BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zo maak je bietenhummus!

10 maart 2016 door Stefanie 2 Reacties

Hoe maak je bietenhummus?
Van bietenfobie tot bietenhummus. Zo ging dat bij mij. Benieuwd naar het verhaal en het recept voor dit heerlijke smeersel? Lees snel verder!

Soort  liefde

Voor iemand die tot een paar jaar geleden nog een fobie had voor rode bieten, is een bietenhummus toch een behoorlijke stap. Die fobie is verdwenen en inmiddels ontstond er zelfs een soort liefde tussen mij en die rode groente. Ik deelde al eens een recept voor een salade met biet en geitenkaas en najaarsgroente uit de oven met daarin reepjes biet. Super lekker allemaal. Bietenhummus stond ook nog op mijn verlanglijstje. Laatst maakte ik het dan eindelijk een keer. Het smaakte behoorlijk goed, dus zoals het een foodblogger betaamt, deel ik met jullie het recept.

Lepeltje lepeltje

Moeilijk is het niet. Echt niet. Toch lukte het niet één, twee, drie, om de hummus te maken. Dat lag vooral aan mijn eigen ongeduld. Terwijl de pulled pork in de oven stond, bereidde ik de bietjes voor om te oven in te gaan. Ik prikte er wat gaatjes in met een vork en pakte ze in aluminiumfolie. Na een uur warmte en lepeltje lepeltje liggen met de pulled pork, waren de bieten echt nog knoerthard. Niet echt handig als de boel in de blender een egale, gladde en zachte massa moet worden.

Hoe maak je bietenhummus?

Geen concessies

Ik bedacht me, dat de oven misschien toch wel wat vol was en dat daarom de krootjes maar niet zacht werden. Ik haalde ze eruit, sneed in kleine stukjes en weer de warmte in. Ik zei al, ongeduld. Het duurde me veel te lang. Ik wilde gewoon echt aan de slag met die hummus. Inmiddels al anderhalf uur verder en van die rode bietendip was nog niets te bekennen. Dan maar even koken in water. Je raadt misschien al wel wat er gebeurd met rode bieten die opengesneden zijn en een half uur zwemmen in water. De kleur werd in eens een stuk minder intens. En ja, hallo, dat mooie diepe rood doet het gewoon geweldig op de foto. Daar wilde ik dus geen concessies in doen.

Vacuümverpakt

Toen was het even een klein beetje paniek. Wat nu? Ik besloot naar de supermarkt te gaan om voorgekookte bieten. Je weet wel die vacuümverpakte. Vreselijk vind ik die. Dat doet me teveel denken aan mijn fobietijd. Nood breekt wet dus ik scheurde snel naar AH. Eenmaal thuis had ik vijf minuten later de bietenhummus klaar en lekker dat het was. Zelfs met die voorgekookte gevallen en ik ben direct van mijn vacuümangst af. Geweldig toch? En vinden jullie het geen plaatje? Zo kleurrijk, fris en lenteachtig.

De bietenhummus eet je op zoveel verschillende manieren. Op een boterham met forel, dat recept deel ik nog met jullie, of als dipje met allemaal knapperige groentes. Ook daar lees je snel meer over. Probeer het uit en laat me vooral even weten wat je ervan vond!

Hoe maak je bietenhummus?
Voor 1 bakje

Hoe maak je bietenhummus?

Dit zit erin:

  • 4 voorgekookte bietjes, in vieren
  • 3 flinke eetlepels hummus
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Voor de garnering: fijngehakte dille en fijngehakte pinda’s

Dit heb je nodig:

  • Keukenmachine of blender

Zo maak je het:

  1. Doe de bietjes en hummus samen in de blender.
  2. Laat draaien tot alles goed gemengd is.
  3. Voeg wat citroensap, peper en zout toe naar smaak. Eventueel een scheutje olijfolie.
  4. Draai nog even kort.
  5. Schep in een bakje en garneer met de dille en pinda’s.
TIP! Rooster een boterham, besmeer met bietenhummus en verbrokkel er wat feta of zachte geitenkaas over. Heerlijk!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zo maak je de lekkerste hummus!Zo maak je de lekkerste hummus!
  • 3 x fetadips3 x fetadips
  • Makreelpaté met zuurdesemtoastMakreelpaté met zuurdesemtoast
  • Zalmsalade met dilleZalmsalade met dille

Categorie: Recepten, Sauzen, smeersels en dips, Voor bij de borrel Tags: bieten, bietenhummus, Borrelhappen, dip, gezond, makkelijk, smeersel, snel, vegetarisch, voor bij de borrel

« Makkelijk & snel: Kipcurry met udon noodles
Pulled pork met Libanees platbrood en cole slaw »

Reacties

  1. Vivian | stayaliveandcooking zegt

    10 maart 2016 om 09:54

    Haha, een fobie voor bieten! Ik heb ongeveer hetzelfde, vriendlief dacht eens een bieten soep recept te proberen en ik proef die smaak nog… brrr!
    Ben gelukkig wel fan van hummus, en kan vast wel over die voorverpakte bietjes heen komen, dus dit is een goede om te proberen! Lekker!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      11 maart 2016 om 07:21

      Haha geen succes dus die soep? Benieuwd wat je dan van deze hummus vindt ;-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok