BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Warme auberginesalade

4 oktober 2015 door Stefanie 2 Reacties

Warme auberginesalade‘Stef je wordt oud,’ zei vriendje Maus heel direct toen ik hem vertelde dat ik na een glas rode wijn, licht in mijn hoofd was, koppijn had en met twee paracetamol naar bed ging. Om half 9 ‘s avonds. ‘Je bent 31 en getrouwd. Het wordt tijd dat je aan de sherry gaat.’ Ja, ja, ja, nu is het wel duidelijk. Gelukkig ben jij ouder dan ik Maus en kun je niet wachten tot je met mij aan een glaasje sherry kan nippen. Of met paracetamol in de buurt gewoon de hele fles achterover kappen.

Jonge blom

Tuurlijk, ik weet dat ik met mijn 31 jaar nog een relatief jonge blom ben. In vele gevallen kom ik net kijken, maar op sommige vlakken word ik oud. En weet je, ik vind het ook helemaal niet erg. Als ik op stap ben en wordt omringd door louter tieners en begin twintigers ben ik eigenlijk blij dat ik een dertiger ben. Hoewel het leven op mijn eigen leeftijd ook niet altijd makkelijk is, ben ik op de leeftijd van 31 een stuk happier met mezelf en een stuk zelfverzekerder. Ik durf keuzes te maken die ik als groen blaadje van begin 20 niet durfde. Bijvoorbeeld veel bewuster kiezen waar je gelukkig van wordt. Dat ging me de laatste tijd aardig goed af. Ik startte Little Spoon en diende mijn ontslag in bij de baan waar ik doodongelukkig was. Ik weet zeker dat ik dat tien jaar geleden nooit had gedurfd. Ondanks dat ik in die tijd ook al een heel grote liefde had voor koken en nog meer voor lekker eten.

Warme auberginesalade

Feesten en doorhalen

Dit recept stamt uit mijn twintiger jaren. Mijn weekenden vulde zich niet alleen met koken, maar ook nog studeren, werken bij mijn bijbaan en elk weekend twee nachten feesten en doorhalen met vrienden en vriendinnen. Dit was ook mijn Arabische en Marokkaanse kookperiode. Nu vind ik al die gerechten nog steeds fantastisch lekker, maar het hebben van een foodblog vraagt wat afwisseling en variatie in de gerechten die ik op tafel zet. Het was de tijd dat ik hummus uit de supermarkt ontdekte en bakjes aubergine en tomaatsalade van datzelfde merk. En dat was lekker. Oh man, zo lekker zelfs dat als ik zo’n bakje kocht, het vaak niet haalde tot het borrelplankje waar het bij moest, of de boterham waar ik het op wilde smeren. Leunend aan het aanrecht, gewapend met een little spoon, at ik het bakje zo leeg. Dan maar geen aubergine- en tomaatsalade voor mijn eters. Wat niet weet wat niet deert toch?

Aantrekkingskracht

Het is natuurlijk nog lekkerder wanneer je deze salade zelf maakt. Ik ontdekte destijds een soort gelijk recept in een Marokkaans kookboek. Ik maakte het en ik was voorgoed verpest. De bakjes uit de supermarkten verloren direct de aantrekkingskracht. Ik kocht het daarna nog wel eens, maar vond het echt niet meer zo fantastisch. Al helemaal niet om zo leeg te lepelen. Ik zeg er eerlijk bij, aubergine grillen vind ik nog al een klus. Nog eerlijker? Ik vind het echt een rot karwei. Als die lange lappen grillen tot ze gaar zijn, want goed gaar, dat moeten ze zijn. Niets is zo vies als rauwe aubergine. Tip van mij is om in ieder geval twee grote koekenpannen op het vuur te zetten en geen kleine stukjes aubergine te grillen maar zo groot mogelijke stukken. En dan bedoel ik natuurlijk niet de hele aubergine ineens. Alhoewel dat in de oven best het proberen waard is. Test ik nog voor jullie.

Ultiem geluksmoment

Als de salade dan eenmaal klaar is, bereik ik een ultiem geluksmoment. Warme en zachte aubergine, lekker veel olijfolie wat zorgt voor een beetje vette lippen, zoete tomaat, knoflook en natuurlijk een hele berg koriander. Dit is heerlijk! Eet met stukken Turks brood, verkruimel er wat feta over of eet er couscous naast. En wat dacht je van een borrelplankje met fetadips en auberginesalade? Behoorlijk veelzijdig dus!

Warme auberginesalade

Warme auberginesalade
Voor 4 tot 6 personen

Dit zit erin:
3 aubergines, in plakken van 1 centimeter dik
10 tomaten, in plakken
1 eetlepel komijnzaad
Klein bosje koriander, fijngehakt
Sap van 1 citroen
2 tenen knoflook, fijngehakt
Peper
Zout
Olijfolie

Zo maak je het:
Verhit flink wat olijfolie in een koekenpan, of gebruik net als ik twee koekenpannen en bak de plakken aubergine in porties aan beide kanten bruin. Voeg als het nodig is nog wat extra olie toe. Leg de plakken aubergine op een bord.

Bak in de over gebleven olie de tomaten, knoflook en komijnzaad in 5 minuten zacht. Voeg de plakken aubergine toe en bak bak alles nog eens 5 minuten. Prak de tomaten en plakken aubergine een beetje zodat alles lekker uit elkaar valt.

Voeg nu de koriander, citroensap en peper en zout toe.

Schep de salade op een schaal of in kleine bakjes en geniet er lekker van!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Warme auberginesalade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoliMakkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoli
  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Groene salade met romige tahindressing en eetbare bloemenGroene salade met romige tahindressing en eetbare bloemen
  • Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizoCouscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo

Te vinden onder:Bijgerechten, Recepten, Salades, Sauzen, smeersels en dips Tags:aubergine, koriander, salade, tomaat

« Robuust in Middelburg: koffie, vinyl en een barbier
Little Spoon: living the dream »

Reacties

  1. Anne zegt

    4 oktober 2015 at 14:34

    Heerlijk!! ga ik zeker maken.. Voor baba ganoush doe ik altijd de hele aubergine in de oven, dan kun je het binnenste gebruiken, geen probleem! En herkenbaar Stef. X an

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 oktober 2015 at 22:15

      Oh ja goeie! Verheug me nu al op de aubergine aubergine parmigiana! Kus

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon