BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Salade met wortel uit de oven, gebakken halloumi en sinaasappel

18 september 2015 door Stefanie 2 Reacties

Salade met worteltjes uit de oven, gebakken halloumi en sinaasappelHerinner je nog de duizend en één nacht couscoussalade die ik een paar weken geleden met je deelde? Ik vertelde toen dat je er ook direct een duizend en één nacht avond van kan maken met allemaal Arabisch georiënteerde gerechtjes. Ik gaf je de tip om een salade te maken met wortel, sinaasappel en koriander. Een combinatie die je misschien niet heel logisch vindt. Dat snap ik op zich wel. Daarom vond ik dat ik jullie een fijn recept moest geven zodat je in ziet dat wortel, sinaasappel en koriander echt meer dan goed bij elkaar passen.

Kaasgek

Ik ben een kaas gek. Het liefste eet ik elke dag kaas. Die kaasliefde had ik van kleins af aan. Iets wat ik niet zo lekker vond, werd met een flinke lading kaas op miraculeuze wijze mijn lievelingsgerecht. En stiekem is dat nog steeds zo. Ondanks dat ik nu bijna alles lust, blijft een bord pasta met Parmezaanse kaas lekker dan zonder. Een tosti met één plakje kaas is oké, maar een tosti met zoveel kaas dat het eruit druip is fantastisch. En weet je wat daar dan weer zo te gek aan is? Die kaas die al in de pan uit je tosti loopt en een beetje krokant wordt. Wauw dat is gewoon zo lekker. Daarom maak ik soms ook wel eens kaaskoekjes in de koekenpan of oven. Een hompje kaas die ik dan net zo lang bak tot het knapperig is.

Salade met worteltjes uit de oven, gebakken halloumi en sinaasappel

Eureka!

Een kaas die zich uitstekend laat bakken is halloumi. Het was voor mij nog maar de tweede keer dat ik halloumi at. Van de eerste keer herinner ik me eigenlijk niet echt wat ik ervan vond. Ik gok dat het weinig indruk op me maakte. Omdat ik in deze salade toch wel iets van kaas wilde toevoegen, je weet wat ik er al over zei hè? Kaas maakt alles lekkerder. Feta vond ik wel wat te voor de hand liggend en toen had ik zo’n eureka moment. Halloumi it it. Deze keer heeft halloumi een onuitwisbare indruk op me gemaakt. De plakjes gebakken kaas vielen meer dan in de smaak bij mij. Als ik de smaak met iets moet vergelijken dan zeg ik wel feta, maar de structuur is meer een stevige mozzarella. Eigenlijk moet je het gewoon zelf eens proeven.

Badje van roomboter

De worteltjes hebben een klein badje gehad van roomboter en honing waardoor ze in de oven nog lekkerder worden. De zoute halloumi, de zoete worteltjes en het frisse van de sinaasappel. Dat klinkt in mijn ogen wel als een hele goede salade. On the side bij de couscoussalade waar ik het net al over had of als kleurrijke maaltijdsalade.

Salade met worteltjes uit de oven, gebakken halloumi en sinaasappel

Kleurrijke salade met wortel, gebakken halloumi en sinaasappel
Voor 4 personen

Dit zit erin:
250 gram halloumi, in dunne plakjes diagonaal doorgesneden
4 lenteuitjes, in dunne ringen
Bosje koriander, fijngehakt
1 bos wortels met loof, geschrapt
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel honing
1 sinaasappel, zonder schil in kleine stukjes
Sesamzaadjes, voor de worteltjes en extra als garnering
2 eetlepels tahin
Sap van 1 limoen

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier

Snij het loof voor een groot deel van de wortels. Laat er nog een paar centimeter aanzitten.

Kook de wortels 3 minuten. Giet ze af en laat uitlekken. Doe de wortels terug in de pan en meng de roomboter en honing doorheen.

Leg de wortels op het bakblik en verdeel daar de sesamzaadjes overheen. Zet ze 15 minuten in de oven en daarna zijn ze klaar om lekker op te eten.

Meng ondertussen de tahin en limoensap. Deze dressing eet je bij de salade.

Als de wortels bijna klaar zijn, zet je een koekenpan op het vuur. Bak in een droge koekenpan de halloumi aan beide kanten mooi goudbruin.

Leg de wortels op een schaal, verdeel hierover de stukjes sinaasappel. Daarboven op komen de plakjes halloumi. Garneer met veel koriander en stukjes bosui.

Smakelijk!

Tip 1! Maak je er een maaltijdsalade van? Kook dan wat Dupuy linzen. Breng op smaak met wat olijfolie en citroensap.
Tip 2! Is het niet gelukt om halloumi te vinden? Gebruik dan feta.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Salade met worteltjes uit de oven, gebakken halloumi en sinaasappel

Dit vind je misschien ook leuk

  • Aspergetijd! Witte asperges op Vlaamse wijzeAspergetijd! Witte asperges op Vlaamse wijze
  • Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizoCouscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo
  • Ontbijtcake met abrikoos en perzikOntbijtcake met abrikoos en perzik
  • 6 x mijn tips voor een gezonde levensstijl6 x mijn tips voor een gezonde levensstijl

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Salades

« Groente in de hoofdrol: Worteltjes uit de oven met honing en sesam
Voor alle newly weds en love birds: Love Bubbles in Lochem »

Reacties

  1. Marlies zegt

    21 september 2015 om 09:56

    Ik heb je blog net ontdekt en wat maak je een mooie foto’s!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      21 september 2015 om 10:18

      Wat leuk! Welkom! En bedankt voor het lieve compliment. Liefs!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok