BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien

27 mei 2017 door Stefanie Reageer

Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeienDeze Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien is de perfecte afsluiter na een barbecue of een andere etentje op een warme dag. En vooruit ook als het niet zulk mooi weer is.  Dit toetje is ook nog eens zo gemaakt. Hoe makkelijk wil je het hebben? Benieuwd? Lees snel verder.

Citroen

Soms hoef ik iets nog niet geproefd te hebben, om te weten dat het nu al mijn nieuwe lievelingstoetje is. Dat overkwam me met deze citroen Eton Mess. Vriendinnetje Loets appte me dat ze dit gegeten had. Slagroom gemengd met lemon curd, knapperige stukjes merengue en zoet rood fruit. Ik weet niet hoe jullie hier over denken, maar dit klinkt voor mij als de perfecte wereld. Zuur is wel één van mijn favoriete smaken. Vooral zuur van citroen. Samen met room en het zoete van het fruit. Love it.

Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien

Oneindig veel ideeën

Ik besloot om dit toetje niet op mijn oneindige lijstje te zetten, met gerechten die ik nog wil maken. Dan raakt het in de vergetelheid. Dat is nog wel eens mijn probleem. Ik wil zoveel uitproberen. Overal haal ik inspiratie vandaan en er zijn oneindig veel ideeën. Heel fijn natuurlijk, maar soms is dat ook lastig. Want wat maak je als eerste? De laatste tijd is mijn instelling om er niet teveel over na te denken en maar gewoon te doen. Anders word ik gek. En ik weet niet of ik Little Spoon HQ kan bemannen vanuit het gesticht.

De perfecte wereld

Deze Eton Mess smaakt ongetwijfeld in de winter ook heerlijk, maar in de zomer komen alle smaken het beste tot zijn recht. Een warme dag. De zon is net onder. Je hebt lekker gebarbecued en het is buiten nog warm. Ondanks al het lekkere eten, is er nog een klein plekje over voor een toetje. Iets fris. En ja, dat is dan deze Eton Mess. Simpel te maken en echt mega lekker. Of het echt een Eton Mess is, betwijfel ik. De stukjes merengue heb ik vervangen voor spritsen die ik fijn hak, een paar eetlepels lemon curd door de slagroom en knal rode zomer koninkjes erop. De perfecte wereld, wat mij betreft.

Zomerse Eton Mess met citroen en rood fruit
Voor 4 personen

Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien

Dit zit erin:

  • 250 ml ongezoete en opgeklopte slagroom
  • 2 el kristal suiker
  • 4 flinke el lemon curd
  • 2 spritsen, gehakt
  • 16 aardbeien, in stukken

Dit heb je nodig:

  • Mixer
  • Schaal

Zo maak je het:

  1. Klop de slagroom met de kristalsuiker stijf.
  2. Roer de lemon curd erdoor.
  3. Schep het citroen en slagroommengsel in 4 glazen of op 4 bordjes.
  4. Verdeel er stukjes sprits en aardbei overheen.
TIP! Vervang de sprits voor knapperige stukjes merengue.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zomerse Eton Mess met citroen en aardbeien

Dit vind je misschien ook leuk

  • Tiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocoladeTiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocolade
  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjamZomerse aardbeien trifle met aardbeienjam
  • Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocoladeAffogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: barbecue, citroen, dessert, eton mess, lemon curd, merengue, nagerecht, rood fruit, slagroom, toetje, zomer

« Smart X Little Spoon roadtrip #2 // Van Gent naar Lille
Rabarber crumble muffins »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok