BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjes

5 oktober 2016 door Stefanie 2 Reacties

Salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjesWist je dat een salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjes dus een super lekkere combinatie is? Vandaag deel ik het recept met je.

Hollandse pot

Als ik aan snijboontjes dacht, kwam er winter in me naar boven. En misschien nog wel meer traditionele Hollandse pot. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee, maar mijn favoriet is het niet. Nu weet ik wel beter, want snijboontjes zijn zo enorm veelzijdig. Eigenlijk is het een groente die je gewoon moet ontdekken. Mee experimenteren en smaakcombinaties uitproberen. Maak er een stamppot van met rode peper, knoflook en knapperig gebakken parmaham, doe ze door een groene curry of gebruik de snijboontjes als basis voor een salade. Zoals deze met doperwtjes, spekjes en munt. De doperwtjes en snijbonen zijn zo zacht en zoet van smaak. Je kunt je vast voorstellen dat dit geweldig combineert met het zoute van de spekjes en het frisse van de munt.

Salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjesSalade met snijboontjes, doperwtjes en spekjes

Klassieke vinaigrette

In deze salade snijd ik de snijbonen in schuine reepjes die zo dun zijn dat ze op frietjes lijken. Dat hoeft niet per se hoor. Ik vond het er gewoon mooi uit zien op de foto. Plakjes, wybertjes of rechte reepjes kan ook. Doe vooral wat je zelf wil. Om de salade nog net wat meer aan te kleden, serveer ik er een zelfgemaakte klassieke vinaigrette bij. Eenvoudig te maken, maar groots van smaak.

Love my Salad

Ik maakte deze salade met snijboontjes voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten. Het recept voor deze salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing vind je dan ook op hun website. Benieuwd? Klik dan hier!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjesIn samenwerking met Love my Salad.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken kabeljauw met frisse rijstsaladeGebakken kabeljauw met frisse rijstsalade
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing
  • Salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressingSalade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing

Categorie: Recepten, Salades Tags: doperwtjes, gezond, love my salad, munt, salade, snijbonen, spekjes

« Cranberrykoeken van Eet het Beter
Frisse taco’s met kip, limoen & avocado »

Reacties

  1. Ruben zegt

    8 oktober 2016 om 15:54

    Echt super mooie foto’s schat!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      12 oktober 2016 om 08:06

      Dank je wel lieverd!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok