BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjam

13 juli 2018 door Stefanie Reageer

Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjamOoooh ik heb iets lekkers in de aanbieding voor jullie vandaag! Wie mag deze zomerse aardbeien trifle voor jou maken? Vertel er dan direct bij dat het zo klaar is. Kleine moeite dus en een groot plezier. In dit toetje zit ook nog aardbeienjam van Hero, stukjes cake en slagroom. Lees snel verder voor het recept.

Feestelijk met aardbeienjam

Laagjes zoetigheid in een glaasje vind ik altijd enorm feestelijk. Het ziet er gewoon heel leuk en kleurrijk uit. Ik maak ze tegenwoordig in alle soorten en maten. Laatst nog met bitterkoekjes, witte chocolade, mascarpone en limoncello. Of laagjes van slagroom, koekkruimels en chocolade in een glas. Allemaal heerlijk en zo eenvoudig te maken. Dat vond ik ook van deze zomerse aardbeien trifle. Stukjes cake, aardbeienjam van Hero, opgeklopte slagroom en verse aardbeien. Meer is het niet. Dit is echt de perfecte afsluiter van een barbecue of een ideaal dessert na een gezellig avondje tafelen in de tuin.

Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjam Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjam

Mijn vriendin Loets maakte een keer trifles als schooltraktatie voor haar dochtertje. Dat viel bij alle kids in de smaak. Dus het is ook een prima kindertoetje voor op een verjaardag. Het lijkt me trouwens wel wat om de zomerse aardbeientrifles te eten ergens op een kleedje in een grasveld. Aan het water of zo. Ik ben nou eenmaal dol op picknicken. Neem dan wel alle ingrediënten los en gekoeld mee. Kun je op je picknickkleed de trifles bouwen.

roombotercake

Voor deze zomerse aardbeien trifle kies ik zelf voor gewone roombotercake. Van de bakker bijvoorbeeld. Maar je kunt er eigenlijk naar hartelust mee variëren. Stukjes brownie, frisse citroencake of koekkruimels. Gewoon wat je lekker vindt of waar je op dat moment zin in hebt. De slagroom die klop ik op met een beetje suiker. Het is ook lekker om vanillesuiker te gebruiken. En de jam? Dat is aardbeienjam van Hero. Omdat de trifle al best zoet is, ben ik blij dat de jam van Hero lekker fris is door het toevoegen van citroenzuur. En dat is naast suiker en fruitpectine het enige aan ingrediënten. Fijn!

Ik heb genoeg gepraat. Nu hup hup hup aan de slag!

Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjam
Voor 4 personen

Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjam

Dit zit erin:

  • 4 tot 6 flinke el Hero aardbeienjam
  • 250 ml slagroom, ongezoet en opgeklopt
  • 2 el suiker
  • 8 tot 12 plakken roombotercake
  • 250 gr aardbeien, kroontje verwijderd en in stukjes

Zo maak je het:

  1. Snijd de roombotercake in blokjes en verdeel iets meer dan de helft over de glaasjes.
  2. Schep een lepel aardbeienjam op de cake, vervolgens wat slagroom en daarna de aardbeien.
  3. Eindig met weer een laagje cake, slagroom en garneer met een aardbei.
  4. Natuurlijk kun je de laagjes opbouwen zoals je zelf wilt.
TIP! De slagroom kun je met gewone suiker kloppen, maar kies ook eens voor vanillesuiker. En vervang de roombotercake voor frisse citroencake. Zo heb je nog steeds een zomerse trifle, maar toch helemaal anders.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjam

In samenwerking met Hero.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocoladeAffogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade
  • Tiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocoladeTiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocolade
  • Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeienZomerse Eton Mess met citroen en aardbeien

Te vinden onder:Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:aardbeien, aardbeienjam, dessert, hero, nagerecht, rombotercake, slagroom, toetje

« Eeterij Sjiek in Groede // Lekkerste coquilles en bouillabaisse ooit!
Bistro in den Koning in Waterlandkerkje // Om het Bourgondische leven in Zeeuws-Vlaanderen te vieren »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon