BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Crumble met bramen en appel

3 november 2015 door Stefanie 4 Reacties

Crumble met bramen en appel Stel, je moet kiezen, nooit meer zoet of nooit meer hartig? Een leven zonder ijs, koekjes, taartjes maar ook zonder cappuccino met suiker of een lekker stuk fruit. Of nooit meer een uitgebreid borrelplankje met kaasjes en gedroogde worst, geen eitje meer bij het ontbijt en al helemaal geen borden dampend hete pasta met ladingen Parmezaan. Een onmogelijke keus, I know. Zeker voor een lekkerbek zoals ik, die altijd zin heeft in eten. Of het nou hartig of zoet is. Reisbloggers en andere reislustige types gebruiken de hashtag nevernottravelling. Op mij is nevernoteating behoorlijk van toepassing.

Stel dat…

Als ik bij mijn schatje aan kom met dit soort ‘stel dat’ vragen, komt er nooit een antwoord uit zijn mond. Enkel een beetje gemopper. Hij vindt het maar onzin om na te denken over keuzes die je in je leven hoogstwaarschijnlijk nooit hoeft te maken. Je leest het, hoogstwaarschijnlijk, want je weet natuurlijk niet in wat voor situatie je ooit terecht komt. Wie weet ben je over tien jaar kandidaat in een spannende spelshow van Linda de Mol op RTL4 en win je enkel die miljoenen als je antwoord geeft op zo’n prangende ‘stel dat’ vraag. Al weet ik niet zeker of Linda de Mol over tien jaar nog wel zo’n grote show presenteert.

Gemis

Back to reality, ik ben geen kandidaat in een tv show. Jammer, want stiekem lijkt het me best leuk om mee te doen aan een leuke show. Ron’s Honeymoon Quiz bijvoorbeeld. Kennen jullie dat nog? Bruidjes met gigantische jurken met pofmouwen, veel glitters en gigantisch getoupeerd haar. Bruidegommen met bordeaux rode pakken, schoudervullingen waardoor zelfs de meeste iele mannen nog op bodybuilders leken, matjes en vlas snorretjes. Gebroederlijk zongen de bruidsparen, het publiek en Ron Brandsteder ‘want engelen bestaan niet.‘ Vanaf de bank, in mijn pyjama deed ik natuurlijk ook mee. Wat ik me nog goed herinner is de grote soepkom waar de finale mee werd gespeld. Een mega bak tomatensoep met gehaktballetjes zo groot als een mensenhoofd en vermicelli’s zo lang als benen. Een beetje een aparte vergelijk misschien. Je zou het maar in je soep treffen hè? Een afgehakt been. De ene helft van het bruidspaar stond veilig aan de kant om vragen te beantwoorden en de andere helft bungelde met gevaar voor eigen leven op een grote lepel. Met elk verkeerd beantwoorde vraag kwam de kokend hete soep, niet echt maar wel in mijn fantasie, steeds dichterbij. Ik moet er stiekem toch niet aan denken en al helemaal niet aan die rode vlekken op mijn prachtig witte trouwjurk.

Crumble met bramen en appel

Pasgeboren spruit

Leuk om te vertellen is dat ik ooit een geboortekaartje onder ogen kreeg met daarop precies zo’n grote kom soep. Alleen bungelde er op de lepel geen bruid maar een baby. Wat vreselijk voor de pasgeboren spruit. Ik kan me niet meer herinneren wat er nou echt op het kaartje stond. Het was in ieder geval echt niet om aan te zien. Het levert wel een hoop lol op, want tijdens gezellige borrels komt het geboortekaartje nog regelmatig voorbij.

Om nog even terug te komen op de ‘stel dat’ vraag, sorry ik was even afgeleid door de lach van Ron Brandsteder. Een antwoord geven op zo’n onmogelijke vraag, nooit meer zoet of nooit meer hartig hoeft gelukkig niet. Toch neig toch meer naar hartig en dat betekent dat ik deze mega lekkere crumble met bramen en appel niet mag eten. En jeetje dat is een gemis. De één eet graag een ijsje na het eten en de ander gaat voor een bakje fruit. Nu eet ik niet vaak een toetje, maar tegen een warme crumble zeg ik geen nee. Een fijne afsluiter van de maaltijd, maar ook gewoon heel fijn als tussendoortje of zelfs als ontbijt.

Crumble met bramen en appel
Voor 4 personen

Crumble met bramen en appel

Dit zit erin:

  • 3 Jonagolds, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 250 gram bramen
  • 50 gram pecannoten, fijngehakt
  • 100 gram bloem
  • 40 gram havermout
  • 60 gram bruine basterd suiker
  • 75 gram koude roomboter in blokjes + een beetje extra voor het invetten van de ovenschaal
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel vanillesuiker

Dit heb je nodig:

  • Ovenschaal
  • Pan

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in.
  2. Doe de appelblokjes in een pan en giet er een beetje water in. Breng aan de kook met een kaneelstokje. Haal na 6 minuten van het vuur. Giet het resterende water af en laat de appel een klein beetje afkoelen.
  3. Doe de pecannoten, bloem, havermout, bruine basterdsuiker en koude roomboter in een beslagkom en kneed tot het een kruimeldeeg is geworden.
  4. Meng de appel en bramen samen met een eetlepel vanillesuiker in de ovenschaal.
  5. Verdeel een klein beetje kruimeldeeg door het fruit. De rest van het deeg gaat er bovenop.
  6. Zet 35-45 minuten in de oven tot de crumblelaag mooi goud bruin is.
TIP! De crumble is warm op z’n allerlekkerste, dus serveer direct met een klodder lobbig geklopte slagroom.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Crumble met bramen en appel

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ontbijt of toetje? Homemade mango ijs met crumbleOntbijt of toetje? Homemade mango ijs met crumble
  • Gezonde crumble met peer en speculaasGezonde crumble met peer en speculaas
  • Hemels karamel toetjeHemels karamel toetje
  • Kruidige perentaartKruidige perentaart

Te vinden onder:Dessert, Recepten Tags:appel, bramen, crumble, dessert, kerst, nagerecht, pecannoten, roomboter, suiker, toetje

« Two Ladies Like Lunch in Middelburg
Hartige taart met prei, paddenstoelen en Gruyere »

Reacties

  1. Ellen zegt

    3 november 2015 at 15:14

    Crumble is echt mijn favoriet wanneer het kouder begint te worden. Niets beter dan wat warm fruit met een heerlijk zoet en krokant randje! Love it!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      3 november 2015 at 17:27

      Bij mij dus ook! Verveelt nooit!

      Beantwoorden
  2. Simone zegt

    4 november 2015 at 08:33

    Jee dat is echt een onmogelijke keuze! Ik vind beiden namelijk veel te lekker, alhoewel ik dan ook zou gaan voor hartig. Hoe lekker zoet ook is, als je niks anders meer mag dan wordt het toch wel een lastig dingetje!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 november 2015 at 09:21

      Echt hè? Gelukkig hoeven we die keus niet te maken en mogen we gewoon eten waar we zin in hebben!! Met mate dan ;-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon