BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Restaurant Basalt in Middelburg

14 augustus 2016 door Stefanie 1 Comment

Restaurant Basalt in MiddelburgThere is a new kid in town. Nog niet zo lang geleden opende restaurant Basalt haar deuren. Op een super toffe plek, namelijk in de Sint Janstraat in Middelburg. Wat mij betreft het leukste straatje van de stad. Mooie pandjes, een schattig plein waar elke maand een rommelmarkt is, bijzondere boetiekjes en leuke horeca. Koffie, tosti’s, taarten en nu dus ook heerlijk dineren in een restaurant met vis in de hoofdrol.

Beetje Frans

Al ontelbare keren liep ik langs het pandje, waar Basalt nu zit. Hoewel er altijd een restaurant zat, stapte ik nog niet eerder binnen. Tot nu. Het voelt een beetje Frans aan. Alsof je op vakantie bent. Het is binnen heerlijk licht en de houten vloer is prachtig. De avond dat wij er zijn is het druk in het restaurant, maar het plekje aan het raam, waar wij zitten, is knus en het voelt bijna alsof we met z’n tweetjes zitten.

Restaurant Basalt in MiddelburgRestaurant Basalt in Middelburg

Zilte salade

Op de menukaart dus veel vis, maar ook liefhebbers van vlees of een vegetarisch gerecht zitten goed bij Basalt. De gerechten gaan mee met het seizoen en chefkok Albert kookt met producten uit de omgeving. Wij schuiven aan voor het diner, maar ook op de lunchkaart staat genoeg lekker wat ik nog wil proeven. Bijvoorbeeld de zilte salade met rivierkreeftjes en Noordzeegroente. Je kunt trouwens de hele dag bestellen van de dinerkaart. Leuk vind ik dat.

Restaurant Basalt in MiddelburgRestaurant Basalt in Middelburg

Coquille

We bestellen een fles Gruner Veltliner. Eén van mijn favoriete wijnen. Ook deze smaakt goed. Droog, fris en een klein beetje tintelend op je tong. Om onze smaakpapillen alvast wat te prikkelen, krijgen we alvast een amuse. Vitelli tonnato in een glas. Dat smaakte naar meer. Als voorgerecht ga ik voor coquilles met doperwtencrème en gedroogde Parmaham. Een plaatje om te zien en wat was dat lekker! De combinatie van de ietwat zoete coquille gaat heel goed met de zoute ham. Ruben gaat voor het vistrio. Een garnalenkroketje, forel en huisgerookte zalm.
Restaurant Basalt in Middelburg

Voor het hoofdgerecht kies ik zalm. Het allerlekkerste vind ik zalm die nog een beetje rosé is. Nou dat is deze hoor. Bovenop zit een kruidenkorstje, wat de zalm net wat specialer maakt. Het bedje van zilte groente waar de vis op ligt valt ook goed in de smaak. Mijn lover gaat voor heilbot met Thaise curry. Ook al een voltreffer. De curry smaakt net zoals in Thailand. We like!

Restaurant Basalt in Middelburg

Zeeuwse kaasjes

Een toetje laten we voor wat het is. Jammer, want het kaasplankje met Zeeuwse kaasjes leek me heerlijk. Ach, dat komt een volgende keer dan wel. We bestellen koffie. De zelfgemaakte brownie en het zeebanket laten we natuurlijk niet liggen.

Ik ben dolblij met deze nieuwe aanwinst voor Middelburg. Ongedwongen, lekker eten bereid met goede producten en een fijne sfeer!

Restaurant Basalt

Sint Janstraat 34
4331 KD Middelburg
www.restaurant-basalt.nl

Ben jij al bij restaurant Basalt in Middelburg geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Restaurant Basalt in Middelburg

Dit vind je misschien ook leuk

  • Restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangenRestaurant Meliefste in Wolphaartsdijk // een culinair avontuur van 7-gangen
  • Sooo Delicious: de lekkerste taartjes in GoesSooo Delicious: de lekkerste taartjes in Goes
  • Vrolijkste theehuis: HoneyPie in MiddelburgVrolijkste theehuis: HoneyPie in Middelburg
  • Brasserie Jong in Vlissingen // Voor de beste G&T’s en super lekker eten!Brasserie Jong in Vlissingen // Voor de beste G&T’s en super lekker eten!

Te vinden onder:Middelburg, Middelburg, Restaurants, Steden, Zeeland Tags:hotspot, hotspots, Middelburg, restaurant, review, uit eten, visrestaurant, zeeland

« Makkelijk & snel: spaghetti met chorizo
Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats »

Reacties

  1. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    15 augustus 2016 at 10:02

    Altijd leuk om nieuwe hotspots te ontdekken!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon