BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zalmspiezen en komkommersalade met dille

19 juni 2018 door Stefanie Reageer

Zalmspiezen en komkommersalade met dilleDeze zalmspiezen zijn een heerlijk gerecht voor op de barbecue. De zalm rijg je samen met partjes citroen aan een spies. Even grillen op de barbecue en eten met een frisse komkommersalade met dille. Een perfect maal voor een zwoele avond.

bloederige films en horrors

Ik ben dol op lezen. Het allerliefste thrillers. Zo eng mogelijk en geschreven door een Zweedse schrijver. Eigenlijk ben ik een enorme schijterd. Zeker als het over bloederige films en horrors gaat. Zodra het in boekvorm is, heb ik nergens meer last van en kan ik alles aan. Zelfs voor het slapen gaan lees ik zo een moordscene uit één van mijn favorieten boeken.

Zalmspiezen en komkommersalade met dille

Zweden

Door het lezen over al die spannend gebeurtenissen in mijn Scandinavische boeken, is de wens ontstaan om naar Zweden te gaan. Het lijkt me er zo mooi. Zelfs ondanks als die vreselijke verhalen die ik lees ;-). Ik hoop volgende jaar naar dit land op vakantie te gaan. Een prachtig vakantiehuis aan een meer. Mooi weer en met je voeten bungelend vanaf de kant, om af en toe met je tenen het koude water te raken.

We ontbijten met kaneelbroodjes en cappuccino. En daarna drinken we (het liefste de hele dag) witte wijn en eten gerechten zoals deze zalmspiezen van de barbecue met komkommersalade en heel veel dille. Ik zeg niet dat dit echt Zweeds is hoor, maar dit is hoe ik het me een beetje voorstel. Ga jij deze zalmspiezen ook maken?

Zalmspiezen en komkommersalade met dille
Voor 4 personen

Zalmspiezen en komkommersalade met dille

Dit zit erin:

  • 4 zalmfilet, in 3 a 4 stukken
  • 2 citroenen, gehalveerd en in dunne plakken
  • Olijfolie
  • 1 komkommer, in dunne plakken
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • Witte wijnazijn

Zo maak je het:

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Smeer de zalmblokjes aan beide kanten in met olijfolie.
  3. Rijg de stukken zalm aan een spies om en om met een schijfje citroen. Houd 1 zalmfilet per persoon aan. Zet weg, tot je de zalmspiezen gaat grillen.
  4. Meng de komkommer met de dille, olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Grill de zalmspiezen aan alle kanten in totaal zo’n 5 minuten als de binnenkant nog rosé mag zien. Liever iets verder doorgegaard? Houd dan 7 minuten aan.
  6. Serveer met de komkommersalade.
TIP! Een schepje mayonaise door de komkommersalade is ook super lekker.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zalmspiezen en komkommersalade met dille

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • BBQ // Hele forel van de grillBBQ // Hele forel van de grill
  • Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioliKippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli
  • Tzatziki aardappelsaladeTzatziki aardappelsalade
  • Zalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensaladeZalm uit de oven met krokante kruidenkorst & rode bietensalade

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: agrimarkt, barbecue, BBQ, citroen, dille, komkommer, witte wijnazijn, zalm, zomer

« 11 x de lekkerste adresjes om te eten en te drinken in de Dordogne en Corrèze
Spicy gamba’s van de BBQ »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok