BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Baba ganoush van Beaufood

23 januari 2016 door Stefanie 2 Reacties

Baba ganoush van BeaufoodVandaag doen we het iets anders op Little Spoon. Ik deel een recept gemaakt door Bo van Beaufood. Al heel lang wil ik zelf baba ganoush maken. Ik deed dit één keer eerder, maar het lijkt me ook zo leuk om het recept hier te delen. Het komt er maar niet van. Tot vandaag.

Nieuwjaarsborrel

Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik met de trein richting Amsterdam ging. Een tas vol bakjes, met daarin allemaal Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus, stond er naast me op de stoel. Natuurlijk zat er in die tas ook een mooie schaal, want presenteren in van die plastic bakjes, dat is geen optie. Ik ging naar een nieuwjaarsborrel met allemaal foodbloggers. Daar ontmoette ik lieve Bo van Beaufood. We volgden elkaar al op Instagram. Zo lijkt het alsof je iemand kent, maar een ontmoeting in real life is veel leuker.

Ongezond in een healthy jasje

Bo is een foodlover die op Beaufood, recepten met je deelt, die makkelijk te bereiden en ook nog eens heel gezond zijn. Ik vind vooral de ongezonde snacks in een gezond jasje leuk. Zo maakte ze eens gezonde twixjes. Stiekem ben ik ook heel benieuwd naar haar healthy versie van een frikadel speciaal, aangezien ik dol ben op de variant uit de frituur. Neem dus zeker een kijkje op Bo’s website! Hieronder alvast een voorproefje én een heerlijk recept voor baba ganoush.

Baba ganoush van Beaufood

—————————————-

Baba ganoush was tot twee maanden geleden nieuw voor mij. Ik at het voor het eerst tijdens Sinterkerst met de meiden toen vriendinnetje L. zei ‘hier proef eens!’. En ik was verkocht. Het is een oosterse dip gemaakt van gegrilde aubergine en kruiden. Romig, gezond en vol van smaak. Ik ben iemand die een broodje het liefste vier keer in een diesel dipt, dus baba ganoush is meer dan welkom in mijn keuken!

Ik las dat je de aubergine drie kwartier in de oven moet grillen en dat vond ik eigenlijk een beetje lang. De aubergine bakken in een koekenpan schijnt uit den boze te zijn (voor de smaak), dus ik heb hem toch maar in de oven gedaan. En het was het wachten meeeer dan waard. Je kunt trouwens zoveel andere dingen doen in drie kwartier, dus ik stelde me ook een beetje aan. Na de oventijd tover je een boterzachte aubergine tevoorschijn met een zwart glimmend jasje. Even pureren, wat kruiden erbij, soepstengels of groenten om te dippen en je hebt een feestje op tafel. Ook heel lekker trouwens op een cracker met kaas als lunch.

Baba ganoush van Beaufood
Voor 1 schaaltje

Baba ganoush van Beaufood

Dit zit erin:

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tahin
  • Sap van 1/4 citroen
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • Scheut olijfolie
  • 1 eetlepel crème fraîche – dit hoort er eigenlijk niet bij maar ik vind het wel erg lekker
    snufje zout & versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Staafmixer of keukenmachine

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de aubergine schoon en wrijf hem in met olijfolie. Leg drie kwartier in de oven. Rol na 20 minuutjes even om.
  2. Laat de aubergine afkoelen als hij klaar is. Je kunt het velletje er nu makkelijk aftrekken. Snij vervolgens in kleinere stukken (het kroontje snij je eraf) en pureer samen met de knoflook, tahin, citroen en komijn tot een dip. Voeg ook een scheutje olijfolie toe en wat zout naar smaak.
  3. Schep de baba ganoush in een schaaltje en maak een kuiltje in het midden. Hier kun je de crème fraîche in scheppen. Bestrooi als laatste met zwarte peper.
TIP VAN BO! Serveer er kleine worteltjes, komkommer, soepstengels of brood bij. Vrolijk de baba ganoush op met granaatappelpitjes en een paar korianderblaadjes.
Meer zien en lezen van Bo? BEAUFOOD

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zo maak je bietenhummus!Zo maak je bietenhummus!
  • Miso aubergine met paksoi en pinda’sMiso aubergine met paksoi en pinda’s
  • Harissa aubergine uit de ovenHarissa aubergine uit de oven
  • Snelle auberginepizza’s // vega + salamiSnelle auberginepizza’s // vega + salami

Te vinden onder:Sauzen, smeersels en dips, Voor bij de borrel Tags:aubergine, beaufood, Borrelhappen, dip, gezond, makkelijk

« Voor elk moment van de dag: Vriendschap in Middelburg
Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon