BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Espresso wentelteefjes

9 mei 2018 door Stefanie 2 Reacties

Espresso wentelteefjesHeb je wel eens espresso wentelteefjes gemaakt? Nee? Ik raad het je abolsuut aan voor op zo’n fijne zondagochtend. Benieuwd hoe je ze maakt? Lees snel verder.

uren koffieleuten

Ik ben dol op langzame ochtenden in het weekend. Van die ochtenden met tijd voor een uitgebreid ontbijt, uren koffieleuten en de krant lezen. Ik hou daar echt van. Of ik nou met de kippen op stok lig of bij het licht worden mijn bed in duik, ik ben er altijd weer vroeg uit. Dat is nou eenmaal mijn ritme en stiekem ben ik daar heel blij om. De eerste uren van de dag, daar geniet ik zo van. Zelfs doordeweeks zijn de vroege uurtjes me dierbaar. Dat moment dat de wereld ontwaakt en de dag nog als een onbeschreven blad voor je ligt.

Espresso wentelteefjes

Koffie granola

Elk weekend probeer ik wel één dag wat meer uit te pakken en iets lekkers voor het ontbijt op tafel te toveren. Soms maak ik scones met orange of lemon curd. De andere keer is het een tafel vol broodjes en beleg of deze espresso wentelteefjes. Het was een uitprobeersel, maar wauw, zo lekker. Nu moet ik zeggen dat ik koffie sowieso een super toevoeging vind aan je ontbijt. Naast dat bakkie koffie dan hè? Deze koffie granola is ook één van mijn favorieten.

Voor de wentelteefjes mix ik melk met espresso, ei en een snuf kaneel. Daar haal ik dikke plakken stevig brood door. Het brood bak ik in een klont roomboter van aan beide kanten goudbruin. Bestrooien met kokosbloesemsuiker en daarna schep ik er een lepel crème fraîche op. Ik beloof je, dit is echt een geweldig begin van je weekend.

Espresso wentelteefjes
Voor 4 personen

Espresso wentelteefjes

Dit zit erin:

  • 200 ml melk
  • 50 ml sterke espresso
  • Roomboter
  • 1 ei
  • Kaneel
  • 8 stevige boterhammen, bijvoorbeeld desembrood
  • Roomboter
  • Kokosbloesemsuiker
  • Crème fraîche

Zo maak je het:

  1. Meng de melk met de espresso, ei en een snuf kaneel in een kom. Haal hier de dikke plakken brood door.  Laat even uitdruppelen.
  2. Smelt een klont boter in een koekenpan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten zo’n 3 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Herhaal tot al het brood gebakken is.
  3. Bestrooi met kokosbloesemsuiker en schep er daarna een lepel crème fraîche op.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Espresso wentelteefjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ode aan de Zeeuwse bolus #2 // Zeeuwse bolus wentelteefjes met kaneelroomOde aan de Zeeuwse bolus #2 // Zeeuwse bolus wentelteefjes met kaneelroom
  • Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuikerWentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker
  • Speltpannenkoeken met appel en kaneelSpeltpannenkoeken met appel en kaneel
  • Ontbijtmuffins met wortelOntbijtmuffins met wortel

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: espresso wentelteefjes, kokosbloesemsuiker, melk, ontbijt, roomboter, Wentelteefjes

« Salade caprese met burrata
Gin fizz met citroengras »

Reacties

  1. Siroon zegt

    9 mei 2018 om 18:42

    Oh my, ik maak wel eens whisky wentelteefjes (ook echt een aanrader! De alcohol vervliegt met het bakken, maar de spannende smaak blijft) maar dit past ook wel bij mij als coffee-addict! Deze gaan op mijn to-breakfast-list

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 mei 2018 om 16:11

      Wauw dat klinkt ook mega lekker. Goede tip!!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok