BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Frittata met witte asperges en parmaham

14 april 2016 door Stefanie 1 Comment

Frittata met witte asperges en parmahamJoehoe! Het is aspergetijd. Maak eens deze frittata met witte asperges en Parmaham. Ook lekker volgens mensen die niet zo dol zijn op het witte goud.

Vals spelen

Ik keek er al een hele tijd naar uit. Zodra de lente in de buurt komt, zijn de witte asperges continu in mijn hoofd. Ik speelde al vals met een lading uit de kas. Nog langer was geen optie. Vorige week was het dan zover. Witte asperges uit de klei. Of nou ja, juist geen klei want daar groeien ze niet op.

Aspergehater

Het allerliefste eet ik asperges heel eenvoudig. Met een eitje, wat ham en een boterjus of met hollandaisesaus. Toch experimenteer ik ook graag met recepten waarbij je asperges even iets anders eet dan anders. Zoals deze frittata met witte asperges en Parmaham. Ik woon samen met een aspergehater. Nee, dat is wel wat overdreven, maar als ik tegen mijn schatje zeg dat het witte goud die avond op tafel staat, gaat hij spontaan mopperen.

Frittata met witte asperges en parmaham

Best wel lekker

Toen ik vertelde dat ik deze frittata ging maken, pakte ik het net even wat mooier in om hem er van te overtuien dat het recept echt wel oké was. ‘Zomaar een paar asperges, die vis je er makkelijk uit. Lekker veel Parmaham en Pecorino. Allemaal dingen die je lekker vindt.’ Eenmaal klaar, op tafel en klaar om te proeven, bleek het alles mee te vallen en vond schatje het niet zo erg als hij verwacht had. Zelfs ‘best wel lekker.’

Kijk, die steek ik in mijn zak. Mijn mening is echter, dat het gewoon een super lekker gerecht is. Een aanrader als je een keer afwijkt van de traditionele bereiding van witte asperges. De frittata eet je de dag erna ook nog prima als lunch, of snijd hem in kleine puntjes en serveer bij de borrel.

Frittata met witte asperges en parmaham
Voor 8 punten

Frittata met witte asperges en parmaham

Dit zit erin:

  • 400 gram witte asperges, uiteinden verwijderd en geschild
  • 8 eieren
  • 50 gram Pecorino, geraspt
  • 100 gram Parmaham, in dunne reepjes
  • Bieslook naar smaak, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Koekenpan
  • (Asperge)pan
  • Rasp
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Kook de asperges 10-12 minuten. De beet mag er nog in zitten. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op een theedoek of een stuk keukenpapier.
  2. Halveer de asperges
  3. Klop de eieren los met de kaas en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het grootste gedeelte van de Parmaham ook toe.
  4. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Giet het eimengsel erin.
  5. Verdeel de overgebleven Parmaham erover en leg de asperges erop.
  6. Zet het vuur laag. Bak de frittata, met het deksel op de pan, in zo’n 15 tot 20 minuten gaar of tot de bovenkant helemaal gestold is.
TIP! Eet bij deze frittata met witte asperges en Parmaham een pittige en kruidige salade. Bijvoorbeeld van rucola met verschillende kiemen. Maak aan met een goede olijfolie en citroensap.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Frittata met witte asperges en parmaham

Dit vind je misschien ook leuk

  • Lauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsorenLauwwarme aardappelsalade met witte asperges en lamsoren
  • Witte asperges met dragonsaus en Hollandse garnalenWitte asperges met dragonsaus en Hollandse garnalen
  • Witte asperges met ham, ei en snelle hollandaisesausWitte asperges met ham, ei en snelle hollandaisesaus
  • Penne met pesto, garnalen en zeekraalPenne met pesto, garnalen en zeekraal

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags:ei, frittata, hoofdgerecht, lente, lunch, makkelijk, parmaham, pecorino, witte asperges

« Opening seizoen Oosterscheldekreeft 2016
Tropische wentelteefjes met mango en kokos »

Reacties

  1. Jennifer zegt

    2 juni 2016 at 22:02

    Vandaag gemaakt en wat n lekker recept! Manlief noemde het zelfs goddelijk :-)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon