BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Karameltaartjes

24 maart 2015 door Stefanie 6 Reacties

KarameltaartjesHet water loopt me alweer in de mond als ik denk aan deze hemelse karameltaartjes. Het bekijken van de foto’s is gewoon rampzalig want ik heb zoveel zin in deze lekkere schatjes. Al een paar weken geleden startte ik met de voorbereidingen voor Pasen. Ik wil natuurlijk de lekkerste recepten met jullie delen. Daarom offerde ik mezelf op om deze taartjes voor jullie te maken, te testen en uiteindelijk goed te keuren. Jaren geleden heb ik deze taartjes ook al eens gemaakt, dus ik wist al dat ze lekker waren. Meestal ben ik degene die dromerig praat over al het lekkers wat ik ooit eens gegeten heb en er uren herinneringen over kan ophalen. Met deze taartjes in gedachte kon Ruben er ook wat van. En dat zegt wat vind ik. Daarom vandaag voor jullie dit recept.

KarameltaartjesHet is niet zo dat je om 11.00 uur denkt ik ga karameltaartjes bakken en om 12.00 uur liggen ze op je gebaksbordje. Verre van zelfs. De karamel wordt gemaakt van gecondenseerde melk. Een klein blikje gezoete koemelk van Friesche Vlag. Die koop je gewoon in de supermarkt of bij de toko. Het blikje melk leg je, ongeopend, een paar uur in water wat kookt en simsalabim de melk is karamel. Het blijft wonderlijk vind ik. Wonderlijk en lekker. In de uren dat je wacht tot de melk is omgetoverd tot karamel kun je je dus verheugen op het moment dat je het taartje kunt eten. Stel je even voor. Een bodem die bros en knapperig is met een tikkeltje zout, karamel die zacht, plakkerig en zout is en dan een kleine crunch van de pijnboompitjes. Het is maar goed dat het maken wat meer tijd in beslag neemt, anders staan ze hier veel te vaak op tafel. Dat weet ik wel.

De taartjes vullen wel enorm. Ik maakte deze lekkernijen in de ochtend en ontbeet er met één. Het komt niet vaak voor dat ik de lunch oversla, maar met het karameltaartje achter mijn kiezen gebeurde dat dus wel. Je kunt er ook voor kiezen om iets kleinere vormpjes te gebruiken en mini taartjes te bakken of de taartjes te halveren. De keus is aan jou. Eén ding is zeker, als je met Pasen een brunch organiseert en je maakt deze taartjes dan steel je gegarandeerd de show.

Karameltaartjes

Karameltaartjes
Voor 6 taartjes

Dit zit erin:
1 blikje gecondenseerde melk
100 gram pijnboompitten
275 gram bloem
125 gram roomboter, koud en in blokjes
2 eieren
6 kleine taartvormpjes van 10 centimeter, ingevet

Zo maak je de karamel:
Leg het blikje gecondenseerde melk ongeopend in een ruime pan met kokend water en laat 3 tot 4 uur koken. Let er wel op dat het water aan de kook blijf. Als het water te koud is kan het gebeuren dat de karamel nog niet goed bruin is als je het blikje openmaakt.

Laat het blikje in de pan met water helemaal afkoelen. Als je nu het blikje openmaakt is de karamel mooi licht bruin en klaar voor gebruik.

Zo maak je de taartjes:
Verwarm de open voor 200 graden.

Doe de boter, bloem en het ei in de keukenmachine en maak een soepel deeg. Verpak het deeg in een stuk folie en leg 30 minuten in de koelkast om te rusten.

Rol het deeg uit en bekleed er de taartvormpjes mee. Leg op de bodem een stuk bakpapier en vul de bakjes met een blinde vulling. Bijvoorbeeld rijst of bruine bonen. Bak de taartjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Meng ondertussen de karamel met 2/3 van de pijnboompitten. Verdeel het mengsel over de taartbodems en strooi de overgebleven pijnboompitten erover heen.

Bak de taartjes nog 10 minuten in de oven tot ze een mooi goudbruin korstje hebben.

Warm zijn de heerlijk, maar koud misschien nog wel lekkerder.

Bron: Delicious Magazine

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Karameltaartjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Brownie met salted caramelBrownie met salted caramel
  • New york cheesecake met chocoladeNew york cheesecake met chocolade
  • Sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaadSinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad
  • Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjesGezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: karamel, Pasen, taart, zoet

« Op tafel bij Little Spoon #1
Salade met veldsla en Hollandse garnaaltjes »

Reacties

  1. Ellen zegt

    24 maart 2015 om 08:02

    Oh boy, het water loopt me in de mond!! :O

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      27 maart 2015 om 21:21

      Snap ik! Bij mij ook ;-)

      Beantwoorden
  2. Zoë-Amber zegt

    24 maart 2015 om 15:56

    Wow die foto’s doen me wensen dat ik ze zo kon eten!
    Klinkt echt verrukkelijk :O:O

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      27 maart 2015 om 21:20

      Thanks! Super leuk om te horen :-)

      Beantwoorden
  3. Ilse zegt

    31 maart 2015 om 13:02

    Ik kende het fenomeen ‘gecondenseerde melk koken en het wordt caramel’ al wel, maar van dat je het vervolgens in de oven kunt doen en het zo’n heerlijk krokant korstje krijgt was ik niet op de hoogte. Dat ga ik zeker eens proberen! Het ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      2 april 2015 om 05:58

      Mmmm het is zo lekker. Benieuwd wat je ervan vindt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok