BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumes

22 december 2017 door Stefanie 2 Reacties

Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumesDeze pompoengalette is het beste te omschrijven als een taart met een rustiek uiterlijk. Voor iemand die niet zo netjes kan werken, een ideale taart om te bakken. Geroosterde pompoen, gebakken paddenstoelen, verse kruiden en romige chaumes. Dit is een Franse kaas met rode korst. Deze galette serveer je als vegetarisch hoofdgerecht, of snijd er kleinere punten van als voorgerecht.

Galette

Laatst maakte ik voor het eerst een galette. Een zoete variant met stoofperen en frangipane. Een behoorlijk lekker geval, al zeg ik het zelf. Omdat het er ook gewoon geweldig en gezellig uit ziet, zo’n taart met omgevouwen randjes, besloot ik er voor kerst ook één te maken. En dan niet zoet, maar hartig. Het werd een pompoengalette. Geen gedoe met deeg, want ik koos deze keer voor een rol kant-en-klare hartige taartdeeg. Het recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt, maar gelukkig mocht ik het ook met jullie delen, hier op de blog.

Ik weet nog dat ik tijdens het maken van deze galette, naar een topper van een kerstfilm keek op Netflix. Je herinnert je misschien wel, ik ben een grote liefhebber van zoetsappige films. Als het thema kerst is, heb je me helemaal te pakken. Eigenlijk wilde ik Love Actually kijken. Want ja, dit is voor mij het ultieme kerstgeluk. Jammer genoeg kon ik de film nergens online vinden. Of althans, bij de Netflix achtige websites. Daarom besloot ik tot online huren over te gaan. Die paar euro had ik er wel voor over.

Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumes Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumes

Angels in the Snow

Mijn iPad dacht daar anders over. Al mijn devices lijden standaard aan een tekort aan geheugen. Ladingen foto’s en video’s zijn de boosdoener. Om Love Actually te downloaden moest ik 5GB vrij maken. Omdat dit, een soort van, onbegonnen werk is stapte ik over naar een ander idee. Een top B-film, Angels in the Snow. Heel eerlijk, het was een slecht verhaal. Over een gezin, waarbij de ouders ruzie hebben, ze gaan op vakantie naar een grote blokhut in de sneeuw en zitten vast door een sneeuwstorm. Er komt een ander gezin aan de deur wat in nood is. Meer verklap ik niet, want dit bederft de kijkpret.

Terwijl ik deze blog schrijf, speurde ik Netflix af om te kijken hoe de film ook alweer heette. En wat zie ik? Er staan heel veel nieuwe Christmas movies online, die ik nog niet gezien heb. Snel mijn werk afmaken en vakantie vieren met lekker eten en zoetsappige kerstfilms!

Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumes
Voor 4 personen

Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumes

Dit zit erin:

  • Smalle deel van 1 flespompoen, geschild, gehalveerd en in dunne plakken
  • Peper en Zout
  • Olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje verse Italiaanse kruiden, fijngehakt (bijvoorbeeld een mix van oregano, rozemarijn en salie). Bewaar enkele salieblaadjes voor de garnering
  • 300 gr oesterzwammen en kastanjechampignons
  • 4 el crème fraîche
  • 4 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • 1 rol hartige taartdeeg
  • 150 gr chaumes, in plakken
  • 1 ei

Dit heb je nodig:

  • Bakplaat
  • Wok/koekenpan
  • Snijplank + mes
  • Kwastje

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de plakken van de pompoen over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet 15-20 minuten in de oven.
  2. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de crème fraîche met tijm.
  4. Rol het taartdeeg uit en besmeer het deeg in het midden met de crème fraîche. Houd de randen vrij. Verdeel de pompoen er dakpansgewijs over. Schep er daarna de paddenstoelen bovenop en eindig met plakken chaumes. Vouw nu de randen over de vulling. Garneer met blaadjes salie.
  5. Besmeer de randen met het losgeklopte ei.
  6. Draai de temperatuur van de oven nu naar 200 graden. Zet de pompoengalette 35-40 minuten in de oven.
  7. Laat de pompoengalette kort afkoelen en snijd er mooie punten van.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pompoengalette met paddestoelen, verse groene kruiden en chaumes
In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pie met pompoen en paddenstoelenPie met pompoen en paddenstoelen
  • Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggioPlaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunchPastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch

Categorie: Geen categorie, Hoofdgerecht, Recepten, Voorgerechten Tags: agrimarkt, galette, hartige taart, kastanjechampignons, kerst, oesterzwammen, paddenstoelen, pompoen, salie, tijm

« Eierpotjes met crème fraîche, gerookte zalm en spinazie
Op het vel gebakken eendenborst met portsaus, gebakken witlof en gratin van aardappel en knolselderij »

Reacties

  1. Danielle zegt

    25 december 2017 om 08:08

    Heerlijk recept! Ik heb deze gisterenavond gemaakt. En wat een plaatje, echt heel feestelijk :)
    Heb je een suggestie voor een iets sterkere kaas? Dat mag van mij wel.
    Ik heb er rucola met een lekkere pittige balsamico bij geserveerd.
    Dankjewel voor je recept!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      27 december 2017 om 11:20

      Wat leuk om te horen! Je kunt taleggio proberen volgende keer. Of anders een boerenbrie / camembert achtige kaas. Xxx

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok