BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Aubergineschotel

1 april 2016 door Stefanie Reageer

AubergineschotelZin in lasagne maar dan liever iets minder zwaar en iets minder werk? Maak dan deze aubergineschotel. Je krijgt van mij het recept en ik vertel je ook direct wat er gebeurt als je te gulzig bent met kaas.

Lekker veel kaas

Ik ben echt gek op lasagne. Een stevige bolognesesaus, zelfgemaakte bechamel en lekker veel kaas. Love it! Wat mij betreft een fijn gerecht voor in het weekend, maar doordeweeks heb ik niet altijd zin om zo lang in de keuken te staan. Ik eet er standaard te veel van, want ook niet heel handig is om al te vaak te doen.

Hoe meer hoe beter

Toen ik heel wat jaren geleden de boeken van Amber Albarda ontdekte, maakte ik ook kennis met deze aubergineschotel. Een iets gezondere variant van lasagne. Hoeveel gezonder bepaal je in feite zelf en is toch wel een beetje afhankelijk van de hoeveelheid kaas die je gebruikt. Daar gaat het in mijn geval mis, want hoe meer kaas hoe beter. Alhoewel dat niet altijd op gaat. Jaren geleden maakte ik een keer een soort van Hollandse pasta. Elleboogjes macaroni met kaas, groente en crime fraiche. Zoals mijn moeder dat altijd zo lekker kon. Het klinkt wat apart, maar het is voor mij een behoorlijk nostalgisch gerecht. Aangezien de overtreffende trap op mij nogal van toepassing is overdreef ik een tikkeltje met de kaas. Ik weet niet meer precies hoeveel ik gebruikte, maar echt serieus het werd één grote klomp kaas.

Aubergineschotel

Goed ziek

Ik snap niet waarom, maar toch aten we ervan. Ik denk dat ik het eigenlijk toch best lekker vond. Dat duurde alleen niet lang. Te gulzig wordt afgestraft en ik ben er echt goed ziek van geweest. De details bespaar ik jullie. Mijn mams is de volgende dag de pan komen schoonmaken, want alleen de gedachte eraan zorgde dat mijn maag weer omdraaide.

Geheime wapen

Nou goed, gelukkig heb ik me met de aubergineschotel aardig kunnen inhouden en smaakte het gewoon weer verrukkelijk. De aubergine grill je eerst en dat is wat mij betreft het geheime wapen hierin. Eet er wat rijst of couscous bij!

Woon je op het Zeeuwse Walcheren? Dan bestel je alle ingrediënten voor deze quiche bij Vers op Walcheren en heb je ze morgen in huis. Handig toch?

Aubergineschotel
Voor 4 personen

Aubergineschotel

Dit zit erin:

  • 2 aubergines, verticaal in dunne plakken
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 500 gr pomodori tomaten, in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • Bosje basilicum, blaadjes fijngehakt
  • 100 gr pecorino, geraspt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal
  • Wok

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook kort. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
  3. Schep, als er wat vocht uit de tomaten vrij komt, de tomatenpuree erbij. Roer goed door en laat 10 minuten pruttelen.
  4. In de tussentijd grill je de plakken aubergine in een gloeiend hete grillpan. Smeer de plakken aubergine in met wat olijfolie en bak aan beide kanten tot er grillstreepjes ontstaan.
  5. Haal daarna uit de pan en leg op een bord.
  6. Voeg de basilicum toe aan de tomatensaus.
  7. Vul de bodem van een ovenschaal met een laagje tomatensaus. Leg de plakken aubergine in de schaal en bestrooi met de geraspte kaas en een deel van de mozzarella.
  8. Daarna begin je aan de volgende laag. Een beetje tomatensaus over de kaas en dan weer een laag aubergines. Eindig met de kaas.
  9. Bak de aubergineschotel 20 minuten of tot de mozzarella is gesmolten en licht bruint kleurt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

In samenwerking met Vers op Walcheren.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle auberginepizza’s // vega + salamiSnelle auberginepizza’s // vega + salami
  • Pompoen parmigianaPompoen parmigiana
  • Orzo met pompoen en boerenkoolOrzo met pompoen en boerenkool
  • Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumiAuberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aubergine, basilicum, kaas, knoflook, mozzarella, pecorino, tomaat

« Oeh’s en ah’s bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom
Aardbeien met een crumble van kokos en havermout »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok