BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)

17 februari 2016 door Stefanie 1 Reactie

Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)Eigenlijk zo eenvoudig qua ingrediënten maar geweldig van smaak. Dat is deze pasta met polpettes. Polpettes zijn Italiaanse gehaktballetjes. Vandaag krijg je van mij het recept en vertel ik over mijn bloggers block.

Bloggers block

De afgelopen week is het iets stiller op Little Spoon dan jullie van me gewend zijn de laatste tijd. Het allerliefste voorzie ik jullie dagelijks van lekkere recepten, fijne plekjes of ander culinair (geneuzel) gerelateerde berichten. Ware het niet dat ik momenteel een kleine beetje kamp met een bloggers block. Of het woord bestaat weet ik niet, maar als een schrijver een writer’s block heeft, vind ik, dat je als blogger best mag spreken van een bloggers block.

Normaal

Dit is nieuw voor mij. Normaal – wat is normaal? – vloeien de woorden zo uit mijn pen. Nu moet je niet denken dat ik mijn blogs schrijf met pen en papier. Of met een veer gedoopt in inkt. Ik tik ook gewoon met mijn vingers op toetsjes waardoor de letters op mijn beeldscherm verschijnen. Wie weet is het een idee om dit gezegde aan te passen naar het moderne tijdperk? Maar goed, daar ga ik niet over en daar gaat deze blog al helemaal niet over.

Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)

Langzaamrijders

Waar het hier wel over gaat is inpiratie. Of beter gezegd een gesprek daaraan. Te pas en te onpas weet de inspiratie mij te vinden. In de trein, bij het afluisteren van een gesprek tussen een ruziemakend echtbaar. Op de sportschool, terwijl ik pompend testosteron begluur. Op de fiets, al ergerend aan langzaamrijders of juist genietend van de zon en de wind mee. In de auto, zodat ik langs de kant van de weg stop om notities te maken. Net voor het slapen gaan, of in de nacht. Midden in een gesprek. Dan doe ik altijd heel erg mijn best om het te onthouden. Een blog typen terwijl iemand zijn of haar hart bij je lucht is een no-go. Het is al erg zat dat je eigenlijk niet meer luistert. Jullie snappen mijn punt. De inspiratie was er altijd en overal.

Frustrerend

Tot vorige week. Ik wachtte en wachtte. Tot ik een ons woog. Wat dan weer een mooi bijkomend voordeel is. Inspiraie gaf geen gehoor en ik vertel je, dat is behoorlijk frustrerend. Ik besloot het even los te laten. ‘Laat het los!’ Laat het los!’ dat werd mijn nieuwe mantra, dus riep ik, dat ik de komende week even stopte met bloggen. Of vooral stoppen met het eraan denken. Het krampachtig nadenken over wat ik nu toch meer wilde vertellen. Jullie weten zo ongeveer alles al van me. Nee hoor, dat is niet waar gelukkig, maar soms komt het er gewoon niet uit. Vind ik de woorden niet die verwoorden wat ik nu precies bedoelt.

Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)

Bankhangen

Zo’n momentje van loslaten is goed. Ik zorgde voor een leeg weekend en bedacht me dat ik twee dagen wilde luieren. Bankhangen onder een kleedje. Netflix, mijn e-reader, een stapel tijdschrijften, veel lekker eten en een fles wijn binnen handbereik. Twee dagen in mijn hangbankpak, geen make-up en een hoge knot. Pure ontspanning. Het weekend naderde en het begon toch te kriebelen. Ik besloot van alles in huis te halen voor de gerechten die ik wilde maken. Geen moeten. Bleef de zin om te koken weg, dan werd het bankhangen.

Nieuwsgierig

Resultaat was dat ik twee dagen allerlei recepten uitgeprobeerde en fotografeerde. Allemaal op het gemakje. Nu het uitwerken nog. Om daarvoor ideeen te krijgen, nam ik mezelf voor om meer buiten de deur te werken. Onder de mensen te zijn. Want ja, andere mensen zijn toch mijn grootste inspiratiebron. Ik vind het heerlijk om mensen te observeren, te zien hoe ze met elkaar omgaan en met elkaar praten. Nieuwsgierig dus.

Cooking block

Ach ja als ik ruim 500 woorden uitweid over het gebrek aan inspiratie valt het allemaal nogal mee met dat bloggers block. Als je een cooking block hebt is deze pasta met polpettes aan te raden. Polpettes zijn Italiaanse gehaktballetjes. Een recept wat ik van vriendinnetje Loets kreeg. Zij weer van haar vader en hij weer van zijn moeder. Een echt Italiaans familierecept.

Wat je met tomaat, gehakt, knoflook en basilicum al niet kan hè? Dat is toch bijzonder. Eenvoudige, maar pure ingrediënten, meer is er niet nodig. Kies voor gehakt van de slager en dan het allerliefste half-om-half. Dit is misschien iets vetter, maar de polpettes blijven zo smeuïg.

Eet vooraf wat bruschetta’s en brood met pesto. Zet daarna een grote pan pasta met polpettes, Pecorino en een groene salade op tafel en het is feest.

Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)
Voor 4-5 personen

Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)

Dit zit in de polpettes:

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • Klein bosje basilicum, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1/2 beschuit, verkruimeld
  • Peper
  • Zout

Dit zit in de tomatensaus:

  • 4 blikjes tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • Paar takjes basilicum, fijngehakt
  • Olijfolie
  • 500 gram pasta naar keuze (ik gebruik fusilli)
  • Pecorino

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Gietijzeren pan of braadpan
  • Schaal
  • Pan
  • Snijplank + mes

Zo maak je de tomatensaus:

  1. Verhit een scheut olijfolie in de gietijzeren pan. Fruit de knoflook een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe.
  2. Roer goed, voeg wat peper en zout toe en breng aan te kook.
  3. Draai het vuur laag en laat lekker pruttelen.

Zo maak je de polpettes:

  1. Doe het gehakt in een schaal. Verkruimel het beschuit erover, breek het eitje erboven en voeg de knoflook en basilicum toe.
  2. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Kneed goed en draai kleine balletjes ter grootte van een golfballetje of iets kleiner. Herhaal tot al het gehakt op.
  4. Verhit flink wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes bruin op hoog vuur.
  5. Zodra de polpettes bruin kleuren schep je ze uit de pan en voeg je ze toe aan de tomatensaus. Zorg dat je de polpettes niet helemaal gaar bakt. Ze garen door in de saus.
  6. Zet het vuur zacht. Terwijl de saus en polpettes opstaan, kook je de pasta zoals op de verpakking staat.
  7. Giet de pasta af en doe door de saus. Verdeel de fijngehakte basilicum erdoor.
  8. Schep de pasta op de borden en rasp er Pecorino over.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pasta met polpettes (Italiaanse gehaktballetjes)

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zo maak je een klassieke bolognesesausZo maak je een klassieke bolognesesaus
  • Super snelle pizza napolitanaSuper snelle pizza napolitana
  • Spaghetti met krab, tomaat en rode peperSpaghetti met krab, tomaat en rode peper
  • Makkelijk & snel: Pasta PuttanescaMakkelijk & snel: Pasta Puttanesca

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: basilicum, gehakt, Italiaans, makkelijk, pasta, tomaat

« Snelle kikkererwtensalade
Sooo Delicious: de lekkerste taartjes in Goes »

Reacties

  1. Maris zegt

    17 februari 2016 om 19:25

    Lijkt me heerlijk! Italiaans doet het altijd goed. Simpele ingredienten, veel smaak. I love it.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok