BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gevulde kip met zwarte olijventapenade

18 maart 2017 door Stefanie Reageer

Gevulde kip met zwarte olijventapenadeNa een lange tijd ontdekte ik deze gevulde kip met zwarte olijventapenade weer. Wat was het lekker en eenvoudig te maken. Vandaag deel ik het recept met je.

Geen huisvrouw

Je verwacht misschien dat ik als foodblogger elke dag kook en mijn man dus ook iedere avond aanschuift en geniet van een 3-gangendiner. Niets is minder waarde. Ik vertelde al wel eens dat ik eigenlijk een waardeloze vrouw ben. Niet gemaakt om huisvrouw te zijn. De laatste week heb ik veel gekookt maar dan allemaal voor een tof Paasproject in samenwerking met Agrimarkt. Dat leverde veel lekker eten op, maar geen maaltijden voor in de avond. Het was zelfs zo erg dat mijn lover me vandaag vroeg om weer eens een normale maaltijd. Geen restjes, een bij elkaar geraapt kostje of een zak borrelnootjes. Je snapt dat ik luisterde naar deze terechte smeekbede en hem deze lo mein met hoisinkip voorschotelde. Het viel in de smaak. Gelukkig, ik mag blijven.

Gevulde kip met zwarte olijventapenadeGevulde kip met zwarte olijventapenade

Herontdekt

Mijn lover staat dus ook regelmatig in de potten en pannen te roeren. Hij heeft geen keus. Dat blijkt wel. Eén van de gerechtjes die hij regelmatig maakte waren deze kippendijen gevuld en bedekt met een laagje zwarte olijven uit een kookboek van Amber Albarda. Omdat ik wat gezonder wilde eten, bladerde ik dat boek weer eens door en herontdekte het recept. Nu maakte ik het zelf en veranderde het één en ander aan, om er wat meer mijn eigen gerecht van te maken.

Dat bleek een succes. Ik maakte een tapenade van zwarte olijven, knoflook, Pecorino, pijnboompitten, platte peterselie en oregano. Dat smeerde ik op de kippendijen. Daarna de oven in en niet veel later, eten maar. Lekker met een pasta pesto en een groene salade.

Gevulde kip met zwarte olijventapenade
Voor 2 tot 4 personen

Gevulde kip met zwarte olijventapenade

Dit zit erin:

  • 100 gram zwarte olijven
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram Pecorino, geraspt
  • 30 gram pijnboompitten
  • 5 takjes platte peterselie, enkel de blaadjes
  • 5 takjes oregano, enkel de blaadjes
  • 4 kippendijen, zonder bot
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Keukenmachine
  • Ovenschaal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Doe de afgekoelde pijnboompitten, samen met de zwarte olijven, knoflook, Pecorino, platte peterselie en oregano in de keukenmachine en draai er een tapenade van.
  3. Maak met een scherp mes inkepingen in de kippendijen. Les de kippendijen in een ovenschaal. Wrijf hier de zwarte olijventapenade in. Wat er niet in past, verdeel je over de kippendijen. Verdeel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout.
  4. Zet zo’n 15 tot 20 minuten in de oven. Haal de gevulde kip met zwarte olijventapenade uit de oven en serveer met een groene salade.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gevulde kip met zwarte olijventapenade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Crispy hoisinkip + perfect knapperig velletjeCrispy hoisinkip + perfect knapperig velletje
  • Gevulde puntpaprika’s met kip, ras el hanout en fetaGevulde puntpaprika’s met kip, ras el hanout en feta
  • Tex Mex pizza met spicy kip en jalapeñoTex Mex pizza met spicy kip en jalapeño
  • Geplette zoete aardappels uit de ovenGeplette zoete aardappels uit de oven

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: kip, kippendijen, makkelijk, oregano, pecorino, platte peterselie, zwarte olijven, zwarte olijventapenade

« Soepie? Ga naar De Soepbar in Vlissingen
Salade met geitenkaas, bietjes en bloedsinaasappel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok