BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Aziatische pannenkoekjes met eend en pruimensaus

5 december 2015 door Stefanie Reageer

Aziatische pannenkoekjes met eend en pruimensausAl maanden droomde ik van de smaken van deze Aziatische pannenkoekjes met eend gemarineerd in five spices en pruimensaus. Wat ongelofelijk lekker. Je weet niet wat je proeft. Vandaag deel ik het recept met je en biecht ik direct iets op.

Gluurder

Ik ben een echte gluurder. Omdat ik het een negatief woord vind, noem ik het gewoon nieuwsgierig van aard. Uiteindelijk blijft het gene wat ik doe ordinair naar binnen loeren. Ik geniet ervan om van een afstandje te zien hoe andere mensen wonen. De weg van Vlissingen naar Middelburg is wel één van mijn favorieten om huizen te spotten. Oké en dan natuurlijk niet de buitenkant, maar de binnenkant. Soms met gevaar voor eigen leven. Ik kijk zo ingespannen naar alle huizen dat ik tegenliggers of geparkeerde auto’s soms bijna over het hoofd zie. Bijna gelukkig. Het is nog niet tot een aanrijding gekomen. Houden zo natuurlijk. Overdag zie je bijna nooit mensen in de woonkamers. Zodra de schemering intreedt of het is donker, branden de lichten, zie je gezinnen aan tafel, een man alleen met een krant of een ouder echtpaar voor de televisie. Het intrigeert me en soms fantaseer ik nog even door over die personen. Klinkt dat gek?

Als klein kind had ik dit al. Heerlijk vond ik het om ongegeneerd te woonkamers in te kijken. Vooral oude huizen met een kamer ensuite vond ik fantastisch. Wat een geluk dat ik nu dan zelf in zo’n jaren dertig huis woon met dit prachtige detail. Het heeft de gluurdrang nooit weggenomen overigens. Alleen maar versterkt eigenlijk.

Virtueel binnen neuzen

Wanneer het nou regent en je hebt geen zin om naar buiten te gaan maar wel enorme behoefte aan andermans woonkamer, dan is Funda natuurlijk ook altijd een goed idee. Doen jullie dat ook wel eens? Zo’n site doorspitten met huizen die te koop staan? Droomvilla’s bekijken of even virtueel binnen neuzen bij dat ene leuke huis wat je onderweg tegenkwam. Of juist die woning die je er vreselijk uit vindt zien. Programma’s als Huizenjacht vind ik ook heerlijk tijdverdrijf. Ik had stiekem gewoon makelaar moeten worden. Wie weet in een volgend leven.

Aziatische pannenkoekjes met eend en pruimensaus

Gluur aandoening

Het is fijn om te weten dat ik niet de enige ben met de gluuraandoening. Wij wonen aan een vrij drukke straat met een behoorlijk levendige stoep. Buren lopen af en aan, bezoekers van het ziekenhuis, toeristen die richting de Vlissingse boulevard gaan en andere wandelaars die onderweg zijn. Het gebeurt niet vaak dat mensen voorbij lopen en NIET naar binnenkijken. Bijna iedereen draait zijn of haar hoofd even naar links, of rechts, afhankelijk welke kant je op gaat natuurlijk en bekijkt ons eigen paleis. Ik heb daar totaal geen moeite mee. Zou een beetje gek zijn ook. Soms roepen we voor de grap wel eens ‘mooi hè?’ Mijn schatje en ik hebben dan de grootste lol. Ach ja, ieder zijn gebrek.

Toko

Al maanden droomde ik. Niet over een mooi huis wat ik gespot had, maar over Aziatische pannenkoekjes, gevuld met eend en pruimensaus. Van die pannenkoekjes die je bij elk goed Chinees restaurant eet. Zo’n restaurant heb ik helaas niet in de buurt. Op mijn vrijgezellenweekend in Amsterdam at ik ze voor het allereerst. Ik vond het echt geweldig lekker en nam me voor om ze zelf ook eens te maken. Ik neem me wel meer voor, maar toch realiseerde ik dit plan sneller dan verwacht. Tijdens een middagje Zierikzee met vriendin Loets en na een lunch bij De Zeeuwse Hemel belandden we bij een toko. We keken er een beetje rond en ineens zag ik pruimensaus staan. Dit moest een teken zijn. Ik checkte direct of de toko ook pannenkoekjes verkocht. Ik had geluk. Dit zijn trouwens hele dunnen ronde vellen van tarwe waar je bijna doorheen kijkt. Een dag later was het dan zover. De eendenborst marineer ik in sojasaus en five spices poeder. Echt, je weet niet wat je proeft. Het zoete van de eend en de pruimensaus smaakt geweldig met de frisse komkommer en het scherpe van de lente-ui.

Wat mij betreft is dit een te gek borrelhapje, maar ook tijdens de lunch of diner zeg ik geen nee tegen dit gerechtje. Beleg de pannenkoekjes van te voren of zet alle ingredienten op tafel en laat iedereen zelf vullen en belggen. Weet je, ga gewoon voor dat laatste. Makkelijk en nog gezellig ook.

Aziatische pannenkoekjes met eend en pruimensaus
2 tot 4 personen

Aziatische pannenkoekjes met eend en pruimensaus

Dit zit erin:

  • 350 gram eendenborst
  • Sojasaus, naar smaak
  • 2 à 3 eetlepels five spices poeder
  • Rijstolie, of een andere neutrale olie
  • Bosje lente ui, in reepjes
  • 1 komkommer, in reepjes
  • Aziatische pannenkoekjes, te koop bij de toko. Ik gebruik Peking Duck wrappers.
  • Pruimensaus, dit koop je bij Aziatische toko’s

Dit heb je nodig:

  • Diepvrieszak
  • Koekenpan
  • Mes + snijplank

Zo maak je het:

  1. Snijd de velkant de eendenborst kruislings in. Er ontstaat nu een ruitjespatroon.
  2. Doe flink wat sojasaus, rijstolie en five spices samen met de eendenborst in een diepvrieszak. Hussel even en leg 2 uur in de koelkast. De eend kan zo goed marineren.
  3. Haal de eend een half uur voor je hem gaat bakken uit de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  5. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de eendenborst op de velkant op middelhoog vuur 5 minuten. Draai de eendenborst om en bak nog 1 minuut.
  6. Leg de eend in een ovenschaal en schenk er het vrijgekomen vet en de overgebleven marinade bij. Zet de schaal 15 minuten in de oven en bedruip af en toe met zijn eigen vet en de marinade.
  7. Laat de eend 5 minuten rusten verpakt in aluminiumfolie. Snijd daarna in plakjes
  8. Beleg een pannenkoekje met wat pruimensaus, reepjes lente-ui en komkommer en vervolgens wat eend. Vouw dicht en serveer.
  9. Het is ook leuk om alle ingrediënten op tafel zetten zodat iedereen zelf zijn pannenkoekje belegd.
TIP! Deze pannenkoekjes met eend zijn lekker als hoofdgerecht, maar ook vooraf of bij de borrel.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Aziatische pannenkoekjes met eend en pruimensaus

Dit vind je misschien ook leuk

  • Op het vel gebakken eendenborst met portsaus, gebakken witlof en gratin van aardappel en knolselderijOp het vel gebakken eendenborst met portsaus, gebakken witlof en gratin van aardappel en knolselderij
  • Snelle pittige komkommer kimchiSnelle pittige komkommer kimchi
  • Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindipChinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindip
  • Bun Cha (Vietnamese noodles) met biefstukBun Cha (Vietnamese noodles) met biefstuk

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags:aziatisch, eend, five spices, kerst, komkommer, lente-ui, pruimensaus

« Vrolijkste theehuis: HoneyPie in Middelburg
Bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon