De dag beginnen met dit havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt… Dat klinkt mij als muziek in de oren. Vandaag deel ik het recept met jullie en vertel ik over mijn liefde voor ochtenden.
Lievelingsmoment
De ochtend is mijn lievelingsmoment van de dag. Oké, ik beken wel eerlijk dat ik dat niet altijd voel zodra de wekker gaat om 6.00 uur. Toch is dat een beetje zoiets als in één keer er een pleister aftrekken. Doe het snel, dan ben je er maar vanaf. Zodra ik de stap zet om de dekens weg te slaan en mijn benen buitenboord gooi, ben ik wakker en heb zin om aan de dag te beginnen.
Magisch
Ochtenden hebben iets magisch. De dag is een onbeschreven blad. Alles is nog vers en nog mogelijk. Het is onbekend wat komen gaat. Hoe ik ook houd van het gezellig van de avond en het avontuurlijke van de nacht, dit moment van de dag wint het. Als je de deur uitstapt en je ademt even goed in, ruik je dat het nog vroeg is. De geur van ochtend is gewoon anders, je voelt het en je hoort het zelfs. De druk kwetterende vogeltjes, een verdwaalde fietser die naar het werk gaat. Een vroege sportieveling of iemand die onderweg naar huis is na een wilde nacht. Een vuilniswagen die het vuil van de vorige dagen oppikt, zodat de straten er weer netjes bij liggen. Huizen die nog voornamelijk donker zijn. Op een enkel verlichte woonkamer na. Ik vraag me dan altijd af waarom die mensen zo vroeg op zijn.
Brandstof
Vroeg op de dag ben ik het meest productief en lukt het me om bergen werk te verzetten. Hoe later op de dag hoe minder actief. Ik ben dan altijd dol blij dat ik die uurtjes al te pakken heb gehad. De ochtend draait natuurlijk ook om ontbijt. Eigenlijk is dat natuurlijk het allerbelangrijkste. Zonder eten geen brandstof en dat maakt het toch een stuk lastiger om er flink tegenaan te gaan.
Mega lekker
Ik varieer behoorlijk met mijn ontbijt. Vaak heb ik wel een paar dagen achter elkaar dezelfde verslaving. Zo ontdekte ik laatst de geroosterde havermout die Reny maakte en deelde op haar blog Mind Your Feed. Ik ben gek op havermout. Vooral in koekjes, taartjes en allerlei ontbijtjes. Ik ging er zelf mee aan de slag en at er peer uit de oven naast en een klodder yoghurt die ik opleukte met wat vanille. Wauw, wat mega lekker! De peer is zacht en kruidig door de 5 spices die ik gebruik. De havermout knapperig en zoet en de yoghurt fris en vol van smaak door de vanille.
De dag beginnen met een kommetje vol van deze heerlijkheden is zo fijn, dat ik dit wel met jullie moet delen! En neem ook zeker eens een kijkje op Mind Your Feed voor heel veel lekkere en gezonde recepten!
Havermoutontbijtje met warme peer en yoghurt
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 4 peren, geschild en in blokjes gesneden
- 2 theelepels 5 spices poeder
- 100 gram havermout
- 3 eetlepels honing
- 6 eetlepels yoghurt
- Merg van 1 vanillestokje
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Schaaltje
- Mesje en snijplank
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de blokjes peer in de ovenschaal. Meng de 5 spices erdoor en zet 20 minuten in de oven, tot de blokjes peer zacht zijn.
- Schep de yoghurt in een schaaltje en roer het vanillemerg en de honing erdoor. Zet in de koelkast.
- Als de peer bijna goed is verhit je een wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de havermout samen met wat honing tot hij verkleurd en een beetje knapperig wordt.
- Vul 2 schaaltjes met warme peer, gebakken havermout en vanilleyoghurt en je havermoutontbijtje is klaar om op te eten!
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Mariska zegt
Dit klinkt zo onwijs lekker! Zal ook wel goed vullend zijn! Heerlijk :D
Stefanie zegt
Het is inderdaad goed vullend, maar super lekker :-)
Ann zegt
Hallo,
Wat zijn die 5 spices kruiden?
Bedankt
Ann
Stefanie zegt
Hoi Ann, 5 spices poeder is een Chinese specerijenmix. Vaak met kaneel, kruidnagel, venkelzaad enz. Ontzettend lekker. Hier lees je er iets over: http://www.originalspices.nl/products/five-spice Als je het nergens kun krijgen, vervang je het gewoon door koekkruiden! Groetjes Stefanie (Hebben wij elkaar ontmoet donderdag tijdens de rondleiding?)
Ann zegt
Hallo Stefanie,
Inderdaad, we hebben elkaar donderdag ontmoet in onze brouwerij.
Ik bekijk alvast of ik bij AH à die koekkruiden kan geraken.
Al veel leuke receptjes gezien op uw site
gr uit België
Ann
Annemarie zegt
Het was heerlijk! Dankjewel voor het recept:)