BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Bleekselderijsoep met geitenkaas

22 maart 2015 door Stefanie 9 Reacties

Bleekselderijsoep met geitenkaasTot een paar jaar geleden werkte vriend Maus bij Tastoe. Een super leuke lunchzaak in het centrum van Middelburg. Net even uit de looproute. Een beetje verborgen, een hidden gem. Jammer genoeg te goed verborgen, want Tastoe bestaat niet meer. De deuren van Tastoe zijn voorgoed gesloten. Dit is een ode aan Tastoe.

Bij Tastoe at je de lekkerste tosti’s ooit. In een tosti heb ik altijd wel zin. Een tosti heeft echt lekkere kaas en goed brood nodig. Toch kan er een hoop mis gaan aan een tosti. Casinowit met vieze kaas, van die dikke boerenboterhammen met een miezerige plak kaas er tussen dat je alleen brood proeft. De tosti van Tatstoe was gewoon geweldig. Een grote dikke boterham die open belegd was met kaas. Veel kaas. Ik hou van kaas, dus echt, het liefste zoveel mogelijk. Naast de tosti een lekkere salade met veldsla, alfalfa, komkommertjes en aangemaakt met iets van een mayo dressing. Of dan de tuna melt. Jeetje hou op! Die was ook zo lekker. De tonijnsalade die eigenaresse Jeanette maakte was zo goed. Smeuïg, maar niet teveel mayo. Volgens mij ook iets van zwarte olijf en rode paprika erdoor. En dan weer die lekkere dikke laag kaas erover. Destijds werkte ik in Middelburg, dus ging ik regelmatig lunchen bij Tastoe en dus ook bij Maus. Gezellig aan het barretje. Terwijl hij aan het werk was konden we toch bijkletsen en ons wel en wee bespreken. Dat wel en wee werden al snel grapjes, gekke stemmetjes of typetjes. Wat garant stond voor de slappe lach. Heerlijk toch, om je kantoor even te ontvluchten voor zo’n lunch.

Bleekselderijsoep met geitenkaasTastoe had ook een fijne stadstuin. In deze tuin geen mensen kijken, maar wel genieten van een rustplekje midden in de stad. De tuin was groen, vogeltjes floten en je drankje dronk je aan tafel gemaakt van een oude werkbank. Vaak was dat een lekker wijntje uit een Frans glaasje met een portie bitterballen en KaasTengels.

Na een drukke zaterdag kreeg Maus vaak de leftovers mee. Turkse broden, bakjes met briesoep of geroosterde paprikasoep, maar ook die heerlijke tonijnsalade en stukken geitenkaasquiche. Maus, kampioen lege koelkast, had ineens een koelkast vol lekkers. Na het stappen plunderden we dan ook maar al te graag de koelkast en was het vechten wie het laatste stuk quiche mocht. Onder het genot van een Tastoetje en een wodka cola werd de avond nog even in geuren en kleuren besproken.

Eén van de laatste keren bij Tastoe at ik een bleekselderijsoep met blauwe kaas. Ik ben geen grote liefhebber van blauwe kaas. Ik lust het wel en vind het zo nu en dan ook echt lekker, maar pak het zelf niet snel om mee te koken. In de bleekselderijsoep smaakte het zo lekker. Ik vroeg Jeanette het recept, maar dat kreeg ik niet. Geheim van de chef. Pas wanneer Tastoe niet meer zou bestaan, mocht ik het recept hebben. Het recept heb ik nog niet, maar ik had wel enorme zin in bleekselderijsoep. Daarom mijn eigen variant en Jeanette als je dit leest, mag ik dan alsjeblieft dat hele lekkere recept van jouw bleekselderijsoep? En doe dan ook maar gelijk het recept van de tonijnsalade.

Bleekselderijsoep met geitenkaasBleekselderijsoep
Voor 4 personen

Dit zit erin:
1 stronk bleekselderij, in stukjes gesneden
0,7 liter bouillon, ik gebruik kippenbouillon
50 gram zachte geitenkaas
Paar takjes munt, fijn gehakt
1 aardappel, geschild en in blokjes
Klontje roomboter

Zo maak je het:
Smelt de roomboter in een grote soeppan en bak hierin de bleekselderij met de blokjes aardappel, een minuut of vijf. Zorg ervoor dat de bleekselderij niet verkleurd, dus laat het vuur laag staan.

Giet nu de bouillon in de pan en breng de soep aan de kook. Laat 20 minuten koken. Prik na de 20 minuten even in de bleekselderij en aardappel. Als ze zacht zijn, kan de zachte geitenkaas in de pan en ga je de soep pureren. Dit kan met de staafmixer, in de blender of keukenmachine.

Breng de soep op smaak met wat zout en peper.

Schep de soep in een bord en strooi er wat fijngehakte munt eroverheen.

Tip1! De soep is gebaseerd op een soepje met schimmelkaas. Je kunt dus de geitenkaas vervangen door gorgonzola, roquefort of een andere schimmel die jij lekker vindt.
Tip2! Wil je de soep iets voller en dikker, voeg dan wat extra aardappel toe. Een beetje slagroom is ook lekker.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Bleekselderijsoep met geitenkaas

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle omelet met spinazie en avocadoSnelle omelet met spinazie en avocado
  • Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappelSalade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel
  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij MarktplaatsSnelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats

Categorie: Recepten, Soep Tags: bleekselderij, geitenkaas, kaas, makkelijk, snel, soep

« Eitjes uit de oven
Op tafel bij Little Spoon #1 »

Reacties

  1. maurice zegt

    22 maart 2015 om 15:55

    Te leuk stuk

    Beantwoorden
  2. maurice zegt

    22 maart 2015 om 15:56

    Een echte ode aan een fantastische tijd!

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      23 maart 2015 om 06:51

      Ook ik heb genoten van jouw tijd bij Tastoe!

      Beantwoorden
  3. Kim zegt

    22 maart 2015 om 20:04

    oh die tuna melt, die was zoooo lekker!
    En tastoe een super plekje, kwam er graag! Jammer dat het niet meer bestaat!
    Ik wil ook t recept Jeannette

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      23 maart 2015 om 06:52

      Die tuna melt was echt fantastisch! Nou kom maar op Jeannette!

      Beantwoorden
  4. Caatje zegt

    30 maart 2015 om 18:33

    Jammie, dit soepje ga ik maken voor de paasbrunch zondag, met gorgonzola mmmhhq

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      2 april 2015 om 05:58

      Heeeerlijk!! xx

      Beantwoorden
  5. Brigitte zegt

    31 oktober 2018 om 17:56

    De soep was echt super lekker echt een aanrader 😊😊

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok