BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Groene pesto, zonder poespas

22 december 2014 door Stefanie 6 Reacties

Groene pesto zonder poespas

You can never go wrong with pesto. althans, dat is mijn bescheiden mening. Pesto kan altijd en met alles. Oké met bijna alles. Zodra je zelf een keer pesto gemaakt hebt, of je verse pesto hebt gegeten zeg je vaarwel tegen de pesto in een potje. Echt moeilijk is het ook niet om te maken. Zeker niet wanneer je een keukenmachine of blender tot je beschikking hebt.

Dit recept voor pesto is in feite gewoon een eenvoudig basisrecept, de tradionele groene pesto. Natuurlijk kun je dit recept zelf opleuken door bijvoorbeeld een rood pepertje toe te voegen, of de pijnboompitjes te vervangen door amandelen.

Kijk, ik kan zo’n potje vers gemaakte pesto zo leeg lepelen. De één kiest ervoor om een pot Nutella of een pot pindakaas leeg te eten, mijn voorkeur gaat dan toch uit naar verse pesto. Wanneer je nou niet de behoefte voelt om de pesto zo zonder iets op te eten, heb ik nog vijf pesto ideetjes voor je.

SPAGHETTI MET PESTO
VERSE TOMATENSOEP MET EEN KLODDER PESTO
TOSTI MET MOZARELLA, PARMAHAM, TOMAAT EN PESTO
DRESSING VOOR OVER EEN GROENE SALADE MET CITROEN EN PESTO
PASTASALADE MET TONIJN, GEGRILDE GROENE ASPERGES, RODE UI EN PESTO

Groene pesto, zonder poespas

Pesto, zonder poespas
Voor 150 milliliter

Dit zit erin:
1 bos verse basilicum
40 gram pijnboompitten
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
7 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
Peper en zout

Zo maak je het:
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Hussel de pitjes af en toe heen en weer in de pan en zorg dat ze niet aanbranden. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dit niet lekker is. Laat de pijnboompitjes even afkoelen.

Doe de pijnboompitten samen met de knoflook en de Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Laat even draaien. Als het allemaal goed gemengd is voeg je de basilicum en olijfolie toe en maal het tot pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

Tip! Maak een flinke hoeveelheid pesto en vries kleine hoeveelheden in. Als je dan geen kookinspiratie hebt, haal je een bakje uit de vriezer en maak je er pasta pesto van.
Tip2! Je kunt de pesto ook twee weken in de koelkast bewaren. Doe de pesto in een schoon potje en schenk daar een laagje olie op.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Groene pesto, zonder poespas

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groenteGevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente
  • Pompoen parmigianaPompoen parmigiana
  • Gegratineerde mosselen met citroendressingGegratineerde mosselen met citroendressing
  • Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovisPasta aglio e olio met rode peper en ansjovis

Categorie: Bijgerechten, Geen categorie, Recepten, Sauzen, smeersels en dips, Voor bij de borrel Tags: basilicum, Borrelhappen, parmezaanse kaas, pesto

« Tikka masala zoals in India
Pasta met garnalen, spinazie en pesto »

Reacties

  1. Maurice zegt

    22 december 2014 om 19:43

    Mooie styling! X

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      22 december 2014 om 23:32

      Thanks!! XX

      Beantwoorden
  2. Ineke zegt

    30 juli 2015 om 20:11

    Net weer twee potjes pesto met basilicum uit eigen tuin gemaak. Heerlijk recept en zo simpel! Ook heerlijk op panini met tomaat en mozzarella. Of gewoon op warme chiabata. Nomnomnom

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 augustus 2015 om 06:51

      Basilicum uit eigen tuin! Wauw, dat lukt mij nooit. Panini met tomaat en mozzarella is ook yum! Heb toevallig net van die mooie coeur de boeuf tomaten gekocht voor een salade caprese!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok