BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zelf pindakaas maken + 2 lekkere variaties

10 juni 2017 door Stefanie 1 Reactie

Zelf pindakaas maken + 2 lekkere variatiesZelf pindakaas maken is zo makkelijk. Heb je dat al wel eens geprobeerd? En lekker dat het is. Vandaag deel ik het basisrecept met je en twee variaties daarop.

Pindakaas en hagelslag

Pindakaas. Wat kan ik er over zeggen. Laat ik beginnen dat geen pot veilig is voor mij. Smeuïge pindakaas, daar kun je me voor wakker maken. Op brood, met roomboter en hagelslag. Dat is lekkerder dan elke willekeurige taart die er maar bestaat. Zo uit de pot. Of als beleg op een tosti. Met kaas en sambal is dit werkelijk waar fantastisch. En dan vergeet ik nog de pindakaas cheesecake. Die het het misschien toch wint van de boterham met pindakaas en hagelslag.

Zelf pindakaas maken + 2 lekkere variaties

Kardemom

Het was al best lang mijn plan om het zelf eens te maken. Ik weet uit ervaring dat hazelnootpasta en notenboter mega eenvoudig te maken zijn. Toen ik het recept van de hazelnottvariant bekeek, las ik onderin een belofte over homemade pindakaas. Inmiddels dateert dat van 2 jaar geleden. Oeps. Nu is het dan zover. En ik maak het direct goed met jullie. Ik deel een basisrecept en twee varianten. Eén met kokos en de ander met kardemom, wat mijn absolute favoriet is. Smeer het op een plat ontbijtcake met appel en perzik of lepel de pot leeg. Het maakt mij niet uit. En experimenteer vooral met eigen smaken. Zo denk ik dat kaneel heel lekker is. Of Chinese 5 spices. Laat je het me weten als je de pindakaas gemaakt hebt?

Zelf pindakaas maken + 2 variaties
Voor een pot van 500 gr

Zelf pindakaas maken + 2 lekkere variaties

Dit zit erin:

  • 500 gr ongezouten pinda’s
  • Scheutje arachideolie
  • Snuf zeezout

Dit heb je nodig:

  • Keukenmachine of blender
  • Schone glazen pot

Zo maak je het:

  1. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine of blender.
  2. Zet de keukenmachine aan en laat zo’n 19 minuten draaien, tot de pinda’s zijn veranderd in een pasta. De eerste minuten heb je verpulverde pinda’s. Door het lange draaien komt er olie vrij en ontstaat er langzaam aan een pasta.
  3. Deze pindakaas bewaar je in een schone glazen pot en in de koelkast.
VARIATIE 1 KARDEMOM PINDAKAAS: Voeg de verpulverde zaadjes van 6 kardemompeulen toe bij stap 1.
VARIATIE 2 KOKOS PINDAKAAS: Voeg 4 el gemalen kokos toe bij stap 1.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Zelf pindakaas maken + 2 lekkere variaties

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vliegensvlugge granola uit de panVliegensvlugge granola uit de pan
  • Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken
  • Anti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaasAnti-katerontbijt #3: te gekke tosti met twee soorten kaas
  • Aardbeien met een crumble van kokos en havermoutAardbeien met een crumble van kokos en havermout

Categorie: Bijgerechten, Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: broodbeleg, homemade, kardemom, kokos, lunch, makkelijk, ontbijt, pinda's, pindakaas, zelf maken

« Venusschelpen zoals in Portugal (Amêijoas à Bulhão Pato)
Foodjutters in Terneuzen // verse friet met uitzicht op de Westerschelde »

Reacties

  1. Marjolein zegt

    10 juni 2017 om 12:00

    Hoe lang kan je deze pindakaas bewaren?

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok