BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pompoen parmigiana

28 januari 2017 door Stefanie Reageer

Pompoen parmigiana Dol op pompoen en Italiaans eten? Dan is deze pompoen parmigiana echt iets voor jou. Je kent het gerecht vast wel met aubergine. Probeer deze variant eens uit. Een aanrader! Benieuwd hoe je het maakt? Lees snel verder

In de cloud

Soms gebeurt het dat recepten op de plank blijven liggen. Of in mijn geval dan een virtuele plank. Of het ‘nog te publiceren recepten’ lijstje dat ergens in de cloud rondzweeft. Zo gebeurde dat ook met deze pompoen parmigiana. Een beetje flauw van mij eigenlijk om zo lang te wachten met het delen van dit lekkere gerecht. Aubergine parmigiana klinkt je vast bekend in de oren. Een fantastisch Italiaans schotel met aubergines die garen in een overheerlijke tomatensaus met knoflook en basilicum. En dan vergeet ik nog de belangrijkste ingrediënten; zijdezacht gesmolten mozzarella en Parmezaanse kaas. Een combinatie van deze eenvoudige producten, maar samen een heel bijzondere klassieker.

Pompoen parmigiana

Pompoen

Neem nu dit plaatje nog even in gedachte en vervang dan de aubergine voor pompoen. Hoe lijkt je dat? Ik verzeker je, het is echt geweldig. De zoete pompoen is zacht dankzij de tomatensaus. Dit gaat heel goed met de hartige kazen. Tijdens een dag koken voor Little Spoon bedachten vriendin Loets en ik dat dit wel eens een super goed recept kon zijn. En ja, dat bleek ook het geval.

Je kunt de pompoen parmigiana natuurlijk op heel veel verschillende manieren maken. In een grote ovenschaal, net zoals de aubergine variant. In kleine schaaltjes voor individuele porties of in mooie torens, zoals ik deed. Een flespompoen is daar heel geschikt voor. Je snijd dunne plakken en stapelt ze met tomatensaus en kaas ertussen en erop. De oven doet de rest van het werk. Zo’n stapel als op de foto is wel wat veel voor één persoon. Tenzij je natuurlijk grote trek hebt. Als je ook zo’n hoge toren wilt maken, snijd je hem eventueel aan tafel in mooie punten.

Pompoen parmigiana
Voor 4 personen

Pompoen parmigiana

Dit zit in de tomatensaus:

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ bosje basilicum, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit zit pompoen parmigiana:

  • ½ flespompoen, het smalle deel, geschild en in dunne plakken en circa een ½ centimeter
  • 3 bollen mozzarella, in plakken
  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • ½ bosje basilicum, blaadjes gescheurd
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Braadslede

Zo maak je de tomatensaus:

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in de wok. Bak hier de knoflook.
  2. Zodra de knoflook iets kleurt, voeg je de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Laat 5 minuten pruttelen.
  3. Breng de tomatensaus op smaak met peper, zout en de basilicum.

Zo maak je de pompoen parmigiana:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schep een laagje saus in een braadslede.
  3. Leg er een plak pompoen in. Beleg deze met mozzarella, Parmezaanse kaas, basilicum en tomatensaus. Leg daar vervolgens weer een plak pompoen op en ga door tot je de gewenste hoogte hebben. Eindig met mozzarella. Herhaal tot alle pompoen op is.
  4. Zet 35 tot 40 minuten in de oven of tot de plakken pompoen zacht genoeg zijn. Garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.
  5. Heb je nog saus over? Serveer deze opgewarmd bij de pompoen parmigiana.
TIP! Knapperige stukken ciabatta met goede olijfolie smaken fantastisch bij deze pompoen parmigiana.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pompoen parmigiana

Dit vind je misschien ook leuk

  • Lasagne met pompoen, ricotta, salie en spinazieLasagne met pompoen, ricotta, salie en spinazie
  • Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggioPlaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio
  • Herderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjesHerderspastei met knoflook-aardappelpuree en crispy uitjes
  • Lasagne Bolognese // Om je geliefde mee te veroverenLasagne Bolognese // Om je geliefde mee te veroveren

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:basilicum, hoofdgerecht, Italiaans, kaas, mozzarella, ovenschotel, parmezaanse kaas, pompoen, pompoen parmigiana, tomaten, tomatensaus

« Op culinaire rondreis door Centro de Portugal
Met SWISS naar Zürich / over business class vliegen, chillen in de lounge en het beste tijdstip om je vlucht te boeken »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!