BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurtdressing en garlic pepper crispy uitjes

21 november 2017 door Stefanie 2 Reacties

Linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurt tahin dressing en garlic pepper crispy uitjesZin in een stevige salade? Maak dan eens deze linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurtdressing en garlic pepper crispy uitjes. Lekker en gezond. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Le puy linzen

Vorig jaar mocht ik op persreis naar de Franse Auvergne. Ik denk wel het mooiste gebied in Frankrijk waar ik tot nu toe ben geweest. Wat is het landschap er groots en meeslepend. De natuur is overweldigend. Ik voelde me soms klein en nietig. En dan het eten… Mijn dag bestond eruit. Ik leefde van ontbijt naar proeverij. En van naar lunch naar snacks en diner. Ik kan niet ontkennen dat het thuis veel anders is, maar op zo’n bijzondere bestemming met een voor mij vreemde keuken is het een groter feest dan normaal.

Lekker stevig

Nu ben ik ook nog eens dol op streekproducten en proef zoveel mogelijk lokaal. Ik nam kilo’s kaas tot me. Salers, Cantal en Saint Nectaire. Uiteraard ging er kaas mee naar huis. Ook typisch uit de Auvergne zijn Le Puy linzen. Toevallig mijn lievelingslinzen. Na het koken blijven deze groene linzen lekker stevig. Rode linzen worden heel zacht. Heerlijk voor in stoofpotten, curry’s of soepen, maar als onderdeel van een salade, wat mij betreft minder succesvol.

Linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurt tahin dressing en garlic pepper crispy uitjes

Geroosterde wortels

Natuurlijk nam ik uit de Auvergne ook Le Puy linzen mee naar huis. Als cadeautje voor mezelf. Ik kocht het bij een winkel waar allemaal gedroogde worsten hingen, potten met rillettes en blikken confit de canard stonden. Ik gok dat het een verkapte souvenirwinkel was. Zo één waar je als toerist de hoofdprijs betaalt voor een zakje linzen. En ja, dat was het geval. Ik betaalde meer dan tien euro voor een klein zakje, maar oké. Het gaat om het idee. Lekker zijn ze wel en dat is het belangrijkste. Het was al even geleden dat ik een linzensalade maakte. Ik vond het wel een goed idee om het te combineren met de knapperig gebakken uitjes in de smaak garlic pepper, van Crispy Salad Topping. Samen met gekleurde, geroosterde wortels, radijs en groene kruiden, een kleurrijk feest op je bord. Als dressing maak ik een yoghurtdressing. Gewoon omdat dit altijd een goed idee is.

Crispy Salad Topping

Heb je de Crispy Salad Topping al geproefd? Deze knapperige gebakken uitjes zijn een mega lekkere toevoeging aan je salade. Ook bij je zuurkool ovenschotel of over je shakshuka van zoete aardappel smaakt het goed. Op de website The Crispy Tastemaker vind je nog meer lekkere recepten.

Doe je al mee met de winactie op Facebook?
Je maakt kans op een ballonvaart voor 2 personen! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een foto van je lievelingssalade te delen, met daarop je favoriete smaak Cripsy Salad Topping. Nieuw in het schap bij Jumbo. Ik verloot ook nog eens 25 pakketten met alle smaken Crispy Salad Topping. 

Hoe en waar deel je je foto?
Dit kan onder het Facebook bericht. Klik daarvoor op DEZE LINK of deel je foto op Instagram met #CrispyOnlineBattle. Geen Facebook? Stuur dan een mail naar Stefanie@littlespoon.nl. 

Dubbel kans maken op de ballonvaart in de grootste ui van de wereld?
Op de Facebookpagina van The Cripsy Tastemaker wordt deze prijs ook weggegeven!

Linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurtdressing en garlic pepper crispy uitjes
4 personen

Linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurt tahin dressing en garlic pepper crispy uitjes

Dit zit erin:

  • 250 gr Le Puy linzen
  • 5 gekleurde wortels, geschrapt, gehalveerd en in plakken
  • 10 radijsjes, in kwarten
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Sap van 1 limoen
  • Crispy Salad Topping Garlic Pepper

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Pan
  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Kook de linzen. Doe de linzen in een pan met ruim water. Breng aan de kook met wat zout. Kook de linzen 25-30 minuten of tot ze peulvruchtjes zacht zijn. Giet af en laat afkoelen. Doe de linzen in een schaal en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  2. Bereid de groente. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg hier de wortel, radijs en tenen knoflook op. Verdeel er royaal olijfolie over. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rooster de groente: Zet de groente 25-30 minuten in de oven. Schep elke 10 minuten om. Zodra de wortel en radijs zacht zijn haal je de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen. Je kunt nu twee dingen doen met de knoflook. Tussen de groente vandaan halen en wegdoen. Of uit de pel halen, fijnhakken en samen met de wortels en radijsjes door de linzen scheppen.
  4. Maak de dressing: Meng in een kom de yoghurt met de olijfolie en limoensap. Serveer de dressing naast de linzensalade
  5. Garneer de linzensalade met Crispy Salad Topping Garlic Pepper en wat fijngehakte dille.
TIP! Houd je van een beetje pit? Voeg dan een theelepel harissa toe aan de dressing.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurt tahin dressing en garlic pepper crispy uitjesIn samenwerking met TOP Taste.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjesGado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjes
  • Stamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjesStamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjes
  • Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjesShakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes
  • Couscoussalade met gerookte makreel, gekleurde bietjes en harissadressingCouscoussalade met gerookte makreel, gekleurde bietjes en harissadressing

Categorie: Recepten, Salades Tags: crispy salad topping, dille, linzen, radijs, salade, samenwerking, top taste, wortels

« Zuurkool ovenschotel met bacon crispy uitjes
Speculaasgalette met stoofpeertjes en frangipane »

Reacties

  1. alexa zegt

    21 november 2017 om 09:26

    ziet er heel erg lekker en gezond uit!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 november 2017 om 21:27

      Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok