BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kaneelbroodjes van croissantdeeg

19 december 2016 door Stefanie 2 Reacties

Kaneelbroodjes van croissantdeegAls je deze kaneelbroodjes van croissantdeeg bakt in de oven, ruikt het heerlijk in huis. Mmm, zo lekker! De kaneelbroodjes maken van je kerstontbijt een waar feest en weet je wat het mooiste is? Ze zijn zo gemaakt.

Aantrekkingskracht

Een flinke snuf kaneel maakt zelfs van een saaie appel iets heel lekkers. Ik weet niet wat het is, maar deze specerij heeft echt een enorme aantrekkingskracht op me. De geur, de smaak, ik vind het allemaal even fantastisch. Ik combineer het soms heel gezond. Op een bakje havermout of in combinatie met yoghurt en granola. Prima hoor, maar dat kan stiekem niet tippen aan deze kaneelbroodjes gemaakt van croissantdeeg. Kaneel, suiker, roomboter en het zachte deeg, zijn meant to be. Dat verzeker ik je. Lekker als tussendoortje, maar natuurlijk ook super tijdens een (kerst)ontbijt of brunch.

kaneelbroodjes-van-croissantdeeg-1

Zeeuwse bolus

Ik maakte de kaneelbroodjes in een muffinblik. Wel de vormpjes even goed invetten anders blijven ze misschien vastzitten en dat zou zonde zijn. De suiker die onderop zit wordt een beetje hard en extra plakkerig. Dat heeft wel iets weg van een Zeeuwse bolus. Volgens mij kost het maken van dat lekkernij, allemaal net wat meer tijd en moeite. Deze kaneelbroodjes zijn zo klaar. Weinig moeite en groot plezier!

Kaneelbroodjes van croissantdeeg
Voor 4 personen

Kaneelbroodjes van croissantdeeg

Dit zit erin:

  • 1 rol croissantdeeg
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 25 gram roomboter, in kleine blokjes

Dit heb je nodig:

  • Schaaltje
  • Muffinvorm

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de suiker en kaneel in een schaaltje.
  3. Rol het deeg uit en verdeel de kaneelsuiker erover. Doe hetzelfde met de blokjes roomboter.
  4. Snijd het croissantdeeg in de lengte doormidden en rol beide lappen op. Snijd elke rol in 6 stukken en doe in een bakje van de muffinvorm.
  5. Bak de kaneelbroodjes in 8 tot 10 minuten goudbruin.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kaneelbroodjes van croissantdeegDit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ode aan de Zeeuwse bolus #2 // Zeeuwse bolus wentelteefjes met kaneelroomOde aan de Zeeuwse bolus #2 // Zeeuwse bolus wentelteefjes met kaneelroom
  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India
  • Crumble met bramen en appelCrumble met bramen en appel
  • Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurtChunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: croissantdeeg, kaneel, kaneelbroodjes, kerst, ontbijt, roomboter, suiker

« Bloemkoolsteak met geitenkaas, bietenpuree en paddenstoelen
Zalmtartaar met mierikswortel en dille »

Reacties

  1. Eline zegt

    19 december 2016 om 13:40

    Wat handig zo in een muffinblik! Dit ga ik proberen dit weekend, hmmm. Als er kaneel door zit, kan het bijna nooit mislukken.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      21 december 2016 om 14:57

      Kaneel is echt altijd goed!!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok