BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes

14 november 2017 door Stefanie Reageer

Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjesHeb je al eens shakshuka van zoete aardappel gemaakt? Met eitjes waarvan het eigeel nog zacht is, pittige feta en paprika crispy uitjes. Super lekker en super simpel te maken. Benieuwd? Lees snel verder.

TOP Taste

Het is de zomer van 2016 als ik voor het eerst in aanraking kom met de gebakken uitjes van TOP Taste. Een internationaal bedrijf met Zeeuwse roots en gevestigd in Kapelle, een dorp in Zeeland. Ik kende TOP Taste wel, maar enkel van het voorbij razen op de snelweg. Ik had geen idee wat voor te gek en groot bedrijf er achter die gevel schuil ging. Nu weet ik wel beter. Ik kreeg de vraag of ik de foodstyling wilde doen voor de verpakking van hun nieuw te lanceren product. De Cripsy Salad Topping. Een toffe opdracht en het begin van een mooie samenwerking. De styling op de voorkant van de verpakking is van mijn hand en ook de teksten achterop heb ik geschreven.

Daarna volgend nog heel veel foodfotografie-opdrachten. De ene keer met hamburgers, de andere keer met Duitse curryworsten, maar altijd met gebakken uitjes in de hoofdrol. Er zijn vervelendere klussen te klaren hoor. Ik kan wel zeggen dat ik door TOP Taste de gebakken uitjes echt herontdekt heb. Zo vind je op Little Spoon Chinese gestoomde oesters, gehaktballetjes met ketjapsaus, een herderspastei, tonijntartaar en zelfs een toetje met crispy uitjes.

Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes

Nieuw in het schap

Je snapt dat ik het daarom extra leuk vind om op deze manier weer aan de slag te gaan met de Crispy Salad Topping van TOP Taste. Want nu ruim een jaar verder, liggen de mega lekkere krokant gebakken uitjes nieuw in het schap bij Jumbo. De komende weken geef ik jullie inspiratie met de vijf smaken: Naturel, Bacon, Bheese, Garlic Pepper en Paprika. Allemaal gerechten die eenvoudig te bereiden zijn, in slechts vijf stappen. En heel eerlijk? Het zijn eigenlijk helemaal geen salades. Nou vooruit op één na dan. De rest is best winterproof en vooral ook warm. Wie weet dat ik van de zomer helemaal los ga met frisse en lichte salades. Op dit moment heb ik meer behoefte aan stevige en verwarmende gerechten.

Shakshuka

Het eerste recept uit de reeks is deze shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes. Of het officieel shakshuka mag heten? Geen idee. Ik noem het voor het gemak gewoon zo. De zoete aardappel combineert zo goed met het hartige van de Cripsy Salad Topping in de smaak paprika, mijn persoonlijke favoriet. De feta en gedroogde chilipeper, maken het voor mij af. Lekker met geroosterd zuurdesembrood, of gewoon zo. Op de website The Crispy Tastemaker vind je nog meer lekkere recepten.

Doe je al mee met de winactie op Facebook?
Je maakt kans op een ballonvaart voor 2 personen! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een foto van je lievelingssalade te delen, met daarop je favoriete smaak Cripsy Salad Topping. Nieuw in het schap bij Jumbo. Ik verloot ook nog eens 25 pakketten met alle smaken Crispy Salad Topping. 

Hoe en waar deel je je foto?
Dit kan onder het Facebook bericht. Klik daarvoor op DEZE LINK of deel je foto op Instagram met #CrispyOnlineBattle. Geen Facebook? Stuur dan een mail naar Stefanie@littlespoon.nl. 

Dubbel kans maken op de ballonvaart in de grootste ui van de wereld?
Op de Facebookpagina van The Cripsy Tastemaker wordt deze prijs ook weggegeven!

Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes
Voor 4 personen

Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes

Dit zit erin:

  • 4 zoete aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 tot 8 eieren
  • 1 tl gedroogde chilipeper
  • 100 gr feta, verbrokkeld
  • Flinke hand Crispy Salad Topping

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • 2 pannen
  • Deksel

Zo maak je het:

Stap 1: Kook de zoete aardappel 10 min in water met een flinke snuf zout tot de blokjes zacht zijn.

Stap 2: Verhut een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg na 5 minuten de zoete aardappel toe. Draai het vuur hoog en bak de zoete aardappelblokjes tot ze blokjes goudbruin kleuren aan de randen. Ik vind het lekker om nu nog wat extra olijfolie toe te voegen. Dit maakt de shakshuka iets smeuïger.

Stap 3: Zet het vuur weer laag. Maak kuiltjes in het zoete aardappelmengsel. Breek hier de eitjes in. Roer met een vork een beetje van het eiwit door de aardappel. Laat nu de eieren stollen op een laag vuur. Eventueel met de deksel op de pan.

Stap 4: Haal de shakshuka van zoete aardappel van het vuur. Verdeel er de fijnhakte koriander, feta en gedroogde rode chilipeper over.

Stap 5: Maak af met een flinke hand Crispy Salad Topping paprika.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

In samenwerking met TOP Taste.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Stamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjesStamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjes
  • Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjesGado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjes
  • Linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurtdressing en garlic pepper crispy uitjesLinzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurtdressing en garlic pepper crispy uitjes
  • Shakshuka, de klassieke variantShakshuka, de klassieke variant

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: crispy salad topping, eieren, feta, rode chilipeper, samenwerking, shakshuka, top taste, zoete aardappel

« Pompoenkoekjes met aardappel, feta en harissayoghurt
Little Spoon 3 jaar! // Met volle angst vooruit! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok