BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kaasloempia’s met spicy mayonaise

5 november 2016 door Stefanie 9 Reacties

Kaasloempia's met spicy mayoDeze kaasloempia’s met spicy mayo zijn een nieuwe favoriet voor bij de borrel. Ik deel het recept met je, helemaal onderaan. Eerst vertel ik nog over op vakantie gaan. Hoe ik me voorneem om zonder stress te vertrekken, dat elke keer toch weer mislukt en dat traveling light niet aan mij besteed is.

Lijstjes

Elke keer als ik op reis ga neem ik me voor om relaxed de vakantie in te gaan. En van al die keren dat ik het me voorneem, mislukken ze allemaal. Nu ook weer. Terwijl jullie dit lezen zit ik in Beijing. Alle stress is inmiddels van me afgegleden en het is tijd voor pure ontspanning. Dat kan ik gelukkig ook. Het begon een week voor vertrek. Lijstjes maken in mijn telefoon. Wat moet ik nog kopen? Wat moet ik nog doen? En vooral, wat gaat er mee? Tegen mijn reisvriendin An zei ik stoer dat ik het weekend al mijn backpack zou inpakken en de dag voor we weggingen werd een vrije dag.

Traveling light?

Iedere vrouw herkent zich misschien wel in mijn probleem. Je hebt nooit genoeg kleding. Echt nooit. Elke vakantie koop ik wel weer wat extra stukken waarvan ik denk dat mijn reisgarderobe dan inmiddels compleet is. En toch krijg ik het voor elkaar steeds nieuwe wensen te hebben. De eerste dagen in Beijing zijn niet super warm. Dat vraagt om een dikke hoodie. Je raadt het al, die ik heb ik niet. Of jawel, meerdere zelfs, maar niet degene die ik aan wilde. Hongkong is warm en het ontbrak nog aan leuke spijkershortjes, playsuits, topjes. Alles eigenlijk. Lang leven internet. Ladingen pakketten met kleding werden thuis bezorgd. Wat niet goed was, moest ook weer terug. Nou is retouren niet één van mijn sterkste kanten. Uiteindelijk kwam alles goed en zit mijn backpack nog voller dan daarvoor het geval was. Wat nou traveling light? Daar doe ik niet aan hoor ;-)!

Kaasloempia's met spicy mayonaise

Hoofddoek

Die dinsdag, die eigenlijk vrij in mijn agenda stond, werkte ik toch. Het was een dag van multitasken, projecten afronden, vooruit werken, campagnes schrijven, de laatste inkopen doen en op het laatste moment nog even mijn haar laten föhnen. In alle hectiek was het zo fijn om even een hoofdmassage te krijgen en met mooie glimmende en stijlen lokken de deur uit te lopen. Als ik de stad in ga, einde van de middag om mijn boodschappen lijstje af te werken, begint het te regenen. Nou, als al het voorgaande stress opleverde, was dit echt mega crisis. Regen en krullend haar was tijdelijk stijl is, gaat echt niet samen. Een paar druppels en er is niets meer van over. Ik liep met een hoofddoek rond mijn haar en een paraplu boven mijn hoofd. Een hoop mensen dachten vast wat een overdreven gedoe. Nou dat kan me niet schelen. Als je haar maar goed zit.

Bepakt en bezakt

De volgende dag ben ik al om vijf uur wakker.  De hele ochtend ren ik als een kip zonder kop door het huis. Onze vlucht vertrekt onverwachts drie uur later en weet je? Dit kwam stiekem heel goed uit. Een hartslag van tweehonderd en een knal rode kop. Bepakt en bezakt verlaat ik het huis. Kleding mee voor een wereldreis van twee maanden. Ik ga maar tien dagen. Wat een opluchting als ik dan eindelijk in de trein zit, naar Schiphol met eindbestemming Beijing en Hongkong. Mijn voornemen is om het volgende keer anders te doen, maar of dat me lukt? Dat horen jullie bij de eerst volgende reis in de toekomst.

Lievelingsmoment

Nu over tot de orde van van de dag. Het is voor jullie vast geen geheim meer. En als dat het nog wel is, fluister ik het graag in je oor. Borreltijd is mijn lievelingsmoment van de dag. Dat het einde van de middag overvloeit in de avond onder het genot van wijn en vooral veel lekkere hapjes is fantastisch. Zoals deze kaasloempia’s met spicy mayo. Zo lekker en zo simpel. Probeer het eens uit. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Kaasloempia’s met spicy mayo
Circa 40 loempia’s

Kaasloempia's met spicy mayo

Dit zit erin:

  • 5 eetlepels zure mayonaise
  • 1,5 eetlepel sriracha
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 40 loempiavellen
  • 600 gram belegen kaas, in dunne frietjes gesneden

Dit heb je nodig:

  • Kommetje
  • Lepel
  • Snijplank + mes
  • Frituurpan

Zo maak je het:

  1. Maak de spicy mayo door de mayonaise, sriracha en zoete chilisaus te mengen in een kommetje. Zet weg.
  2. Verwarm de frituur op 180 graden.
  3. Leg een stuk kaas op een loempiavel en vouw hem dicht. Achterop het pak van de vellen staat hoe je dit het beste doet.
  4. Bak de kaasloempia’s in 2 a 3 minuten licht goudbruin. Bak ze niet te lang, want dan loopt te kaas eruit.
TIP! Kies een kaas die goed smelt. Zoals cheddar, jonge of belegen kaas.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kaasloempia's met spicy mayonaise

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kaasfondue van Mont d’Or uit de ovenKaasfondue van Mont d’Or uit de oven
  • Zo maak je een indrukwekkende borrelplankZo maak je een indrukwekkende borrelplank
  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
  • Kaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselieKaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselie

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel Tags:borrelen, borrelhap, borreltijd, kaas, kaasloempia

« 8 x doen in Newcastle // ‘Through the eyes of a local’
Black Sesame Kitchen, een oase van rust in hectisch Peking »

Reacties

  1. Daniëlle zegt

    9 november 2016 at 14:33

    Die zien er héél lekker uit!

    Beantwoorden
  2. Denise zegt

    17 maart 2017 at 17:23

    Hi! Kan je ze van tevoren vouwen of drogen de loempiavellen dan uit? Of als je ze savonds alleen even “af wilt bakken”, moet je ze dan al 1 keer heel kort voorbakken? Of worden ze dan slap? Ik wil savonds zo weinig mogelijk hoeven doen ?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      18 maart 2017 at 06:56

      Haha ik snap het hoor. Ik zou ze vouwen en bewaren onder een natte theedoek. Dan drogen ze niet uit. Succes!

      Beantwoorden
      • Tessa zegt

        3 juli 2017 at 07:57

        Of vouwen en dan invriezen. Kan je zoveel afbakken als je op dat moment wilt.

        Beantwoorden
        • Stefanie zegt

          3 juli 2017 at 11:10

          Goeie tip!

          Beantwoorden
  3. Marthe zegt

    1 juli 2017 at 02:29

    Kan dit ook in de oven!!? Klinkt echt mega lekker ??

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      3 juli 2017 at 02:13

      Dat kan zeker! Bak ze dan op 200 graden. Begin met een minuut of 10. Als ze nog niet knapperig genoeg zijn, wat langer in de oven laten. Succes! XXX

      Beantwoorden
  4. Sanne zegt

    27 oktober 2017 at 19:34

    Zure mayo?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      1 november 2017 at 20:45

      Zure mayo inderdaad. Zoals ze in België eten. Zuur door citroen. Heerlijk!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon