BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kaasfondue van Mont d’Or uit de oven

17 november 2017 door Stefanie 2 Reacties

Kaasfondue van Mont d'Or uit de ovenKaasfondue van Mont d’Or uit de oven. De bereiding is zo simpel. Het idee geweldig en de smaak fantastisch. Probeer het maar eens uit. Vandaag vertel ik hoe je deze minikaasfondue maakt.

the next level

Als je tegen mij zegt dat er gesmolten kaas door mijn aderen loopt in plaats van bloed, geloof ik je direct. Kaas is al fantastisch, maar warme en gesmolten kaas is the next level. Als kind was ik al dol op kaas. Elke week kwam de kaasboer aan de deur en natuurlijk mocht ik altijd een plakje proeven. Ik zing wel eens: “Een kaasie voor Van der Maasie (mijn achternaam).” Voor jullie helemaal niet grappig misschien, maar ik kan er altijd behoorlijk om grinniken. Oké, hard op lachen.

Kaasfondue van Mont d'Or uit de oven Kaasfondue van Mont d'Or uit de oven

Ik weet best aardig wat van eten, bijzondere gerechten, speciale kazen enz, maar tot vorig jaar had ik nog niet gehoord van Mont d’Or. Dankzij mijn Kerstopdracht voor Agrimarkt ontdekte ik deze heerlijkheid. Mijn leven is sindsdien nooit meer hetzelfde geweest. Wat is er dan zo speciaal? Vraag je je wellicht af. Leuk dat je het vraagt. Zet de Mont d’Or twinig minuten in de oven, snijd de bovenkant eraf en je hebt een super lekkere kaasfondue. De binnenkant van de kaas smelt compleet waardoor je er heerlijk je brood in kunt dippen. Het wordt dan ook wel een lepelkaas genoemd, afkomstig uit de Jura. De smaak is fluweelzacht. Minder uitgesproken dan bijvoorbeeld camembert. Daar heb ik snel genoeg van. Bij de Mont d’Or eet ik liever wat extra ;-)

Serveer erbij wat jij lekker vindt. Misschien wel enkel brood. Ik koos ervoor om ook wat groente bij de kaas te eten. Kort gekookte bloemkool, gefermenteerde wortels, blaadjes kropsla, augurkjes en ook wat plakjes beenham. Zeeuws spek smaakt er ook goed bij trouwens. Witte druiven, broccoli, tomaten, vijgen… Ach bijna alles is heerlijk met deze gesmolten kaas. Heb jij dit al wel eens geproefd?

Kaasfondue van Mont d’Or uit de oven
Voor 2 tot 4 personen

Kaasfondue van Mont d'Or uit de oven

Dit zit erin:

  • 2 Mont d’Or kaasjes
  • 4 takjes rozemarijn, de steeltjes in stukken gesneden
  • 6 takjes tijm
  • 3 tenen knoflook, in stukken
  • Scheut witte wijn
  • Lekkers op te dippen naar keuze: bloemkool, aardappel, broccoli, tomaat, augurk, beenham, Zeeuws spek, sla, wortel enz.

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de kaas uit de verpakking en haal het deksel eraf. Deze gebruik ik als onderzetter bij het serveren.
  3. Prik de bovenkant van de kaas in met een vork. Duw de stukjes rozemarijn, takjes tijm en stukken knoflook in de kaas. Schenk er een scheut witte wijn over.
  4. Zet de kaas zo’n 20-25 minuten in de oven of tot de kaas helemaal zacht is en de bovenkant licht goudbruin kleurt.

TIP! De Mont d’Or kan lekken in de oven. Zet hem daarom in een ovenschaal of pak in een beetje aluminiumfolie in.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kaasfondue van Mont d'Or uit de oven

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
  • Kaasloempia’s met spicy mayonaiseKaasloempia’s met spicy mayonaise
  • Zo maak je een indrukwekkende borrelplankZo maak je een indrukwekkende borrelplank
  • Kaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselieKaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselie

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: borrelen, borreltijd, kaas, kaasfondue, Mont d'Or, weekend

« Little Spoon 3 jaar! // Met volle angst vooruit!
Zuurkool ovenschotel met bacon crispy uitjes »

Reacties

  1. Enne De Haan zegt

    18 november 2017 om 15:53

    Ik vind dit een WOW! Thanks voor dit leuke originele idee!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      29 november 2017 om 09:51

      Graag gedaan. Het is zo MEGA lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok