BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Linzensalade met feta en slome tomaten

8 februari 2016 door Stefanie 4 Reacties

Linzensalade met feta en slome tomatenHet recept voor deze linzensalade met feta en slome tomaten lag al een tijdje op de plank. Ik stofte hem af et voilà, een heerlijke en gezonde lunch voor jullie!

Beetje lullig

Soms gebeurd het dat ik een gerecht maak, op de foto zet en vervolgens vergeet. Of ik er wel aan denk, maar doe alsof het er niet is. Dat kan verschillende redenen hebben. Geen inspiratie voor een leuk verhaal bij het recept of gewoon weg geen zin om het recept uit te werken. Het komt ook voor dat beide redenen aan de orde zijn. Zoals voor deze linzensalade. En eigenlijk is dat een beetje lullig voor een gerecht wat zo lekker is, dat het meer dan de moeite waard is om het met jullie te delen.

De salade is geïnspireerd op een recept uit een kookboek van Sophie Dahl. Deze Engelse dame maakte twee boeken met de heerlijkste recepten. Beide toevallig ook in mijn bezit. Ineens had ik zin om weer eens te bladeren in de boeken en realiseerde me, dat het nu echt tijd werd om het recept wat nog, op de spreekwoordelijke, plank lag, te delen.

Linzensalade met feta en slome tomaten

Grote neuzen

Van Sophie Dahl is er maar een klein bruggetje naar Roald Dahl. Haar opa en schrijver van de meest fantastische kinderboeken. Ik verslond de boeken als kind en geniet nu ruim 20 jaar later nog steeds van de verfilmingen. Mathila, Sjakie en de Chocoladefabriek, maar het allermeeste nog van de heksen. Vooral het moment dat de chique dames in het afgelegen hotel aan de Engelse kust kun pruiken en maskers af doen en er gezichten met grote neuzen en pukkels en kale bolletjes met her en der een pluk haar tevoorschijn komen, is voor mij legendarisch.

Revolvertje

Het sprookjesboek van Dahl is ook te gek. Verhaaltjes net even anders dan de traditionele sprookjes. Roodkapje trok in een wipje een revolvertje uit haar slipje, om de grote boze wolf te lijf te gaan. Fan van opa en kleindochter Dahl dus. Deze linzensalade is een favoriet uit Sophies tweede kookboek. Ik eet ze met slome tomaten. Vind je dat iets te veel werk? Gewonen tomaten is ook lekker.

Wel nog een tipje! Neem je de linzensalade mee naar je werk? Doe dan de dressing er pas op het laatste moment overheen.

Linzensalade met feta en slome tomaten
Voor 4 personen

Linzensalade met feta en slome tomaten

Dit zit in de salade:

  • 1 x het recept voor slome tomaten of 12 kleine tomaten, gehalveerd
  • 225 gram Dupuy linzen
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 150 gram feta, verkruimeld
  • Bosje koriander, fijngehakt

Dit zit in de dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • Sap van 1 citroen
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Vergiet
  • Pan
  • Schaal
  • Kommetje

Zo maak je de dressing:

  1. Klop alle ingrediënten, in een kom, door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  2. Zet weg tot je de salade gemaakt hebt.

Zo maak je de salade:

  1. Kook de linzen in ruim water 20 minuten of tot ze zacht genoeg zijn.
  2. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Meng de linzen met de bleekselderij, koriander en feta in een grote schaal. Schep de dressing erdoor.
  4. Verdeel als laatste de slome tomaten erover.
TIP! Wil je twee of meer dagen van de linzensalade eten? Doe dan de dressing erover op het bord.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Linzensalade met feta en slome tomaten

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Makkelijke meeneemlunch: rijstsaladeMakkelijke meeneemlunch: rijstsalade
  • Linzensalade met warme gerookte zalmLinzensalade met warme gerookte zalm
  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing

Categorie: Recepten, Salades Tags: gezond, koriander, linzen, lunch, makkelijk, salade, snel, tomaten

« Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt
Pindakaaskoekjes »

Reacties

  1. Mariska zegt

    8 februari 2016 om 09:11

    Dit ziet er zoo lekker uit! Linzen zijn zo lekker :D

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      9 februari 2016 om 15:55

      Ben ook dol op linzen. Wat is jouw lievelingsrecept?

      Beantwoorden
  2. Anke zegt

    8 februari 2016 om 12:39

    Hoe lang blijven de slome tomaatjes goed? Wil de salade maken voor naar mijn werk en dan is het wel makkelijk als je er een paar dagen mee kan doen ;).

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      9 februari 2016 om 15:55

      Hi Anke, ja dat is wel zo handig ;-) Ik zeg max 3 dagen in de koelkast bewaren. Groetjes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok