BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tropische wentelteefjes met mango en kokos

15 april 2016 door Stefanie 1 Reactie

Tropische wentelteefjes met mango en kokosWentelteefjes met mango en kokos, dat klinkt mij als een droom in de oren. Het smaakte geweldig en weet je, het is nog eens een stuk gezonder dan de echte ouderwetse wentelteefjes. Ik vertel je direct hoe de receptenmachine bij mij werkt, want door die aan te zetten, ontstond dit heerlijke ontbijt.

Niet je van het

Terwijl ik aan het kokkerellen ben, app ik met vriendinnetje An. Ze vertelt me dat ze een soort gebakken boterham als ontbijt had. Met kokos en kokosmelk. Ze vond het best lekker van smaak, maar het was nog niet helemaal je van het. Dit moet anders en dat zou ik veranderen. Toch klonk het behoorlijk lekker. Je snapt, ik werd nieuwsgierig.

Tropische wentelteefjes met mango en kokos

Hersenpan

Ik hou van kokos. Echt heel veel zelfs. De zachte en zoete smaak is geweldig. Ik vroeg aan An hoe ze het maakte en wat er allemaal in zat. De receptenmachine die in mijn hersenpan verstopt zit, begon direct te ratelen. Dat gebeurt gewoon automatisch op dat soort momenten. Dat is vaak anders wanneer ik een studieboek open sla. Alhoewel ik dat nu nog zo min mogelijk doe. De prikkel is een lekker ontbijtje, waar nog wat aan geschaafd mag worden. Wat misschien wel een onvervalst Little Spoon sausje nodig heeft. Hoewel ik dan weer niet precies weet hoe dat smaak. Maar oké, je snapt wel wat ik bedoel. Hoop ik dan.

Supersonisch swipe bord

In mijn hoofd zag ik verschillende soorten fruit voorbij komen. Stel je zo’n supersonisch swipe bord voor, uit al die futuristisch films. Ananas. Nee en swipe. Banaan. Dikke nee. Hoe kan het dat ik hier überhaupt aan denk? Swipe. Peer. Nee, te winters. Mango. Ja dat is het! Ik neem jullie niet mee in het hele proces, want dan ben ik morgen nog aan het vertellen. Hoewel dat in mijn hoofd echt in een paar seconde gebeurd is.

Tropische wentelteefjes met mango en kokos

Fantasiekanon

Ik stuurde An, dat ik ook met de kokosbammetjes aan de slag ging. Ze appt terug: ‘Ik hoopte stiekem al dat het jou ook lekker leek en je er nog wat lekkerders van kon maken.’ Of dat gelukt is weet ik niet. An heeft mijn tropische wentelteefjes niet geproefd en ik haar kokosboterham niet. Wat ik wel weet, is dat het gewoon echt zo ongelofelijk lekker was. Wauw, we hebben serieus gesmuld. Op een zondagochtend die dan ook nog eens zonnig was. Het voelde alsof we op een exotisch eiland zaten. Met een beetje fantasie. Wat een geluk dat er naast die receptenmachine ook een fantasiekanon onder mijn schedel zit.

Tikkeltje oud

Ik gebruik stevig zuurdesembrood. Het liefste een tikkeltje oud. Week ze in kokosmelk met honing. Dompel ze in kokosrasp en bak daarna in roomboter goudbruin. Bovenop plakjes mango en klaar zijn je tropische wentelteefjes. Het water loopt me in de mond terwijl ik dit type. Vreselijk gewoon. Helpt ook niet mee dat het nu vier uur is en ik echt heel erg trek heb. Probeer het uit dit weekend. Daar krijg je geen spijt van!

Tropische wentelteefjes met mango en kokos
Voor 6 wentelteefjes

Tropische wentelteefjes met mango en kokos

Dit zit erin:

  • 6 boterhammen, ik gebruik zuurdesem
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • Honing naar smaak, ik gebruik 2 à 3 eetlepels
  • 1 mango, geschild en in dunne plankjes
  • Snufje zout
  • Kokosrasp
  • Roomboter

Dit heb je nodig:

  • Kom
  • Bord
  • Garde
  • Koekenpan

Zo maak je het:

  1. Klop de kokosmelk met het ei, de honing en een snuf zout in een kom.
  2. Doe kokosrasp op een bord en verhit ondertussen wat roomboter in de koekenpan.
  3. Leg de boterhammen één voor één in het mengsel van kokosmelk en haal daarna door de kokosrasp.
  4. Bak de boterhammen tot ze mooi goudbruin zijn.
  5. Beleg alle tropisch wentelteefjes met mango en garneer met wat extra kokosrasp.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Tropische wentelteefjes met mango en kokos

Dit vind je misschien ook leuk

  • Yoghurt met krokante muesli en pure chocoladeYoghurt met krokante muesli en pure chocolade
  • Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuikerWentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker
  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Havermoutkoekjes met kokosHavermoutkoekjes met kokos

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: gezond, kokos, kokosmelk, mango, ontbijt, Pasen, zuurdesem, zuurdesembrood

« Frittata met witte asperges en parmaham
Ontbijtcake met maanzaad »

Reacties

  1. Rowan zegt

    20 april 2016 om 20:50

    Wat een heerlijke variatie op de “normale” wentelteefjes! Ik ben gek op mango en kokos, dus het klinkt echt heerlijk!!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok