BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico

8 december 2015 door Stefanie 4 Reacties

Bruschetta's met tomaatjes in balsamico en ansjovisDeze bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico zijn een heel fijne appetizer. Een perfect begin van je kerstdiner en heerlijk bij de borrel. Vandaag deel ik dit super makkelijke recept met je. Vertel ik ook direct alles over mijn hobby van vroeger: knutselen. Nu gebeurt dat trouwens onder begeleiding.

Korte spanningsboog

Als klein meisje schreef ik vriendenboekjes bij ‘hobby’s’ altijd standaard knutselen. Op zaterdag of zondag lekker in de weer met verschillende kleuren papier, stiften, verf, klei, stickers en Prittstift om er een waar kunstwerk van te maken. De realiteit ging vaak anders. Na een half uur was ik het beu. Smeed alles in een hoek of in de knutseldoos om er nooit meer uit te halen. De volgende knutselmiddeldag startte ik gewoon weer met een nieuw project. Een beeldje van gips bijvoorbeeld. Ken je die nog? Die maakte je in een mal. Eenmaal hard, kon je het witte gips een mooi kleurtje geven met verf. De helft en verder kwam ik niet. Ach ja, het hield me bezig en werkte tegen de verveling. Alhoewel ik daar als kind ook behoorlijk goed in was. Iets met een korte spanningsboog. Nog steeds wel een dingetje trouwens.

Naarmate je ouder wordt is knutselen niet meer stoer, dus verdwijnen de knutselspullen samen met de Barbies op zolder. Om later op de rommelmarkt te verkopen. Zo verdiende ik wat geld en kon ik een mooie outfit kopen waar ik de blits mee wilde maken in het nachtleven. Inmiddels gaan alle dertigers weer massaal kleuren en freubelen. Ik ben er ook zo één.

Bruschetta's met tomaatjes in balsamico en ansjovis

Vriendin Loets is heel creatief en ook een doorzetter. Belanden mijn pogingen tot schilderen na één kunstwerk in de kast, zij zet door tot ze iets moois gemaakt heeft. Daar ben ik soms stiekem best een beetje jaloers op. Loets knutselt geen kijkdozen en rijgt ook geen kralenkettingen. Nee, zij maakt echt de mooiste dingen. Iedere keer bedenkt ze ook iets nieuws. Lucky me, want ze geeft ook creatieve belevingen. Eens in de zoveel tijd knustelen ik en een groep vriendinnetjes onder begeleiding. Want echt, dat is nodig. Zonder hulp bakken we, of beter gezegd ik, er niets van.

Grobbenbollen

We pimpten al een keer een letterbak. Ik verzamelde allemaal felgekleurde papiertjes van Pip Studio en uit Flow Magazine. Daar behing ik de achterkant van de letterbak mee. Hij hangt nog steeds boven ons bed met Maria beeldjes en porseleinen vogeltjes erin. Deze keer kwamen we thuis met zelfgemaakte hangers voor in de kerstboom. Pompons in de mooiste kleuren. Leuk voor in de boom maar ook om later nog gewoon in huis te hangen. Mijn schatje noemde het grobbenbollen. Die harige beesten uit Ti Ta Tovenaar. Ook leuk.

Inmiddels wordt het knutselen een traditie. We kletsen bij, drinken wijn en eten de meest heerlijke gerechten die Loets bereidt. Als je hier niet blij van wordt, weet ik het ook niet meer. Deze keer werden we verwelkomd met bruschetta. Erop lagen tomaatjes in balsamico, een ansjovisje en een stukje basilicum. Te lekker om niet na te maken, of na te apen eigenlijk. Ik doe niet flauw, en deel Loets’ recept ook met jullie. Wat mij betreft een perfect begin van het kerstdiner of als onderdeel van een borrel. Het is ook nog eens zo gemaakt!

Bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico
Voor 4 personen

Bruschetta's met tomaatjes in balsamico en ansjovis

Dit zit erin:

  • 500 gram mini roma tomaatjes, in vieren
  • 75 milliliter balsamicoazijn
  • 2 blikjes ansjovis
  • 1 stokbrood in plakken en die weer gehalveerd, ik gebruik twee verschillende soorten die ik nog in huis had
  • Basilicum
  • Olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • Bakplaat bekleed met bakpapier
  • Zeef

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de tomaatjes in een steelpan samen met de balsamico. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje inkoken. Dit duurt 15 tot 20 minuten.
  3. Leg de plakjes stokbrood op de met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en zet in de oven. Draai halverwege om zodat de broodjes aan beide kanten goudbruin zijn.
  4. Zeef de tomaatjes.
  5. Beleg de bruschetta met tomaat. Leg er een stukje ansjovis en basilicum bovenop.
TIP! Mag het wel lekker knoffie voor jou? Smeer de bruschetta dan in met knoflook en beleg daarna met tomaat.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Bruschetta met tomaatjes in balsamico en ansjovis

Dit vind je misschien ook leuk

  • 3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel
  • Voor bij de borrel // borrelplank met gerookte visVoor bij de borrel // borrelplank met gerookte vis
  • 2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes2 x Black Tomato Gin & Tonic + bijpassende hapjes
  • Makreelpaté met zuurdesemtoastMakreelpaté met zuurdesemtoast

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags:ansjovis, balsamico, Borrelhappen, kerst, tomaat, voor bij de borrel

« Aziatische pannenkoekjes met eend en pruimensaus
Food bucketlist #2 Garnalenkroketten met citroenmayonaise »

Reacties

  1. Willemijn zegt

    8 december 2015 at 08:50

    Yum dat ziet er heerlijk uit en wat heb je toch leuk servies!
    Ik ga het onthouden voor de kerstdagen.
    (Ps. Dat gebeurT nu onder begeleiding ;-))

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      8 december 2015 at 08:54

      Oeps! Direct aangepast ;-) Dank je! Ja, ik heb een uitgebreide servies collectie hihi!

      Beantwoorden
  2. Monique zegt

    16 januari 2016 at 00:09

    Ik vind je blogs altijd zo gezellig om te lezen?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      16 januari 2016 at 08:29

      Wat lief dat je dat zegt! Dank je wel! Liefs x

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon