BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjes

25 november 2017 door Stefanie 1 Comment

Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjesVandaag heb ik een super lekker recept voor een gado gado salade voor je. Met tempeh, een eitje, boontjes, zelfgemaakte pindasaus en knapperige gebakken uitjes van Crispy Salad Topping. Benieuwd hoe je het maakt of een kleine herinnering aan mijn reis door Indonesië? Lees snel verder.

Indrukwekkend Java

Het is alweer een jaar vijf geleden dat in op vakantie was in Indonesië. Drie weken rondreizen door indrukwekkend Java, het wonderschone Bali ontdekken en chillen op de paradijselijke Gili’s. We bekeken de Borobudur, beklommen vulkanen, wandelden door rijstvelden op Java maar ook bij Ubud, genoten van de zon op het strand, zwommen, snorkelden en zoveel mogelijk lekker eten.

Rijstvelden

Ik herinner me nog goed dat we in Bogor logeerden bij een guesthouse, met zicht op de rijstvelden en een stromende beek. Althans dat was in eerste instantie de bedoeling. Ik had een kamer gereserveerd die dit had. Lekker ruim, zodat we goed konden acclimatiseren na een lange vlucht met vertraging. Eenmaal gearriveerd bleek dit net even anders te zijn dan we gepland hadden. Ons verblijf was niet beschikbaar. Wel een vieze kamer waarvan het plafond loskwam en de losse delen op het bed lagen. Of een kamer achteraf, zonder plafonddelen op bed. De eerste nacht lagen we dus lepeltje lepeltje in een eenpersoonsbed, die stond in een kamer die als opslag diende.

Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjes

Mini warung

Misschien is de grootste les wel, tijdens zo’n reis, dat je kunt plannen wat je wilt, maar alles gaat anders dan je verwacht. En dat is dan ook wel weer de grootste charme ervan. Het zorgt voor mooie verhalen en bijzondere momenten. Na een hike door de rijstvelden was het tijd om te eten. Dat is het altijd eigenlijk, maar zeker na flink wat lichaamsbeweging. In het dorp was niets. Enkel wat huisjes, een winkel met telefoononderdelen en een mini warung.

Een lange tafel tegen de muur, wat krukken en een lieve Indische vrouw. Zij sprak geen Engels, wij geen Indisch, maar met handen en voeten kwamen we er wel. Er stond een buffet klaar waar we allerlei lekkers mochten uitzoeken. Een bord vol met rijst, sajoer boontjes, krokant gebakken tempeh, babi ketjap en nog veel meer lekkers. En dat kostte echt letterlijk een paar cent. Het glas water dat geschept werd uit een emmer, lieten we staan, maar verder aten we alles schoon op.

Gado gado

Deze gado gado salade doet me denken aan onze tijd daar. Het is een beetje mijn eigen variant. Met krokante stukjes tempeh in een saus van ketjap, knoflook en chilisaus. De salade maak ik met kort gekookte haricots verts, taugé, komkommer en radijs. Natuurlijk een eitje erbij, zelfgemaakte pindasaus en daarna bestrooi ik de gado gado rijkelijke met knapperige gebakken uitjes van Crispy Salad Topping. Que groente kies je vooral wat je zelf lekker vindt. Witte of rode kool die je ragfijn snijdt, spruitjes, broccoli, bloemkool, voeg rijst toe, vervang tempeh door tofu of kip. Gewoon waar je zin in hebt. Het is zo lekker, gezond en licht. Wat mij betreft ook perfect als lunch. Schep de gado gado in een bakje en je neemt het eenvoudig mee naar je werk.

Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjes

Crispy Salad Topping

Heb je de Crispy Salad Topping al geproefd? Deze knapperige gebakken uitjes zijn een mega lekkere toevoeging aan je linzensalade. Ook bij je zuurkool ovenschotel of over je shakshuka van zoete aardappel smaakt het goed. Op de website The Crispy Tastemaker vind je nog meer lekkere recepten.

Doe je al mee met de winactie op Facebook?
Je maakt kans op een ballonvaart voor 2 personen! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een foto van je lievelingssalade te delen, met daarop je favoriete smaak Cripsy Salad Topping. Nieuw in het schap bij Jumbo. Ik verloot ook nog eens 25 pakketten met alle smaken Crispy Salad Topping. 

Hoe en waar deel je je foto?
Dit kan onder het Facebook bericht. Klik daarvoor op DEZE LINK of deel je foto op Instagram met #CrispyOnlineBattle. Geen Facebook? Stuur dan een mail naar Stefanie@littlespoon.nl. 

Dubbel kans maken op de ballonvaart in de grootste ui van de wereld?
Op de Facebookpagina van The Cripsy Tastemaker wordt deze prijs ook weggegeven!

Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjes
Voor 2 personen

Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjes

Dit zit in de pindasaus:

  • 100 gr pinda’s, geroosterd en ongezouten
  • 25 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 1 rode peper (of iets minder als je niet zo van pittig houdt), zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
  • 2 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • Sap van 1/2 limoen
  • 100 ml water
  • Peper en zout naar smaak

Dit zit in de gado gado salade:

  • 1 ui, gesnipperd
  • Zonnebloemolie
  • 250 gr, tempeh, in reepjes
  • 2 flinke el ketjap
  • 4 el zoete chilisaus
  • 2 eitjes
  • 150 gram haricots verts, uiteinden verwijderd
  • 125 gr taugé
  • ½ komkommer, in dunne plakken
  • 4 radijsjes, in dunne plakken
  • Crispy Salad Topping Naturel naar smaak
  • Optioneel, rode peper ter garnering

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Keukenmachine
  • Wok
  • 2 pannen

Zo maak je het:

  1. Maak de pindasaus: Doe de pinda’s in de kom van je keukenmachine. Maal ze fijn. Voeg dan de rest van de ingrediënten doe en mix een paar minuten tot een egale saus. Proef of je de smaak goed vindt. Breng zo nodig nog op smaak met peper en zout. Zet weg tot de salade klaar is.
  2. Bak de tempeh: Verhit een flinke laag zonnebloemolie in de wok. Als de olie goed heet is doe je de tempeh in de pan. Bak de blokjes goudbruin en krokant. Schep de tempeh vervolgens uit de pan, op een bord met keukenpapier. Fruit in de overgebleven olie, het uitje glazig. Voeg nu de ketjap en zoete chilisaus toe. Breng de saus aan de kook en schep de gebakken tempeh erdoor. Zet het vuur uit en zet de tempeh weg, tot het het gaat gebruiken.
  3. Kook de eitjes in circa 7 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en halveer de eitjes.
  4. Bereid de groente: Blancheer de haricots verts 3 tot 4 minuten in kokend water. Doe de taugé in een vergiet. Giet de haricots verts af en laat het kokende water over de taugé stromen. Spoel de groentes af met koud water en laat even uitlekken. Schep de groente op een schaal en hussel de komkommer en radijs erdoor.
  5. Maak de salade af: Druppel wat pindasaus over de gado gado salade en garneer met Crispy Salad Topping en eventueel wat plakjes rode peper.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gado gado salade met tempeh, ei, boontjes, pindasaus en naturel crispy uitjes
In samenwerking met Top Taste.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurtdressing en garlic pepper crispy uitjesLinzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurtdressing en garlic pepper crispy uitjes
  • Stamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjesStamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjes
  • Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjesShakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Salades Tags:crispy salad topping, gado gado, gado gado salade, gebakken uitjes, gezond eten, haricots verts, salade, samenwerking, tauge, tempeh, top taste

« Speculaasgalette met stoofpeertjes en frangipane
Stamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjes »

Reacties

  1. gado gado saus recept zegt

    13 februari 2018 at 14:30

    Lekker en Met wat kokosmelk en een vleugje limoen krijg je de gado gado saus lekker romig en Fris

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon