BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo

11 juni 2018 door Stefanie Reageer

Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizoVoor Love My Salad maakte ik deze couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo. Een gerecht met al mijn lievelingsingrediënten. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Ladingen koriander

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat alles wat in deze couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo zit, een plekje heeft in mijn persoonlijke favorietenlijstje. Het liefste eet ik elke dag ladingen koriander. Dat begint ‘s ochtends al, als ik bijvoorbeeld shakshuka maak voor het ontbijt. Voor de lunch een boterham met hummus en veel koriander en ‘s avonds een Indiase curry met veel van mijn groene lieveling. Ik snap niet dat er mensen zijn die dit kruid vies vinden. Of eerder verafschuwen. Zij snappen op hun plaats waarschijnlijk niet dat ik bossen tegelijk naar binnenwerk. Een wereld van wederzijds onbegrip. Dat hoor je wel.

Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo

Couscous

Dan is er nog couscous. Ook dat vind ik persoonlijk nogal fantastisch. Die kleine korreltjes. Niet te hard en niet te zacht. Maar precies goed. Ik denk dat de liefde zo’n 17 jaar geleden begon tijdens een vakantie in Tunesië. Het was een aparte reis met bijzonder resort. Wie weet is dit wel voer voor een leuke blog in de toekomst. Na de couscous kom ik uit bij chorizo. Een plakje gewoon zo is lekker maar het liefste eet ik deze pittige Spaanse worst door een soep met kikkererwten of knapperig gebakken door pasta. Dit smaak zo goed.

Eetbare bloemetjes

En dan de groente die de hoofdrol heeft in deze salade. Waar het allemaal om draait. Witte asperges. Het witte goud waar ik elk jaar weer reikhalzend naar uit kijk. Voor deze salade kook ik ze kort in een flinke klont roomboter en met wat suiker en zout. Daarna grill ik ze ingesmeerd met olijfolie in een gloeiend hete grillpan. Op de barbecue kan ook. Voeg al mijn lievelingen samen en deze vrolijke zomerse maaltijd is een feit. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt. Ga je de salade naken? Geniet ervan!

Oh ja nog een leuke tip. Gebruik eens een keer eetbare bloemetjes voor de garnering van je salade. Het ziet er mooi uit en maakt je gerecht net wat feestelijker.

Ik maakte deze couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten.

Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo
Voor 4 personen

Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizo

Dit zit erin:

  • 1 kg witte asperges
  • Snuf zout
  • 2 tl suiker
  • 25 gr roomboter
  • 2 tl komijn
  • Olijfolie voor het bakken
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 170 gr couscous
  • 250 ml kokende kippenbouillon
  • 125 gr chorizo, in blokjes
  • 1 bosje munt, fijngehakt + enkele blaadjes heel voor de garnering
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • Peper
  • Zout
  • 1 citroen
  • Rucola, naar smaak
  • Optioneel: eetbare bloemetjes

Zo maak je het:

  1. Breng een grote pan met de asperges in ruim water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout, suiker en een klont boter toe. Kook de asperges in zo’n 10 tot 15 minuten beetgaar. Zodra de asperges gaar zijn, haal je ze uit de pan en laat je ze uitlekken op wat keukenpapier.
  2. Terwijl de asperges koken, ga je aan de slag met de couscous. Rooster het komijnzaad in een droge wok. Haal ze eruit als het begint te geuren. Plet de zaadjes in de vijzel.
  3. Verhit een scheut olijfolie in de wok en fruit op laag vuur de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de komijnzaadjes toe.
  4. Doe de ongekookte couscous in de pan en roer kort door. Schenk de kokende bouillon erbij, tot de couscous onder staat. Draai het vuur uit en leg een deksel op de pan. Laat de couscous zo’n 10 minuten wellen en roer daarna los met een vork.
  5. Bak ondertussen de blokjes chorizo in een droge pan op middelhoog vuur tot ze krokant zijn. Schep uit de pan op een velletje keukenpapier.
  6. Meng de couscous met de fijngehakte munt, koriander en lente-ui. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout en citroensap.
  7. Verhit een grillpan en grill de witte asperges aan alle kanten tot er grillstreepjes ontstaan. Schep de couscous op een bord, leg de gegrilde witte asperges erbij en verdeel de blokjes chorizo erover. Garneer met een hand rucola, wat muntblaadjes en eetbare bloemetjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Couscoussalade met gegrilde witte asperges en chorizoIn samenwerking met Love My Salad.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Couscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjesCouscoussalade met granaatappelpitjes en merguez worstjes
  • Couscoussalade met gerookte makreel, gekleurde bietjes en harissadressingCouscoussalade met gerookte makreel, gekleurde bietjes en harissadressing
  • Groene couscous met geroosterde walnoten en fetaGroene couscous met geroosterde walnoten en feta
  • Linzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressingLinzensalade met bloemkool, kerrie en limoendressing

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: chorizo, couscous, couscoussalade, eetbare bloemetjes, koriander, lente-ui, munt, rucola, salade, witte asperges

« Pasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraal
4 x BBQ tips van een pro (of nou ja, bijna dan) »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok