BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Avocado gevuld met Hollandse garnalen

8 mei 2017 door Stefanie Reageer

Avocado gevuld met Hollandse garnalenDeze avocado gevuld met Hollandse garnalen doet me denken aan vroeger. Ik vertel je er over en deel dit super simpele recept met je. Lekker als voorgerecht of lichte lunch.

Geschiedenis

Ik weet nog de keer dat ik voor het eerst avocado at. Ik gok zo’n vijfentwintig jaar geleden. Je vraagt je misschien af waarom ik dit onthoud? Tja, zo gaat dat nou eenmaal als de herinnering iets met eten te maken heeft. Dit soort geschiedenis blijft makkelijk plakken. Als je me vraagt naar de Slag van Waterloo, kan ik je er niets over vertellen. Dat doet er ook niet toe. Daar heb ik Google voor ;-). De zoekmachine kan ik niets vragen over mijn eigen historie, dus ik ben al lang blij dat dit allemaal geregistreerd staat in mijn geheugen.

Tig gangen

Terug naar de avocado. Het was kerst en we aten bij De Vergeten Balk in Vlissingen. Voor mijn gevoel was het een mega chique restaurant met bijzondere gerechten. Op dezelfde plek zit nu Brasserie Jong. Eén van mijn huidige favorieten. Ik weet zelfs nog dat we op de vide zaten, aan een tafel bij de balustrade, met zicht op de rest van de zaak. It’s all in the details. Op het menu stonden tig gangen. Daar maak je me nu blij mee, maar als klein kind ook. De gerechten waren wel wat aangepast. De spoom met champagne mocht ik bijvoorbeeld niet drinken. Belachelijk natuurlijk. Hier was ik het meest nieuwsgierig naar. Dat begrijp je wel.

Avocado gevuld met Hollandse garnalen

Avocado

Voor mijn neus kreeg ik een avocado gevuld met Hollandse garnalen. Ik vond het direct lekker. Volgens mij was deze vrucht destijds nog niet zo bekend. We aten in ieder geval geen avocado toast en de avocadoresto’s bestonden ook niet. De avocado was uitgehold, de vulling in blokjes gesneden, gemengd met Hollandse garnalen en weer terug gedaan in de schil. De precieze ingrediënten weet ik niet meer. Stom hè? Ik had destijds nog geen mobile telefoon met een Wunderlist app waarin ik alles noteerde.

Garnalencocktail

Avocado en Hollandse garnalen hadden de hoofdrol. Vorige week kwam deze herinnering ineens weer bovendrijven. Daarom besloot ik direct inkopen te doen en ermee aan de slag te gaan. Ik voegde nog wat limoensap en koriander toe. Bovenop een klodder mayo, aangemaakt met limoensap. Gewoon omdat ik daar dol op ben en me het in de verte weer doet denken aan een garnalencocktail. Wat stiekem mijn all time favorite voorgerecht is. Skip de mayo gewoon als je er een iets minder vet hapje van wilt maken. Maakt dat je niets uit? Dan adviseer ik je gewoon mijn recept aan te houden.

Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar jullie eetherinneringen van vroeger. Wil je het met me delen? Laat het hieronder in de comments weten!

Avocado gevuld met Hollandse garnalen
Voor 2 tot 4 personen

Avocado gevuld met Hollandse garnalen

Dit zit erin:

  • 2 avocado’s
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 1 limoen, enkel het sap
  • Paar takjes koriander, de blaadjes fijngehakt
  • 2 flinke el mayonaise
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + Mes
  • 2 kommen

Zo maak je het:

  1. Halveer de avocado’s. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Zorg dat de schil heel blijft en het meest groene randje in de schil.
  2. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng dit in een kom met de Hollandse garnalen en het grootste gedeelte van de limoensap. Voeg de koriander toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng in een kom de mayonaise met de rest van het limoensap.
  4. Vul nu de uitgeholde avocado’s met het garnalen mengsel en schep er een klodder mayonaise op.
TIP! Het is ook lekker om was cayennepeper toe te voegen aan de avocado gevuld met Hollandse garnalen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Avocado gevuld met Hollandse garnalen

Dit vind je misschien ook leuk

  • Frisse avocadosoep met Hollandse garnalenFrisse avocadosoep met Hollandse garnalen
  • Zoete aardappelsoep met gember en kipZoete aardappelsoep met gember en kip
  • Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika

Categorie: Lunch, Recepten, Voorgerechten Tags: avocado, hollandse garnalen, koriander, limoen, lunch, makkelijk, makkelijke maaltijd, mayonaise, snel, voorgerecht

« Aspergetijd! Witte asperges op Vlaamse wijze
B&B In de Morelleput // voor rust, ruimte en een fantastisch ontbijt! »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok