BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizo

13 december 2016 door Stefanie Reageer

Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizoWat is er nou gezelliger dan eten met elkaar delen? Het kan met dit borrelbrood. Een authentiek witte bol gevuld met twee soorten kaas, chorizo en bosuitjes. Laat je vooral niet misleiden door de naam. Dit borrelbrood kan natuurlijk ook uitstekend als begeleider van een lekkere soep die je als voorgerecht serveert. Ik deel het recept met je en vertel over Kerstavond van vroeger en hoe ik dat nu invul.

Glitters

Jarenlang was kerstavond voor mij iets waar ik al weken naar uit keek. Wat gaan we doen? Met wie? En het allerbelangrijkste, nee, niet wat gaan we eten? Dat zou nu het geval zijn. De vraag die door mijn hoofd zong was. wat doe ik aan? Glitter of glans, pailletten of een glimmertje. Iets feestelijks dus. Lang geleden en dan bedoel ik echt way back, belandde ik met een groepje vrienden en vriendinnen bij een diner dansant in een mega oubollig hotel. Kort uitgelegd is dit een buffet waar een band speelt. Dineren met stemmige muzak op de achtergrond en tussen de gangen door, de voetjes van de vloer. Na uren tutten waren we eindelijk klaar om te gaan. We pakten natuurlijk een taxi want die net geföhnde en gestylde lokken moesten kosten was kost in model blijven.

Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizo

Kabouter Plop

Eenmaal aan tafel waren we een uitbundige groep, nog net tieners of begin twintigers, die de boel daar op stelten zetten. We aten ons vol aan de koude en warme schotels die stonden uitgestald en onze glazen waren continu gevuld met witte wijn. Als je dan met z’n allen op de dansvloer uit je dak gaat op Kabouter Plop, met aan de ene kant van je, een senioren stel en aan de andere kant de kidsclub dan weet je wel hoe laat het is. En zo niet, dan laat ik de invulling geheel aan je eigen fantasie over. Standaard brak aan het kerstdiner, dat is het enige wat ik erover kwijt wil ;-).

Borrelbrood

Inmiddels vul ik kerstavond iets anders in. Er zijn echt nog wel feestjes en brakke ochtenden. Afgelopen weekend nog, maar kerst beleef ik graag helemaal helder. Hoe zonde is het, als je zoveel lekkere dingen in huis hebt voor het kerstontbijt, je niets anders wil dan een glas water? Dit is een waargebeurd verhaal. De avond voor kerst is er nu één, van lekker eten en dan het allerliefste met allerlei borrelhapjes. Geen uitgebreid zoveel gangen diner, maar een tafel vol happen om een hele avond met elkaar te genieten. Dit borrelbrood past daar echt fantastisch bij. Ik vul het met twee soorten kaas, chorizo en bosui. Een succesnummer, eerste klas. Maak dit bijvoorbeeld al in de ochtend, zodat je het, als je vrienden er zijn, enkel nog maar even in de oven hoeft te schuiven.

Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizo
Voor 4 tot 6 personen

Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizo

Dit zit erin:

  • 1 heel brood, bijvoorbeeld een authentieke witbrood
  • 150 gram jonge kaas, in dunne plakjes
  • 100 gram belegen kaas, in dunne plakjes
  • 100 gram voorgesneden chorizo, in plakjes
  • 5 bosuitjes, in dunne ringen
  • 70 gram roomboter

Dit heb je nodig:

  • Steelpan
  • Broodmes
  • Bakplaat met aluminiumfolie

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de roomboter in een steelpan. Voeg de ringen bosui toe en meng met elkaar.
  3. Snijd het brood met een broodmes is. Maak plakken van ongeveer 2 centimeter breed. Ga tot de bodem maar niet helemaal door. Zorg dat de plakken nog aan de bodem vast blijven zitten.
  4. Draai het brood een kwartslag en herhaal het snijden. Je krijg nu vierkantjes van 2 bij 2 centimeter. Leg het brood op een met aluminium beklede bakplaat
  5. Vul de inkepingen van het brood met de twee soorten kaas en chorizo.
  6. Verdeel nu het mengsel van bosuien en roomboter tussen de inkepingen.
  7. Bedek het borrelbrood met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
  8. Haal de folie eraf en pak nog eens 10 minuten tot de bovenkant mooi bruin en krokant is.
TIP! Dit borrelbrood kun je ook super lekker vullen met andere soorten kaas. Brie, geitenkaas, oude kaas, gewoon waar je zin in hebt. De chorizo vervang je net zo makkelijk door pancetta of Parmaham.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizoDit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
  • Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpastaBuideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta
  • Kaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselieKaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselie
  • Gestoomde oesters met zwarte bonensausGestoomde oesters met zwarte bonensaus

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: borrelbrood, bosui, chorizo, kaas, kerst, voor bij de borrel, voorgerecht

« Witlof met ham en kaas uit de oven maar dan anders
Snelle tiramisu met Licor 43 en vanille »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok