BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen

25 april 2016 door Stefanie 2 Reacties

Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoenEen fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen, dat is dit groene plaatje. Mijn nieuwste combinatie voor door de slowjuicer. De vorige variant en ik gingen uit elkaar. In mijn zoektocht naar een nieuw vitaminevriendje kwam kurkuma op mijn pad. Ik was blij, maar mijn schatje, die de slowjuicer schoonmaakte, iets minder.

Echt niet

Ik ben dol op zelfgemaakte sapjes. Smoothies uit de blender ook wel, maar sap uit de slowjuicer wint. Al vaker vertelde ik dat het schoonmaken van de juicer niet echt mijn hobby is. Of beter gezegd, echt niet. Dat weten jullie nu wel dus dat onderwerp laat ik voor wat het is.

Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen

Slik, weg

Maandenlang was mijn lievelingscombinatie sinaasappel, gember en wortel. Heerlijk gewoon. Echt eer van mijn werk heb ik nooit, want het glas giet ik in één keer naar binnen. Zoals sommige mensen dat met bier kunnen, doe ik dat met sap. Slik, weg. Dat laatste is een tikkeltje overdreven.

CD van jou, CD van mij

Soms is het tijd om afscheid te nemen van het vertrouwde en op zoek te gaan naar iets nieuws. Op zo’n punt stond ik laatst in mijn leven. Het was moeilijk en spannend, maar ik voelde dat sinaasappel-gember-wortel en ik uit elkaar moesten gaan. CD van jou, CD van mij, volgde, maar uiteindelijk was de break-up in volle harmonie. Het duurde even voor ik een nieuwe liefde vond in sapjesland. Ik experimenteerde met kurkuma. Niet het poeder uit een busje. Nee, the real deal, de kurkumawortel. Klein van stuk, prachtig donkergeel van kleur en kruidig van smaak. Dit kon wel eens een blijvertje zijn.

Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen

Mannelijke gil

Ik had het mis. Mijn andere lover, de grote liefde, offerde zich op en maakte mijn juicer schoon. Fijn! Echt een man naar mijn hart. Ineens hoor ik een gil vanuit de keuken, wel een hele mannelijke gil hoor. ‘Schat, wat zit er in die juicer?’ ‘Uh, groente en fruit?’ stamel ik. ‘Mijn handen zijn helemaal geel.’ Ah ja ik snap het. De kurkuma natuurlijk. Mijn schatjes handen waren knal geel. Het leek wel gele verf of iets henna achtigs. Ik moest lachten, mijn man was minder blij.

Jaarvoorraad kurkuma

Ondanks dat er in de vriezer nog een jaarvoorraad kurkuma ligt, komt het mijn juicer niet meer in. Ik zie het niet zitten om voortaan met gele handen door het leven te gaan. Mijn nieuwste mix is appel, met bleekselderij, gember en limoen. Zo fris. Een beetje zuur ook wel, maar dat vind ik lekker. Het ontstond bij het opmaken van restanten fruit. Gerimpelde appels, die je zo niet meer eet. Die verving ik voor granny smith en dat maakte dit sapje direct tot mijn nieuwe vitaminevriendje. Voorlopig blijft hij nog even, want ik ben fan!

Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen
Voor 800 ml

Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen

Dit zit erin:

  • 4 Granny Smith appels, in parten
  • 1½ limoen, gehalveerd en schil verwijderd
  • 2 flinke stengels bleekselderij, in dunne reepjes
  • Stuk gember, geschild en in stukjes

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Slowjuicer of sapcentrifuge

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten door de slowjuicer.
  2. Roer even door en schenk dit frisse sapje in de glazen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Fris sapje met groene appels, bleekselderij, gember en limoen

Dit vind je misschien ook leuk

  • Fris en fruitig sapje van wortel, sinaasappel en gemberFris en fruitig sapje van wortel, sinaasappel en gember
  • Spicy tomatensapje + WIN een SuperJuicerSpicy tomatensapje + WIN een SuperJuicer
  • Green power juiceGreen power juice
  • Hartverwarmend sapje met rode peperHartverwarmend sapje met rode peper

Categorie: Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags: appel, bleekselderij, gember, gezond, juice, limoen, sapje, slowjuice, slowjuicer, vitamines

« Mexicaanse shakshuka met feta en jalepeño
Lamsköfte met pistachenoten en platbrood »

Reacties

  1. Kelly Camfferman zegt

    25 april 2016 om 15:11

    Zoo lekker he deze combi =D Ik vind alles uit de slowjuicer lekker, alleen jammer dat ‘ie echt zo slow is…

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      26 april 2016 om 07:04

      Ik vind ook echt alles uit de slowjuicer lekker. Stiekem is ie wel wat slow inderdaad, maar het schoonmaken vind ik toch wel het ergste haha.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok