BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Streetfood bij NXT Door in Brugge

15 januari 2016 door Stefanie 6 Reacties

Streetfood bij NXT Door in Brugge
Tijdens een weekend Brugge streken we neer bij NXT Door. Een restaurant waar je naar toe gaat als je gek bent op streetfood. Ik ben er dol op, dus ik ben fan. Benieuwd wat voor lekkers ik at? Lees snel verder

Tafeltje voor 2

‘Als je in Brugge wil eten, moet je echt een tafeltje reserveren,’ drukte de eigenaresse van B&B De Weide Wereld ons op het hart. Tijdens het reserveren van de nachtjes in de De Weide Wereld vertelde Petra dat het in Brugge altijd heel druk is en je vaak enkel een plekje in een restaurant hebt, als je ook daadwerkelijk reserveert. Ik sloeg het advies niet in de wind en belde braaf een paar dagen voor we richting Brugge gingen met NXT Door. Of ze nog een tafeltje voor twee hadden. Gelukkig, ik was nog niet te laat, maar het bleek wel het laatste plekje te zijn.

Streetfood bij NXT Door in Brugge

Next door

Op zaterdagavond vertrokken we richting NXT Door in Brugge. We stapten binnen bij Toms Diner. Dit restaurant van chefkok Tom Mestdagh heeft er sinds kort een broertje bij. Het zit letterlijk next door. Gescheiden door een muur met een grote opening. Twee heel verschillende restaurants onder één dak. Leuk vind ik dat. Bij NXT Door dompel je jezelf onder in een streetfood experience. Dat belooft wat! Omdat ons tafeltje nog niet gereed is, drinken we eerst een G&T aan de bar. We bekijken alvast de menukaart en kiezen een fles wijn uit voor bij het diner. De wijnkaart is super uitgebreid dus echt voor ieder wat wils. We gaan voor wit en bestellen Grüner Veltliner.

Chinees

Ons tafeltje voor de avond is een soort laag barretje, helemaal ingelegd met rode tegeltjes. Ik vond het wel iets Chinees hebben, maar dan hip. De rest van de inrichting is rustig en warm. Een robuuste bakstenen muur, tafeltjes van oud hout en zwarte kuipstoeltjes.

Streetfood bij NXT Door in Brugge

Mooie combinatie

Finally it’s time for food! We gingen voor het vier gangenmenu. Om onze smaakpapillen te prikkelen en de eetlust op de wekken proefden we als eerste drie kleine hapjes van over de hele wereld. We begonnen met een ceviche en granaatappelpitjes. Laat ik nou dol zijn op vis gegaard in zuur, dus ik was helemaal in mijn element. De combinatie met de frisse granaatappelpitjes smaakte verrukkelijk. Ik dacht altijd dat deze pitjes heel hard waren. Een soort grote druivenpitten, maar ik had het mis. Super lekker juist. Daarna kregen we een bordje voor ons met een stukje merguez en een couscoussalade met appel. Het worstje was heerlijke kruidig. Mooie combinatie met de zoetige salade. Onze laatste appetizer was een beef teriyaki spiesje. Mals en sappig vlees in een heerlijke marinade.

Streetfood bij NXT Door in Brugge Daarna proefden we Ramen ‘Oriental style’. Een noodlessoep met garnalen en knapperige groentes. Peultjes in plakjes, taugé en paksoi. Romig en tegelijkertijd fris door de limoen. Deze ga ik snel thuis maken. Het andere gerecht was een steamed bun ‘Japenese style’ met pulled pork, kimchi van rode kool, BBQ-saus en mais. Sappig, zacht vlees en heel goed op smaak. Een hapje van alle onderdelen samen is een stukje hemel in je mond.

Streetfood bij NXT Door in BruggeStreetfood bij NXT Door in Brugge

Take away doosje

Voor de derde gang kozen we beide voor Peking eend. Daar verheugde ik me al op sinds ik de kaart voor de eerste keer bekeek. Dat was thuis tijdens mijn research naar leuke plekjes in Brugge. Ik denk dat ik sindsdien elke dag de kaart gecheckt heb om te zien wat er ook alweer precies op stond. Inmiddels kende ik hem uit mijn hoofd en was mijn trek in dit gerecht alleen maar meer geworden. NXT Door serveert Peking duck met een warme noodlessalade in zo’n take away doosje voor noodles. Heel neutraal van smaak wat perfect gaat met de eend die wat heftiger smaakt. Op voorhand mijn favoriet en na afloop eigenlijk gewoon nog steeds.

Streetfood bij NXT Door in BruggeHoewel ik niet een echte toetjesfan ben, kan ik wel genieten van een zoet gerechtjes na die net even anders zijn. Bolletjes ijs maak je me niet blij mee hoor, maar van de rijstepap ‘streetfood style’ die ik bij NXT Door bestelde had ik wel een XL versie gelust.

Wat een leuke tent is dit zeg! Lekker eten, goede wijn en een gezellige sfeer. Mijn nieuwsgierigheid naar Toms Diner is eigenlijk ook wel gewekt. Ben je in Brugge? Ga dan dineren bij dit streetfood restaurant. Wel even reserveren om verzekerd te zijn van een plekje!

NXT Door in Brugge

West-Gistelhof 21
8000 Brugge
Gesloten: zondag & maandag
www.nxtdoor.be
Wij betaalden €144,- voor een vier gangenmenu, 2 G&T’s en een fles Grüner Veltliner.

Heb je al wel eens bij NXT Door? Of ga je dat binnenkort doen? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Foto’s interieur: www.bureaublanc.be

Dit vind je misschien ook leuk

  • Meme Gusta in Gent // Vlaamse keuken uit grootmoeders tijdMeme Gusta in Gent // Vlaamse keuken uit grootmoeders tijd
  • Restaurant Basalt in MiddelburgRestaurant Basalt in Middelburg
  • Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangenRestaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangen
  • B&B De Weide Wereld // BruggeB&B De Weide Wereld // Brugge

Categorie: België, Brugge, Landen, Steden Tags: Belgie, Brugge, hotspot, peking duck, pulled pork, restaurant, review, streetfood, uit eten

« Havermouttaartjes met vanille
Een Franse klassieker: coq au vin »

Reacties

  1. Daniëlle zegt

    15 januari 2016 om 09:08

    Wat een leuk zaakje! Ik ga hem zeker onthouden mocht ik eens naar Brugge gaan!

    Beantwoorden
  2. Maris zegt

    15 januari 2016 om 12:31

    Wat een leuk en hip restaurant! Dat had ik helemaal niet bij Brugge verwacht.

    Beantwoorden
  3. Anne zegt

    15 januari 2016 om 19:51

    Klinkt echt super de hapjes en de streetfood.
    Zou er nu voor naar Brugge willen rijden geloof ik

    Beantwoorden
  4. Dionne zegt

    17 januari 2016 om 09:34

    Wauw! Ziet er onwijs goed uit!

    Beantwoorden
  5. Celine zegt

    2 februari 2016 om 20:15

    Wij zijn zelf van Brugge en Tom’s Diner en Nxt Door zijn echt onze favoriete restaurants! Top dat je ook zo enthousiast bent :)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 februari 2016 om 18:01

      Wat leuk! Dank je! Tom’s Diner wil ook nog een keer uitproberen :-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok