BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Voor bij de borrel // Zoetzuur van bloemkool

16 december 2017 door Stefanie Reageer

Zoetzuur van bloemkoolZoetzuur van bloemkool is een super lekker bijgerecht. Het maakt je borrelplank compleet en kleedt je kaas- of charcuterieplank net wat meer aan. Vandaag deel ik het recept met je.

Zoetzuur

De laatste tijd ben ik dol op zoetzuur. Vooral bij een borrelplank en hele hartige hapjes smaakt dit zo ongelofelijk lekker. Zeker bij vette onderdelen op je plank, smaak zo’n fris en knapperige stukje bloemkool goed. Bijvoorbeeld paté, gedroogde worst of een plak beenham. Op de blog staat een recept voor een beenhammetje uit de oven en daar hoort dit zoetzuur van bloemkool wel een beetje bij.

Zoetzuur van bloemkool
Voor 4 personen

Zoetzuur van bloemkool

Dit zit erin:

  • 250 ml witte wijnazijn
  • 90 gr kristalsuiker
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 500 gr bloemkool, in kleine roosjes

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • Snijplank + mes
  • Gesteriliseerde potten

Zo maak je het:

  1. Doe de witte wijnazijn, kristalsuiker, kurkuma, chilivlokken, knoflook, laurierblad, zeezout en komijn in een steelpan. Verhit, al roerend, 5 minuten, tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag. Laat alles 5 minuten zachtjes koken of tot het mengsel iets is ingedikt.
  2. Voeg de bloemkool beetje bij beetje toe. Roer elke keer goed, zodat alle roosjes bedekt worden door een laagje van het gele mengsel. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is.
  3. Je kunt de bloemkool al direct eten, maar de smaken worden het lekkerste als je het zoetzuur een dag of nacht laat staan. Doe in een gesteriliseerde pot en sluit af als het zoetzuur compleet is afgekoeld.
TIP! Circa 1 week houdbaar in de koelkast.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zoetzuur van bloemkool
In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zo maak je een indrukwekkende borrelplankZo maak je een indrukwekkende borrelplank
  • Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolieVoor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie
  • Stoofvlees met Leffe BruinStoofvlees met Leffe Bruin
  • Witte bonenhummusWitte bonenhummus

Te vinden onder:Bijgerechten, Recepten, Voor bij de borrel Tags:bloemkool, borrelen, borrelplank, chilivlokken, knoflook, komijn, kurkuma, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoetzuur

« De Theetap in Zierikzee // Bed & breakfast, theeschenkerij en galerie
Ode aan de Zeeuwse bolus #2 // Zeeuwse bolus wentelteefjes met kaneelroom »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon