BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

24 januari 2019 door Stefanie Reageer

Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleVlakbij huis ontdekte ik Brasserie de Zeezot in Westkapelle. Vandaag vertel ik je wat ik er allemaal voor lekkers proefde en waarom jij er zeker zelf een keer heen moet (mag ;-)) Benieuwd? Lees snel verder!

Westkapelle

Nieuwe plekken ontdekken vind ik het allerleukste wat er is. Zolang er maar lekker eten en drinken te verkrijgen is ;-). Het mooie is, dat ik ook nog steeds pareltjes tegenkom bij mij in de buurt. Die ik wel van naam kende, maar waar ik nog niet eerder at. Zo ging dat ook met Brasserie de Zeezot in Westkapelle. Lang, lang geleden, dronk ik er een keer een G&T op terras. Ik logeerde toen bij Frankrijk-Noord. Een mooi B&B vlakbij de Westkapelse brasserie. Eind vorig jaar nodigde eigenaren Linda en Sebastiaan me uit voor een diner. Linda is verantwoordelijk voor het in de watten leggen van de gasten aan de voorkant en Sebastiaan zorgt, als chef, voor alle lekkere gerechten. Daarom schoof ik, samen met Ruben, gezellig aan om een avond te komen proeven. Ik vertel je alvast, het was mega lekker.

Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in WestkapelleBrasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Locals en toeristen

Ondanks dat het geen echt hoogseizoen meer is in Zeeland, zit het bomvol bij de Zeezot. Een mix van locals en toeristen. Aan de bediening is het niet te merken dat het zo druk is. De hele avond worden we vriendelijk en netjes geholpen. Dat vind ik altijd zo bewonderswaardig. Ik zou in de stress schieten, maar het lijkt wel alsof Linda gemaakt is voor deze levendigheid in de zaak. We beginnen met een G&T, want ja, dat is altijd een goed idee. Erbij krijgen we ceviche van zeebaars, gevangen door lokale vissers. Samen met avocado mousse, radijs, sojabonen, sesam en een sojadressing. Het inspireerde me om zelf ook weer eens ceviche te maken. Dat recept staat inmiddels online!

Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Daarna komt er een behoorlijk indrukwekkende tapasplank op tafel. Jullie weten wel dat ik dol ben op planken. Of nou ja, niet per se de plank zelf, maar vooral wat er dan op ligt. In dit geval rendangkroketjes en viskoekjes, maar ook charcuterie, zalm, hummus, aioli, en Zeeuws brood. Hoe klinkt dat? Geweldig toch? Voor wie liever vega het diner begint, deze plank is er ook in een vleesloze uitvoering.

Eend

Als hoofdgerecht kies ik eend. Dat maak ik zelf veel te weinig klaar, maar ik vind het wel echt mega lekker. Als het ergens op de kaart staat en de bereiding spreekt me aan, dan bestel ik het altijd. Het is een combinatie van eendenborst, die perfect is gebakken en rendang van eend. Ruben kies voor kalfswang in een krokant korstje van panko. Erbij drinken we een volle en stevige Malbec.

Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

En dan is het tijd voor het toetje. Ik roep altijd dat ik geen toetjesmens ben en liever hartig eet. Laat ik dan maar direct bekennen dat ik me al weken verscheugde op het Snickers toetje wat op de kaart staat. Ook dit heb ik zelf geprobeerd na te maken. En tja, eigenlijk vond ik mijn poging bij lange na niet zo lekkers als die van Sebastiaan. Deze Snickers bestaat ook uit vanille-ijs, gezouten pinda’s, karamel en chocolade, maar dan helemaal anders. Zie de foto. Wat een plaatje hè?!

Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Vorig jaar hebben Linda en Sebastiaan de inrichting van De Zeezot helemaal aangepakt. Het resultaat is een sfeervolle en warme zaak met allemaal knusse hoekjes en stoelen die super fijn zitten. Iets wat ik belangrijk vind voor een avond tafelen. De industriële elementen – zoals de stalen rekken boven de bar en stoere lampen – gecombineerd met de warme roesttinten, houten vloer en open haard, zorgen voor een huiselijk gevoel. Ik voelde me er helemaal thuis. In de zomer is het terras aan de hoofdweg van Westkapelle ook top om te zitten. Heerlijk mensen kijken. Zeker in combinatie met een tapasplank en een glas wijn, een hele fijne bezigheid.

Dan is mijn vraag nu aan jou, wanneer ga je zelf een keer eten bij Brasserie Zeezot? Ik ben super benieuwd!

Brasserie de Zeezot
Zuidstraat 101
4361 AH Westkapelle
www.zeezot.nl

♥♥♥ Ben jij horeca- of foodondernemer?

Wil je een succesvollere zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op social media met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen? 

Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Brasserie de Zeezot // Een voor mij onontdekte parel in Westkapelle

Uitgenodigd door Brasserie de Zeezot.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Restaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoenRestaurant Morille in Koudekerke // Lokale ingrediënten en gerechten uit het seizoen
  • Vliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaartVliegendt Hert in Middelburg // Uitgebreid borrelen met mooie wijnen en een nieuwe menukaart
  • Restaurant Mezger in Domburg // Kleurrijke gerechten & mooie wijnenRestaurant Mezger in Domburg // Kleurrijke gerechten & mooie wijnen
  • 15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu

Categorie: Restaurants, Steden, Westkapelle, Westkapelle, Zeeland Tags: brasserie de zeezot, restaurant, uit eten, Walcheren, Westkapelle, zeeland, zeezot

« AFVALLEN, GOED IN MIJN VEL ZITTEN EN TOCH MEXICANO’S MET MAYO ETEN
Happy Chinese New Year // 4-gangen bij (C)XHEFS TABLE POP-UP in Rotterdam »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok