BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Boterhammenfeest: boterham met kipsalade en ras el hanout

7 oktober 2015 door Stefanie 2 Reacties

Boterhammenfeest: boterham met kipsalade en ras el hanoutTerwijl ik dit typ is het bijna middernacht. Het is muisstil in de woonkamer. Het enige wat ik hoor is poes Keetje die tussen een muur en een openstaande deur achter haar staartje aan rent. Of meer draait. Ook wel wentel Keetje. Ze is al vijf, maar op de één of andere manier blijft dat toch het mooiste speelgoed wat ze zich maar kan voorstellen. Ik ben niet zo’n nachtbraker. Tenzij het heel gezellig is met vriendinnen en zo. Ik ben geen type dat midden in de nacht wakker wordt met slapeloosheid en uit bed gaat om bergen werk te verzetten. Daar ben ik soms wel jaloers op. Het lijkt me heerlijk om wat extra uurtjes mee te pakken en je dag al met een lege to-do list te beginnen. Alhoewel ik denk dat dat bij mij onmogelijk is met die triljoenen lijstjes. Wie weet moet ik de wekker eens om vier uur zetten. Soort van hetzelfde effect? Uiteindelijk is slapeloosheid natuurlijk helemaal niet fijn en ben ik blij dat ik eigenlijk altijd slaap als een roosje.

Geen schoonmaakwonder

Ik lag al in bed, maar had ineens een klein paniekmomentje. Net voor ik mijn bed in dook, speelde poes Katootje met een bloemknop. Een exemplaar wat nog dicht was en naar beneden kwam zeilen. Hij lag op de vloer en voor onze kleine poes is dat een heel leuk speeltje. Ze vloog door de gang met die knop. We hebben zo’n hele lange gang dus dat ging met een lekkere vaart en met een hoop kabaal. Ik pakte de knop af, gooide hem weg en kroop in bed. En toen kwam daar het moment dat ik dacht, ‘was dat geen lelie?’ ‘En zijn lelies niet giftig voor katten?’ Toen googelde ik even op ‘lelies, giftig voor katten’. Net zoiets als zoeken naar ziektes op internet. Ik ga echt direct van het ergste uit. Misschien noem je het doemdenken, maar ik zie het meer als grote liefde voor die twee wollige poesjes. Toch maar weer even uit bed. De dierenarts bellen. Gelukkig heeft de dierenarts ook een spoedeisende hulp dus de dienstdoende arts stelde me gerust. Geen lelies gegeten, niets aan de hand. Normaal ben ik niet zo’n schoonmaakwonder, maar ik heb zojuist de leftover bloemen opgeruimd. Alles afgespeurd op restanten van lelies, de tafel geschrobt en de vloer gedweild met groot licht aan en mijn zaklamp ter ondersteuning. Alle sporen zijn weggewerkt. Mooi.

Boterhammenfeest: boterham met kipsalade en ras el hanout

Bordeaux rode lelies??!!

Echt, serieus waarom zitten er nog lelies in boeketten en waarom geef je iemand lelies? Ik kan er niets aan doen, maar ik vind het echt vreselijke bloemen. Bordeaux rode lelies, hoe verzin je het? Lelies komen er hier niet meer in. Al is het maar voor mijn eigen gemoedsrust. Ik heb er nu zelf voor gekozen om ze toch in een mooie vaas te zetten. Dan leek het nog wel wat. Nu weet ik beter. Inmiddels zit ik nog op wacht in de woonkamer en observeer Kato’s gedrag. Moet ze spugen? Gedraagt ze zich anders? Ze loopt voornamelijk rondjes door de woonkamer, keuken en gang om vervolgens het rondje weer te herhalen. Niets vreemds dus. Kee is moe van haar jacht op haar staartje en ligt op één oor. Zij wel ja. Ook niets vreemds dus aangezien zij afgezien van dat rond haar staartje draaien vooral heel lui is. Ik denk dat het zo veilig is om weer richting het slaap vertrek te verkassen.

Had ik nu nog maar zo’n lekkere boterham met kipsalade en ras el hanout. Wat was dat lekker. Super simpel te maken en snel klaar. Zeker als je nog een restje kip in de koelkast hebt liggen. Voor als je eens iets anders op je bammetje wil. Ook prima op een toastje dit. Daar heb ik nog wel meer zin in, in toastjes met lekkers. Echt tijd om naar bed te gaan. Morgen is het weer tijd voor food!

Boterhammenfeest: boterham met kipsalade en ras el hanout

Boterhammenfeest: boterham met kipsalade en ras el hanout
Voor 2 boterhammen

Dit zit erin:
2 boterhammen
1 kippendijtje
1 eetlepel ras el hanout
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel yoghurt
Peper
Zout
Kneepje limoensap
Paar blaadjes munt, fijngehakt
Beetje roomboter

Zo maak het het:
Pocheer de kip 20 minuten in water wat tegen de kook aan zit. Een stukje kip wat je overhebt van de avond ervoor en wat gebakken is, is natuurlijk ook prima.

Haal de kip uit het water en laat afkoelen. Snijd in kleine blokjes of pluis uit.

Doe de kip in een schaal en voeg daar de mayonaise, yoghurt, ras el hanout en de munt blaadjes aan toe. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.

Besmeer je brood met roomboter, verdeel daar wat sla over en schep de salade erop. En nu is het tijd om lekker te eten!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Boterhammenfeest: boterham met kipsalade en ras el hanout

Dit vind je misschien ook leuk

  • Boterhammenfeest: Sandwich met gerookte zalm en mierikswortelBoterhammenfeest: Sandwich met gerookte zalm en mierikswortel
  • Warme auberginesaladeWarme auberginesalade
  • Naanbrood gevuld met kruidige kipNaanbrood gevuld met kruidige kip
  • Springrolls met geplozen kipSpringrolls met geplozen kip

Categorie: Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: Boterhammenfeest, brood, kip, ras el hanout

« Little Spoon: living the dream
Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjes »

Reacties

  1. Nicole zegt

    11 september 2016 om 19:21

    Heerlijk receptje en inderdaad heel makkelijk! bedankt voor het delen! :-)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      13 september 2016 om 20:51

      Heel graag gedaan!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok