BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas

28 april 2016 door Stefanie 4 Reacties

Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaasIs het voor jou vandaag the day after? Lig je in bed met een bonkend hoofd? Keek je gister net iets te diep in het glaasje? En heb je nu behoefte aan een vette hap? Dan is dit ontbijt helemaal voor jou. Maak het zelf, of beter nog, laat iemand het voor je maken. Ik vertel je vandaag ook direct over mijn koningsdag van twee jaar geleden. Een dag met een gouden randje in een iets minder leuke periode.

Sentimenteel

Ik ben een behoorlijk sentimenteel type. Na een vakantie bijvoorbeeld. Dan heb ik vaak zo’n gek en weemoedig gevoel. Herken je dat? Zo’n gevoel van ongeloof dat de tijd zo snel voorbij vliegt. Je weken of zelfs maanden naar iets uit kijkt en het dan met twee keer knipperen voorbij is. Dan denk ik, precies een week geleden deden aten we bij dat restaurant op die rots en de dag erna snorkelden we tussen al die mooie vissen.

Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas

Burn-out

Rond deze tijd van het jaar, Koningsdag en eind april, heb ik sinds kort ook zo’n gevoel van weemoed. En dan niet omdat ik terug verlang naar die tijd, juist niet. Precies twee jaar geleden belandde ik in de ziektewet, burn-out. Ik vertelde er al eerder over. In deze periode van het jaar denk ik er altijd extra veel aan. Vorig jaar was dat nog heel emotioneel. Dit jaar eigenlijk al veel minder. Dat vind ik best een goed teken. Nu voelt het meer als een gegeven. Het gaat nu gewoon heel goed met me. Ondanks dat het een rottijd was, heb ik er ook mooie herinneringen aan.

Snacks van Mora

Koningsdag bijvoorbeeld. Die werd wel iets anders dan dat ik me had voorgesteld. Geen wild feest. Ondanks dat was het een dag met een gouden randje. Vriendje Maus stond ’s ochtends al voor de deur. Ik een tikkeltje hysterisch en hij was er voor me. We besloten direct aan de wijn te gaan. Dat verzacht al het leed. Voor even dan. Het werd een dag met keihard huilen, maar ook met gieren van het lachen, nineties hits waar we allebei zo dol op zijn, snacks van Mora uit de frituur, roti bestellen, flauwe grappen uit de doos, die alleen wij begrijpen en sweet memories die ons terugbrachten naar vroeger. Mijn rode vintagelaarjes bijvoorbeeld, die ons weer herinnerde aan een geweldig feestjes. Ik besloot ze de hele dag aan te trekken. Samen met mijn panterbontjasje en een hippie jurkje. Als je me had gezien, weet ik zeker dat je je had afgevraagd of die meid niet helemaal goed snik was. In zekere zin klopte dat wel een beetje natuurlijk ;-).

Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas

Beter mens

Die tijd is geweest. De tijd van verdriet, dips en huilbuien. Ik kijk liever vooruit en naar wat voor moois het me heeft gebracht. Ik ben een beter mens geworden. Niet zozeer voor de mensen om me heen maar wel voor mezelf. Ik bewaak mijn grenzen, zeg niet overal meer ja op, zeg zelfs nee en sta op mijn strepen. Dat voelt goed.

Bestseller

Ik weet nog goed dat ik een notitieboekje kocht en daarin elke dag wilde bijhouden hoe ik me voelde. Ik zag het al helemaal voor me. Een levendig en uitgebreid verhaal van mijn worsteling met een burn-out. Het verhaal zou eindigen met mijn eigen succes story. Een handboek waarin ik vertelde dat het allemaal goed kwam. Dat laatste kon ik me destijds nog niet voorstellen, maar blijkbaar had ik toch ergens die hoop wel. Weet je, van dat hele boek is niets gekomen, ik debuteer binnenkort niet met mijn bestseller to be. Nu zie ik ook wel in, dat op zo’n moment in je leven, het ook niet echt een goed idee, is om de druk direct lekker op te voeren en te denken aan je eerste boek.

Sprankje hoop

Dat boek is er dan wel niet, maar ik deel mijn ervaringen op mijn eigen blog. Dat is misschien niet helemaal hetzelfde, maar het doel wat ik ermee heb, wel. Als je ook in dit schuitje zit, opgebrand bent, niet meer weet hoe je verder moet, dan hoop ik dat je hier kracht uit haalt. Al is het maar een heel klein beetje. Een sprankje hoop en een virtuele hart onder de riem, dat je beseft dat het goed komt.

Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas
Voor 2 tosti’s

Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas

Dit zit erin:

  • 2 soorten kaas, geraspt en zoveel als je zelf lekker vindt. Ik gebruik hele oude kaas en romige boeren belegen)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tl gedroogde chilipepers
  • Roomboter
  • 4 boterhammen, ik gebruik zuurdesembrood

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Rasp
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Meng de kaas met de rode ui en de chilipepers.
  2. Besmeer de boterhammen met roomboter.
  3. Beleg 2 boterhammen met het kaasmengsel en leg daar de andere 2 boterhammen op.
  4. Verhit roomboter in de pan en bak hierin de tosti’s mooi goudbruin en tot de kaas helemaal gesmolten is.
  5. Snijd doormidden en serveer de tosti met een sausje naar keuze.
TIP! De kaas loopt een beetje uit de tosti en die wordt dan knapperig. Dat is zo mega lekker!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas

Dit vind je misschien ook leuk

  • Anti-kater ontbijt #2: tuna melt + Happy New YearAnti-kater ontbijt #2: tuna melt + Happy New Year
  • Anti-kater ontbijt: pantosti met sambalAnti-kater ontbijt: pantosti met sambal
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade
  • De tosti der tosti’s: croque monsieurDe tosti der tosti’s: croque monsieur

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: anti-katerontbijt, kaas, lunch, makkelijk, ontbijt, rode peper, rode ui, tosti

« Lamsköfte met pistachenoten en platbrood
De nieuwe burgermeester van Bergen op Zoom »

Reacties

  1. Manon zegt

    3 mei 2016 om 17:22

    Wat een goed idee. Ik leef op tosties bijna, haha. Ik vind ze echt heel lekker, vooral als alles echt lekker smeuïg is en vooral niet te droog! Ik houd je site in de gaten voor meer tosti-updates.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      3 mei 2016 om 18:06

      Ik hou ook echt van tosti’s. Heb nog wel wat leuke tosti ideetjes dus komt goed;-)

      Beantwoorden
  2. alexa zegt

    3 mei 2016 om 17:26

    wat ziet het er ontzettend lekker uit

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      3 mei 2016 om 18:05

      Dank je wel :-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok