BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Springrolls met geplozen kip

29 augustus 2015 door Stefanie 5 Reacties

Springrolls met geplozen kipVerslavend lekker, dat zijn deze springrolls met geplozen kip. Dat klinkt natuurlijk als een vreselijke leus uit een stomme reclame. Maar echt waar, deze springrolls met geplozen kip zijn gewoon echt zo lekker. Elke keer als ik er aan denk of een foto zie van deze plaatjes, loopt het water me in de mond. Sowieso heb ik een zwak voor Aziatische gerechten. De smaak van munt en koriander, gecombineerd met de stevige mihoen, crunchy groente, zachte avocado en geplozen kip en dat allemaal opgerold in een tikkeltje plakkerig rijstvel. Doop hem even in het spicy and sweet dipje en je weet niet wat je proeft. Ik zei het toch, verslavend.

Mevrouw Kip

Tijdens een barbecue met vrienden maakte ik een beer can chicken. Voor wie niet weet wat dat is, het is stiekem een tikkeltje oneerbiedig gerecht richting mevrouw Kip. Dat geef ik direct toe. Je koopt een hele kip, drinkt een paar slokken bier uit het blikje en vult dat met allerlei lekkere smaakmakers. Daarna gaat mevrouw Kip, zo hop over het blikje bier. Na een klein uurtje op de barbecue is ze klaar om verorberd te worden. Smullen dus. We hadden best nog wat kip over en daar wist ik wel raad mee. Ik plukte de kip helemaal fijn en maakte er voor Ruben een kipsalade van met goede mayo en kurkuma. Die laatste was uit nood want de kerrie bleek op. Niets mis mee en zelfs een goed alternatief. Voor mezelf had ik springrolls in gedachte. Mijn liefje krijgt daar dus echt de bibbers van, vandaar dat hij ging voor de salade op een broodje.

Springrolls met geplozen kipSpringrolls met geplozen kip

Oneindig

Ik moet zeggen dat ik het niet erg vond dat ik die schaal met zes springrolls helemaal voor mij alleen had. Eigenlijk waren het er zeven, maar tijdens het maken kon ik gewoon niet meer wachten en at er al lekker één op. Het voordeel van springrolls is dat ze zo licht zijn. Je kan er oneindig veel van eten. Twee extra had er met gemak in gegaan, maar goed ergens moet je natuurlijk de grens trekken en stoppen.

Ook lekker zonder leftover kip

Mijn springrolls maakte ik dus met leftover kip. Heb je nou geen leftovers? Don’t worry. Leg kippenpoten in de oven en pluk daar de kip van. Wat ook kan is een kipfiletje pocheren in heet water. Dat is wel wat droger dan kip wat van het bot komt. Restjes zacht rundvlees of zalm die je uit elkaar trekt zijn ook prima opties.

Vind je het rollen van de springrolls een lastig karwei? Kijk dan even hier voor een stap voor stap uitleg.

Springrolls met geplozen kip
Voor 6 springrolls

Springrolls met geplozen kip

Dit zit in de springrolls:

  • 6 rijstvellen
  • 50 gram mihoen
  • 100 – 150 gram geplozen kip
  • 1 wortel, in dunne frietjes
  • ½ komkommer, in dunne frietjes,
  • ½ avocado, in dunne plakjes
  • Munt, fijngehakt
  • Koriander, fijngehakt
  • 1 little gem, in stukjes
  • Vissaus

Dit zit in het spicy & sweet dipje:

  • ½ rode peper in dunne ringen
  • Sap van 1 limoen
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus

Dit heb je nodig:

  • Schaal met warm water
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Kook de mihoen zoals op de verpakking staat. Giet af, spoel met koud water en knip de lange slierten in iets kortere exemplaren.
  2. Maak terwijl de mihoen kookt het spicy & sweet dipje. Meng alle ingredienten door elkaar in een klein schaaltje. Breng eventueel nog wat extra op smaak met vissaus. Mag het pittiger? Gebruik dan wat extra rode peper. Liever iets zoeter? Kies dan voor wat meer chilisaus.
  3. Vul een schaal met warm water. Hier doe je zo’n 30 seconden een rijstvel in om zacht te laten worden. Leg het rijstvel op een bord of plank die je van de voren een beetje nat hebt gemaakt.
  4. Begin in het midden met een schepje kip. Houd ongeveer vijf centimeter aan beide zijkanten vrij. Leg daar bovenop wat plakjes wortel, komkommer en avocado, vervolgens een hoopje mihoen, wat koriander en munt en een klein scheutje vissaus.
  5. Vouw de zijkanten van het vel naar het midden toe, vouw de onderkant naar het midden toe en rol op. Vind je dit lastig? Kijk dan hier voor de uitleg.
  6. Herhaal dit tot je alle springrolls hebt gerold en serveer ze op een schaal samen met het heerlijke dipje.
TIP! Heb je nou geen leftovers? Don’t worry. Leg kippenpoten in de oven en pluk daar de kip van. Wat ook kan is een kipfiletje pocheren in heet water. Dat is wel wat droger dan kip wat van het bot komt. Restjes zacht rundvlees of zalm die je uit elkaar trekt zijn ook prima opties.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Springrolls met geplozen kip

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vietnamese springrolls + ‘how to roll’Vietnamese springrolls + ‘how to roll’
  • Thaise biefstuksaladeThaise biefstuksalade
  • Easy noodlesaladeEasy noodlesalade
  • Super snelle Thaise noedelsoep met garnalenSuper snelle Thaise noedelsoep met garnalen

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:avocado, gezond, hoofdgerecht, kip, komkommer, koriander, makkelijk, munt, springrolls, wortel

« Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovis
10 x de lekkerste pasta’s »

Reacties

  1. Jonna@burgertrutjesNL zegt

    6 februari 2017 at 10:23

    YES, dit wil ik maken vanavond!!! Thanks for sharing!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      9 februari 2017 at 06:58

      Graag gedaan!

      Beantwoorden
  2. Vicky zegt

    17 juni 2017 at 15:06

    Deze spring rolls gemaakt gisteren en waren erg lekker! De geplozen kip heb ik als volgt gemaakt: kippendijen aanbraden en dan 30-45 min in extra vocht (water) laten sudderen totdat ze uit elkaar vallen. Was tip van de slager!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 juni 2017 at 17:41

      Klinkt zo goed! X

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!