BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Orzo met pompoen en boerenkool

25 oktober 2018 door Stefanie 2 Reacties

Orzo met pompoen en boerenkoolZodra het herfst is, wil ik pompoen eten. Dat is precies de reden dat deze orzo met pompoen en boerenkool de laatste weken in huize Little Spoon regelmatig op tafel staat. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

EINDELIJK een nieuw recept

Was die headbangende banaan van Hyves er nog maar. Die had ik namelijk zeker weten ingezet als eerste emoticon in deze blog. Want jawel, na een hele lange tijd heb ik een EINDELIJK een nieuw recept voor jullie in de aanbieding. Dat maakt me blij en gelukkig. Natuurlijk hoop ik dat jullie daar ook zo over denken ;-).

Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe verslaving. Wees gerust. Niets ernstig, waar ik direct van moet afkicken. Tenzij ik het in zulke grote hoeveelheden eet dat ik tonnetje rond word en mijn aderen dichtslibben. Dat is nu nog niet aan de orde, dus geniet ik met een gerust hart van mijn verslaving.

Orzo met pompoen en boerenkool

Nu zijn jullie vast heel nieuwsgierig wat die verslaving dan is. Ik snap het. Op dit moment eet ik het liefste elke dag orzo. WAUW. Ik vind dat zo fantastisch lekker. Ik kon de rijstvormige pasta altijd al waarderen. Bijvoorbeeld in combinatie met kokkels. Je weet gewoon niet wat je proeft als je een hap neemt. De pasta is zacht, maar toch met een beet. Bijna een beetje romig, zonder papzacht te zijn. Tja, het is een bijzondere omschrijving, dat realiseer ik me.

Redding

Vanaf de zomer eten we een aantal keer per week HelloFresh en dat is de redding geweest voor mijn inspiratie. Na het ontwikkelen van, misschien wel honderden recepten, voor opdrachtgevers waren alle ideeën op. Mijn wens was om gezond te eten, maar ook gevarieerd en wat meer vega. Door het gebrek aan die inspiratie stonden de gevulde puntpaprika’s, liefdespasta en pasta putanesca ongeveer elke week op tafel bij ons. Heel eerlijk? Hoe lekker ook, op een gegeven moment ben je het gewoon beu. Ergens in september stond orzo met pompoen en spinazie op het menu van HelloFresh. toen ik de eerste hap nam, was ik verkocht. Sindsdien heb ik het al regelmatig zelf gemaakt en voorzichtig geexperimenteerd met het toevoegen van tomaat en het verwisselen van spinazie voor verse boerenkool. Ik zei toch, voorzichtig ;-).

Orzo met pompoen en boerenkool

Mega groot succes

De combi van pompoen met boerenkool is wat mij betreft een mega groot succes. De boerenkool die ik gebruik is een biologisch exemplaar, die ik zelf uit de grond trok bij een bio boer in België. Met boerenkool uit de supermarkt smaakt het ongetwijfeld net zo goed, dus als je geen boer in de buurt hebt, is dat ook een optie hoor. No worries. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Laat je het me weten als je het zelf hebt uitgeprobeerd?

Orzo met pompoen en boerenkool
Voor 2 personen

Orzo met pompoen en boerenkool

Dit zit erin:

  • 350 ml bouillon naar keuze
  • Olijfolie
  • 250 gr pompoen, geschild en in blokjes
  • 4 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • 170 gr orzo
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 gr boerenkool, de grote bladeren in dunne repen gesneden
  • 5 tomaten, in stukken
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verhit wat olijfolie in een steelpan en bak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en doe een deksel op de pan. Kook de orzo zo’n 10 a 12 minuten. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om te zorgen dat de orzo niet aanbrand.
  2. Verhit ondertussen olijfolie in een wok en bak de blokjes pompoen met de tijm en 2 el water. Voeg na een minuut of 5 de knoflook, boerenkool en tomaten toe. Bak tot de boerenkool is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Roer de helft van de parmezaanse kaas door de orzo. Voeg nu ook de pompoen en boerenkool toe. Roer goed en breng verder op smaak met peper en eventueel wat extra zout.
  4. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige parmezaanse kaas.
TIP! Ik gebruik tijm in dit recept, maar je kunt het groene kruid ook vervangen voor salie. Dat lijkt mij zelf ook echt een mega lekkere combinatie.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Orzo met pompoen en boerenkool

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pompoensoep met salie en spekjesPompoensoep met salie en spekjes
  • Pompoentaartjes met feta en harissaPompoentaartjes met feta en harissa
  • Snelle auberginepizza’s // vega + salamiSnelle auberginepizza’s // vega + salami
  • Warme najaarsgroente met fetaWarme najaarsgroente met feta

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: boerenkool, herfst, knoflook, makkelijk, orzo, parmezaanse kaas, pompoen, snel, tijm, tomaat, vega, vegetarisch, winter

« Persoonlijk // 5x tips om te leven in het nu
Gepocheerde kweeperen met salty crumble en Griekse yoghurt »

Reacties

  1. Rineke zegt

    8 februari 2019 om 13:33

    Ik ga dit zeker maken. Vindt orzo ook heel lekker en pompoen en boerenkool heb ik in mn eigen moestuin. de pompoenen allang geoogst natuurlijk, maar nog niet op.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 om 09:09

      Heerlijke he orzo?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok