BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Winterse stoofperen crumble

4 december 2016 door Stefanie Reageer

stoofperencrumble-met-lobbig-geklopte-slagroom-1Wil je een winters toetje op tafel zetten? Maak dan deze stoofperen crumble. Zo lekker kruidig en verwarmend. Perfect voor deze tijd van het jaar.

Zoveelste

Dit is al het zoveelste crumble recept op Little Spoon. Ik kan er niets aan doen, maar ik vind crumbles zo mega lekker. Zomer of winter, met warm of met koud weer, als ontbijt of als toetje, het maakt me niet uit. Nu het kouder wordt en de winter is ingetreden vond ik het tijd voor een crumble met stoofpeertjes. Het blijft een beetje gek om te zeggen van je eigen creaties, maar man dit was lekker. Dit is alles wat ik me bij een winters toetje voorstel. Krokante crumble en super zachte stoofpeertjes. Natuurlijk met een flinke klodder slagroom. Het liefste een beetje lobbig geklopt.

Stoofperen crumble

Geen toeters en bellen

Omdat de stoofpeertjes al super smaakvol zijn door vanille, steranijs en kruidnagel, heb ik het krokante crumble laagje bewust eenvoudig gehouden. Geen toeters en bellen in de vorm van havermout of noten. Dat kan natuurlijk wel, dus aan jou of je wat speelt met de ingrediënten. Ik kan me voorstellen dat stukjes stemgember of amandelmeel door het deeg ook goed combineren met de stoofperen.

Winterse stoofperen crumble
4 tot 6 personen

stoofperencrumble-met-lobbig-geklopte-slagroom-1

Dit zit erin:

  • 1 keer het recept voor stoofpeertjes met vanille, de peer in stukjes gesneden
  • 200 gram bloem
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 225 gram koude, ongezouten boter, in kleine blokjes
  • Snufje zout

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal, circa 20 x 30 cm
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout goed in een beslagkom. Voeg de boter toe. Wrijf met je vingertoppen tot je een kruimelig mengsel krijgt.
  3. Vet de ovenschaal in met roomboter en verdeel de stoofperen over de bodem. Schep vervolgens de crumble erover.
  4. Bak de stoofberen crumble 30 tot 35 minuten. Laat minimaal 15 minuten afkoelen. De crumble wordt zo net iets knapperiger.

TIP! Eet de stoofperen crumble met lobbig geklopte slagroom.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Stoofperen crumble

Dit vind je misschien ook leuk

  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje
  • Toetje met gepocheerde pruimen, zout-zoete havermoutcrumble en clotted creamToetje met gepocheerde pruimen, zout-zoete havermoutcrumble en clotted cream
  • Zomerse aardbeien trifle met aardbeienjamZomerse aardbeien trifle met aardbeienjam

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: crumble, dessert, herfst, nagerecht, ontbijt, slagroom, stoofperen, toetje, winter

« WINNEN! 5 x s’mores maken Bij Loets tijdens de Kerstmarkt in Goes (10-12)
Sushibowl met tonijn, shii-takes en quinoa van Lola Quinoa »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok