BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Homemade hazelnootpasta

6 mei 2015 door Stefanie 5 Reacties

HazelnootboterLaatst maakte ik al notenboter. Wat echt ontzettend lekker was, maar ik wilde meer. En vooral, nog lekkerder. Ik vind dat hele boter en pasta maken van noten leuk. In een mum van tijd, in principe doet de keukenmachine het werk dus het enige wat jij doet is alle ingrediënten in de kom gooien, heb je zo’n smakelijk goedje wat je overal op en door doet.

Ik ging bij mezelf te rade – wat is mijn favoriete noot? Dat is toch wel de hazelnoot. Even kort door de bocht, maar alles met hazelnoot is lekker. Denk maar aan bonbons met hazelnootvulling. Lekker. BonBonBloc met praline. Lekker. Chocoladereep met hele hazelnoten. Lekker. Oeh en hazelnootijs dan. Lekker. En niet te vergeten Nutella. Hazelnootpasta met chocolade. Dikke vette lekker.

HazelnootboterAls kind had ik een bijzondere gewoonte trouwens. Ik was gek op Nutella. Gewoon zo uit de pot lepelen was geen probleem. Wat ik echt lekker vond was het volgende. Ik smeerde een boterham in met een dikke laag Nutella. Legde er een boterham bovenop. Besmeerde die ook weer met een dikke laag Nutella en de boterhammen gingen de magnetron in. Ja je hoort het goed. De boterhammen met Nutella warmde ik even op in de magnetron. Dat was precisiewerk, kan ik je vertellen. De Nutella op de bovenste boterham moest een beetje hard worden, maar de boterham moest zacht blijven. Als de boterhammetjes te lang in de magnetron zaten werd het een beetje oudbakken toast. Wat me er overigens niet van weerhield om mijn Nutella sandwich op de eten. Deze mega caloriebom heb ik al jaren niet meer gegeten want ik heb nooit Nutella in huis (1) en we hebben al jaren geen magnetron meer (2). As we type heb ik wel echt heel veel zin in dit zelf bedachte chocoladebroodje.

Helaas, ik moet het even doen met deze hazelnootpasta. Nou eigenlijk helemaal niet helaas, want hij is toevallig heel lekker. En ja ook wel een soort van gezond(er). Dan moet je niet net als ik deed, elke dag een paar klodders van die hazelnootpasta op je havermout scheppen natuurlijk. Zo af en toe is geen probleem. De smaak is heerlijk. Op je havermout dus, of op een boterham met een beetje roomboter.

Volgende keer is pindakaas aan de beurt. Ook al zo één waar ik bijzondere en wat opmerkelijke eetgewoontes bij heb.

HazelnootboterHazelnootpasta
Voor ongeveer 300 milliliter

Dit zit erin:
300 gram hazelnoten, ongebrand en ongezout
4 eetlepels olie naar keuze, ik gebruik lijnzaadolie, maar andere olie is ook prima
Kaneel naar smaak
1 of 2 eetlepels honing
Snuf zeezout

Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Ik gebruik hiervoor een foodprocessor.

Zet de keukenmachine aan en laat 15 tot 20 minuten draaien, tot de noten zijn veranderd in een notenpasta. De eerste minuten heb je verpulverde noten. Door het lange draaien komt er olie vrij en ontstaat er langzaam aan een pasta.

Deze hazelnootpasta bewaar je in een schone glazen pot en in de koelkast.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Hazelnootboter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Spicy avocado toast met een gekookt eitjeSpicy avocado toast met een gekookt eitje
  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
  • Warme overnight oats met stukjes Nakd reepWarme overnight oats met stukjes Nakd reep
  • Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honingOntbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing

Categorie: Recepten, Sauzen, smeersels en dips Tags: gezond, hazelnoot, lunch, makkelijk, noten, ontbijt, snel

« Quinoasalade met geblakerde kip
Linzensalade met warme gerookte zalm »

Reacties

  1. Sarah - Van Eigen Kweek zegt

    6 mei 2015 om 22:08

    Oohhh het doel om veel hazelnoten te rapen volgende herfst is gevonden! Deze ga ik zeker maken! Lijkt me heerlijk!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 mei 2015 om 08:39

      Wat leuk! Raap je die ergens in een bos?

      Beantwoorden
  2. Willemijn zegt

    14 augustus 2015 om 07:26

    Hoi Steef! Ik heb een sloot aan hazelnoten liggen, maar geen keukenmachine.. Heb je nog tips? Of moet ik toch gewoon gaan sparen? ;-)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      14 augustus 2015 om 08:20

      Oei dat wordt toch sparen denk ik. Noten zijn zo hard, dat red je niet met een staafmixer of zo. Heb een blender? Wie weet kan je dat proberen? En anders, 11 oktober is je verjaardag toch ;-) x

      Beantwoorden
      • Willemijn zegt

        16 augustus 2015 om 20:50

        Haha ja klopt! Hmm misschien een poging wagen met m’n blender. Ik laat het je weten!

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok