • Peper
  • Zout
  • 1 el witte en zwarte sesamzaadjes
  • Voor erbij: geroosterd stokbrood

Dit heb je nodig:

  • Kom
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Laat de gerookte zalm uitlekken, haal de vis uit het blikje en doe in een kom.
  2. Voeg de mayonaise, sojasaus en limoensap toe.
  3. Breng de gerookte zalmsalade op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de salade in het conservenblikje, garneer met sesamzaadjes en eet met geroosterd stokbrood.
TIP! Deze salade doet het heel goed op een Aziatische borrelplank. Serveer naast de gerookte zalmsalade, mini loempia’s met chili-saus, edamame boontjes en een fris slaatje met taugé, wortel, koriander, limoensap en sesamzaadjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Oosters borrelplankje met Aziatische gerookte zalmsalade

In samenwerking met Prins & Dingemanse.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zo maak je een indrukwekkende borrelplankZo maak je een indrukwekkende borrelplank
  • Voor bij de borrel // Zoetzuur van bloemkoolVoor bij de borrel // Zoetzuur van bloemkool
  • Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolieVoor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie
  • 3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel Tags: borrelen, borrelplank

« Voor bij de borrel // Gehaktballetjes in ketjapsaus
Pruimentaart met kaneel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok