BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Snelle auberginepizza’s // vega + salami

3 januari 2016 door Stefanie 4 Reacties

Snelle auberginepizza's // vega + salami
Zin in pizza, maar ook in iets gezonds? Maak dan deze auberginepizza’s. Ik beloof je, ze zijn heerlijk. Ik probeerde een variant uit met salami en een vega pizza met mozzarella. De kleur van de aubergine deed mij direct weer denken aan een experimentele haarfase uit mijn leven. Benieuwd? Lees snel verder.

Inspiratieloos

Het komt niet vaak voor dat ik een blog wil schrijven, maar de inspiratie uitblijft. Dat een leuk onderwerp zich maar niet aandient. Ik het schrijven moet staken omdat er niets uit mijn vingers komt. Gelukkig maar. Tot vandaag. Ik werkte het recept voor deze snelle auberginepizza’s uit, voegde de foto’s alvast toe in het artikel, regelde alle randzaken. Toen was het tijd voor het echte werk. De blog schrijven. Een verhaal vertellen wat ik aan jullie kwijt wil. Mijn vingers zweefde boven het toetsenbord. Er gebeurde niets. Ik bedacht me wat ik nou echt van aubergine vond. Ik ben er dol op, maar wat vind ik er nou zo leuk, lekker, mooi en zo aan. Ha, het idee voor mijn blog was geboren.

Innige liefde

Denk nu niet dat je van alles ga vertellen over mijn innige liefde voor aubergine. Natuurlijk, dat kan. Ik kan zeggen dat ik de smaak geweldig vind. Want dat is zo. Dat ik vooral van aubergine houd, als hij gegrild en zacht van binnen is. Kan ook. Of dat de groente super smaakt met kaas. Gesmolten mozzarella zoals op deze pizza. Met feta of geitenkaas. Er is niets gelogen aan dit betoog. Maar nee, de smaak is voor nu even niet van belang. De kleur is prachtig en toen bedacht ik me dat ik daar toch wel graag iets over kwijt wil.

Experimenteren

Paars is op z’n zacht gezegd niet mijn lievelingskleur. Heel eerlijk? Ik vind paars vreselijk. Er zijn mensen die altijd paars kiezen. Als pionnetje bij een bordspel. Voor kleding, op de muur, voor op lippen. Ik heb dat dan bijvoorbeeld met roze. Toch bedacht ik me,  bijna twintig jaar geleden eens, dat paars of eigenlijk aubergine wel een hele mooie was voor in mijn haar. Ik zat in de brugklas en was dol op experimenteren met bijzondere haarkleuren. Bij een winkeltje in Vlissingen kocht ik samen met vriendinnetje Eef een pot paarse haarverf. Gelukkig was deze weer uit te wassen. Deze wel. Samen maakte we mooie paarse plukken in ons haar. Het stond echt geweldig. Vonden we toen dan. Zeker in combinatie met een tuinbroek. We maakten er in ieder geval behoorlijk de blits mee. Vonden wij ook weer.

Snelle auberginepizza's // vega + salami

Kop onder de kraan

Omdat ik het echt fantastisch vond, leek het mee een goed idee om bij de drogisterij een paarse spoeling te scoren. Het werd violet. Ik ging zelf in de weer met de bijgeleverde handschoentjes. Maakte mooie plukken, morste her en der wat klodders verf, waaronder op mijn gezicht. Nadat ik mijn haar had uitgespoeld en het eindresultaat bewonderde, kwam ik er toch wel achter dat het me niet echt super goed stond. Kop weer onder de kraan en wassen maar. Het violet bleef violet. Ik checkte de verpakking en kwam er achter dat ik geen spoeling had gebruikt, maar permanente haarverf. Ik moet je bekennen dat ik niet meer precies weet hoe ik dit uiteindelijk heb opgelost. Waarschijnlijk heb ik het verdrongen. Ik gok dat het wat nodige tranen gekost heeft. Uit zelfbescherming verft alleen de kapper nu nog maar mijn haar en ben ik gestopt met experimenteren.

Snel en gezond

Deze auberginepizza’s zijn snel gemaakt en een stuk gezonder dan pizza’s met een deegbodem. Die zijn natuurlijk ook lekker, maar niet geschikt voor elke dag. Ik probeerde een variant uit met salami en een auberginepizza met enkel mozzarella. Beide zijn echt heerlijk. Ik at ze voor het eerst, maar dit is zeker niet de laatste keer.

Snelle auberginepizza’s // vega + salami
Voor 4 personen

Snelle auberginepizza's // vega + salami

Dit zit erin:

  • 2 aubergines, in plakken van 1 cm dik
  • 500 gram tomaten, in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Basilicum
  • 1 bolletje mozzarella
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: 100 gram salami, in kleine stukjes

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • Bakplaat met bakpapier
  • Grillpan

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin te tomaatjes. Voeg na 5 minuten knoflook en een beetje peper en zout toe.
  3. Laat nog eens 5 minuten pruttelen.
  4. Terwijl de tomatensaus op staat, besprenkel je de plakken aubergine met olijfolie en grilt ze in een gloeiend hete grillpan aan beide kanten. Tot je van die mooie grillstreepjes hebt.
  5. Leg de plakken aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en beleg ze met tomaat, stukjes mozzarella en wat basilicum. Als je ook salami gebruikt, voeg je deze nu ook toe.
  6. Zet 12 tot 15 minuten in de oven.
TIP! Eet deze auberginepizza’s met bruine rijst en een knapperige groene salade.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Snelle auberginepizza's // vega + salami

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Vers op Walcheren. Lees hiervoor mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Harissa aubergine uit de ovenHarissa aubergine uit de oven
  • Vegetarische Mexicaanse chiliVegetarische Mexicaanse chili
  • Om bij weg te dromen: Italiaanse bonenstoofOm bij weg te dromen: Italiaanse bonenstoof
  • Orzo met pompoen en boerenkoolOrzo met pompoen en boerenkool

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:aubergine, basilicum, gezond, hoofdgerecht, makkelijk, mozzarella, salami, snel, tomaat, vegetarisch

« Anti-kater ontbijt #2: tuna melt + Happy New Year
Thaise viskoekjes »

Reacties

  1. Eveline zegt

    4 januari 2016 at 13:16

    Haha, weer zo’n geweldig verhaal van vroeger, ontzettend grappig nu, toen wat minder! Vreselijk lelijk die paarse verf, ik weet het ook nog wel. Gelukkig heeft het geen invloed gehad op onze smaak voor deze heerlijke paarse aubergine. Ik ga ze zeker eens proberen, ze zien er heerlijk uit op de foto’s!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 januari 2016 at 07:09

      Haha zo erg dat paars. Zeker in combi met tuinbroek ;-) Deze auberginepizza’s zijn een aanrader.

      Beantwoorden
  2. Rianne zegt

    2 maart 2017 at 12:15

    Ik heb ze gisteren gemaakt, precies volgens recept. Toen ik ze proefde wist ik meteen dat ik de aubergine plakken had moeten zouten en een half uur had moeten laten uitlekken. Misschien een idee om dit aan het recept toe te voegen want op deze manier was het niet echt lekker. De aubergine smaakte bitter en was niet krokant te krijgen. Ik ga het nog eens proberen maar dan met uitgelekte aubergines. De topping van de tomaatjes etc. was overigens heerlijk!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      5 maart 2017 at 13:20

      Hoi Rianne, jammer! Ik zout mijn aubergine echt nooit en vind het altijd heerlijk. Wat ik er ook mee maak. Smaken verschillen dan toch! Bitter herken ik ook echt niet. Benieuwd hoe je het vindt als je de plakken wel zout. Laat je weten? Groetjes!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon