BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Borreltijd! Zeeuwse borrelplank

25 februari 2016 door Stefanie 2 Reacties

Borreltijd! Zeeuwse borrelplankIs het al borreltijd? Maak eens een Zeeuwse borrelplank met verschillende kaas en vleeswaren, knapperige augurkjes en knabbelspek! En een flinke schep boerenmosterd.

Lievelingsmoment

Voor wie mij een beetje kent, of zo af en toe een blog van mij leest, weet dat ik dol ben op borrelen. Borreltijd is mijn lievelingsmoment van de dag. Als ik het voor het zeggen had, begon de dag al met borrelhapjes. Niet per se met wijn. Alhoewel een glas wijn in de ochtend best goed smaakt, als je de avond ervoor de bloemetjes flink hebt buiten gezet. Op Lowlands ontbeten we met kaasbroodjes en wodka cola. Of op vakantie in de zon bij het zwembad, lust ik rond tien uur best een alcoholische versnapering.

Denk nou niet dat ik dit elke ochtend doe, of dat de cappuccino’s, die ik wel eens deel op Instagram, steevast voorzien zijn van een shot van het een of het ander. Echt niet!

Borreltijd! Zeeuwse borrelplank

Vlammetjes

Borreltijd dus. Ik word dolgelukkig van planken met daarop allerlei lekkere hartige lekkernijen. Stiekem knap ik af op borrelplekken met enkel bitterballen en vlammetjes op de kaart. Begrijp me niet verkeerd, een vlammetje op z’n tijd gaat er echt wel in. Bitterballen, vooral die pure rundvlees varianten, vind ik verrukkelijk. Die romige ragout gevallen trouwens niet. Het mag wel wat creatiever. De frituur kan ik thuis ook aangooien als ik wil.

Borreltijd

Zodra ik kaas en charcuterie zie, dan gaat mijn hart sneller kloppen. Vooral als het nog wat aangekleed wordt met iets van knapperige groentjes, smeersels, dipjes of chutneys. Gelukkig realiseren steeds meer restaurants hoe belangrijk borreltijd eigenlijk is. Dat maakt mij dan weer blij.

Borreltijd! Zeeuwse borrelplank

Wedje opleggen

Je hoeft natuurlijk niet altijd de hort op voor een borrel met lekkers. Het is ook leuk om thuis ook uitgebreid te borrelen. En eerlijk, ik maak liever allerlei borrelhapjes en goed gevulde planken dan dat ik uitgebreid kook. Nee, dat is niet helemaal waar misschien. Ingewikkelde gerechten koken of uren in de keuken staan doe ik ook graag, maar van een borrelplank geniet je langer of zo. Een voorgerecht is snel op. Je bord met hoofdgerecht is zo leeg. Dus als ik je uitnodig om te komen eten, kun je er best een wedje opleggen dat je hapjes krijgt.

Zeeuwse kaas en worst

Voor Vers op Walcheren ging ik aan de slag met een borrelplank vol Zeeuwse lekkernijen. Deze online SRV wagen werkt onder andere samen met Kaasboerderij Schellach en Slagerij Wisse. Een kaasboer en slagerij op het Zeeuwse eiland Walcheren met echt Zeeuwse producten. Ik koos voor jong belegen geitenkaas en oude kaas. Qua vleeswaren ligt er Zeeuws spek en grilworst van eigen makelij op de plank. En natuurlijk knabbelspek. Knapperig uitgebakken spek, krakend in je mond en lekker zout. Flinke schep Tons mosterd om te dippen en wat zure augurkjes.

Met één druk op de knop leg je alle ingrediënten voor dit plankje Zeeland in je winkelmandje. Met een beetje geluk is het morgen in huis. Lijkt je dat wat? Bestellen doe je hier.

Geen Zeeuwse kaas, vleeswaren en mosterd voorhanden? Onder het recept geef ik nog wat suggesties.

Borreltijd! Zeeuwse borrelplank
Voor 4 personen

Borreltijd! Zeeuwse borrelplank

Dit zit erin:

  • 100 gram Zeeuws spek
  • 100 gram grilworst naturel, in plakjes
  • 250 gram jong belegen geitenkaas, in blokjes
  • 250 gram oude kaas, in blokjes
  • 100 gram knabbelspek
  • Tons Boerenmosterd
  • Augurkjes

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Plank voor het serveren

Zo maak je het:

  1. Leg de kaas, Zeeuws spek en grilworst op een serveerplank.
  2. Verdeel daar de knabbelspek en augurkjes tussen.
  3. Schep een klodder Tons Boerenmosterd op de plank en borrelen maar!
TIP! Met dit plankje varieer je eindeloos. Kaas met fenegriek en schapenkaas gecombineerd met een stuk paté en boerenleverworst. Oude geitenkaas, brandnetelkaas, een gedroogde worst en ossenworst. Leef je uit!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Borreltijd! Zeeuwse borrelplank

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Vers op Walcheren. Lees hiervoor mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zalmsalade met dilleZalmsalade met dille
  • Bruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamicoBruschetta met ansjovis en tomaatjes in balsamico
  • 18 x lekkere borrelhapjes18 x lekkere borrelhapjes
  • Makreelpaté met zuurdesemtoastMakreelpaté met zuurdesemtoast

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel Tags: Borrelhappen, borreltijd, grilworst, kaas, knabbelspek, vers op walcheren, zeeuws spek

« Gelakte zalm met wokgroente
Café de Biet in Zierikzee, voor borrels en burgers »

Reacties

  1. Karin van Damme zegt

    26 februari 2016 om 19:57

    Ziet er heel mooi en lekker uit! Alleen de geitenkaas die schellah heeft komt bij boederij Arne uit Arnemuiden vandaan. Ook uit de regio! We genieten van je recepten en leuke advies om ergens naar toe te gaan!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      29 februari 2016 om 07:25

      Dat is waar ja! Schellach verkoopt het wel, maar maakt zelf enkel koemelkkaas. Bedankt voor je mooie compliment!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok