BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel

21 maart 2017 door Stefanie Reageer

Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel
Weet je wat nou nooit verveelt? Een salade met geitenkaas. Je kunt zoveel variaties bedenken als je maar wilt. Deze met gekleurde bietjes en bloedsinaasappel is mijn nieuwe favoriet. Ik vertel je vandaag ook over de masterclass storytelling die ik volgde en laat je direct de foto’s zien die ik op deze dag maakte. Laat je me weten wat je ervan vindt?

Kampioen

Hier spreekt een kampioen. Een kampioen in te laat komen weliswaar. Het is niet iets om trots op te zijn. Maak je geen illusies, dat ben ik ook helemaal niet. Het is vooral een nare eigenschap. Voor mezelf en voor anderen. Afgelopen zaterdag had ik een toffe masterclass Storytelling, gegeven voor Marleen en Marianne. Hoe vertel je een verhaal me je foto’s? Beelden die bij elkaar passen en bij het recept wat je deelt? Hoe het verhaal van Stef die altijd te laat komt in beeld eruit ziet weet ik nu wel en dat is verre van charmant. Daarom besloot ik korte metten te maken met deze gewoonte, niet te snoozen, geen getreuzel, gewoon zoals iedereen dat doet. Althans de personen die graag op tijd zijn. Mijn lover bijvoorbeeld. Het lukte allemaal heel goed en wat voelde het fijn. Op het gemakje reed ik naar Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens  en arriveerde zelf te vroeg. Wauw. Dit is nieuw voor mij.

Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappelSalade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel

Geitenboerderij

Wat een toffe locatie! Midden op het platteland en met een beetje fantasie ook zo mooi groen. Half maart hè? Vandaar dat je die groene blaadjes er zelf bij moet verzinnen. Naast de hoeve ligt een geitenboerderij. Geertjes Hoeve is zo’n plek waar ik het liefst elk weekend rond huppel. Even kroelen met de geitjes, koffie drinken en daarna een hele lading kaas en ander lekkers inslaan voor thuis. Op zich kan dat natuurlijk ook vanaf Zeeland, maar ik ga op zoek naar een alternatief in de buurt. Net wat handiger.

Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappelNog even terug naar de masterclass. Na een korte uitleg over storytellig en waarom dit nu zo leuk en belangrijk is, kon ik alsnog met die geitjes knuffelen en rond kijken. Niet alleen dat, ook maakte ik foto’s die mooie passen bij deze lekkere salade met geitenkaas. Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden?

Helemaal Little Spoon

Weet je, ik ben best tevreden met mijn foto’s, maar soms is het tijd om je te ontwikkelen. Nieuwe dingen leren en even weg uit vertrouwde. Als ik naar de foto’s kijk is dat aan de ene kant gelukt en aan de andere kant is dit ook echt nog helemaal Little Spoon. Dat was ook precies wat ik wilde. De komende tijd sta ik meer op pad om mooie foto’s te maken. Wanneer en hoe vaak je dit terug ziet op de blog is zowel voor jullie als voor mij nog de vraag ;-) Hopelijk zo snel en zo vaak mogelijk.

Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappelSalade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappelSalade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel
De kleuren van de salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel maken me zo blij. En de smaken, die ook. De salade maakte ik tijdens de masterclass en is wel echt een blijver. Kies verschillende kleuren biet. Dat is net wat leuker dan de traditionele rode variant. Zorg wel dat je de rauwe biet heel dun snijd, bijvoorbeeld met de mandoline of je keukenmachine. Het plakje is anders te hard. Toch zonde als je er niet doorheen komt.

Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel
Voor 2 personen

Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel

Dit zit erin:

  • 100 gram gemengde sla
  • 1 bloedsinaasappel, geschild en in plakken
  • 2 bietjes, in dunne plakken (gebruik hiervoor de keukenmachine of de mandoline)
  • 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • Handje gemende noten, grofgehakt
  • Kiemen ter garnering.
  • De lekkerst olijfolie die je hebt
  • Citroensap naar smaak
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Keukenmachine of mandoline
  • 2 borden

Zo maak je het:

  1. Verdeel de salade over 2 borden. Leg hier plakjes biet en bloedsinaasappel op.
  2. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de gemende op de salade.
  3. Maak de salade aan met olijfolie en citroensap. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Garneer met kiemen.
TIP! Gebruik gekleurde bietjes voor deze salade. Het hoeft natuurlijk niet, maar het ziet er wel super mooi uit.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel

Dit vind je misschien ook leuk

  • Venkelsalade met geitenkaas en honingnotenVenkelsalade met geitenkaas en honingnoten
  • Courgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaasCourgettesalade met ansjovis en Parmezaanse kaas
  • Snelle omelet met spinazie en avocadoSnelle omelet met spinazie en avocado
  • Salade met gekleurde bietjes, beluga linzen en geitenkaasSalade met gekleurde bietjes, beluga linzen en geitenkaas

Categorie: Recepten, Salades Tags: bloedsinaasappel, geitenkaas, gezond, kaas, kiemen, makkelijk, noten, salade, salade met geitenkaas, sla

« Gevulde kip met zwarte olijventapenade
Eten & drinken Bij Kees in Zierikzee »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok