BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes

28 februari 2017 door Stefanie 4 Reacties

Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes Bak jij vanavond deze quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes? Zo lekker en eigenlijk best eenvoudig. Ook als lunch of in kleine puntjes bij de borrel een aanrader. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Happy kid

Nog niet zo lang geleden had ik een lunchafspraak in Antwerpen. Sowieso ben ik dol op afspraken waar er gegeten wordt en als we dan ook nog een eventueel mooie samenwerking bespreken, ben ik een happy kid. Details volgen ongetwijfeld als het moment daar is. We streken neer bij een super zoet tentje ergens net buiten het centrum. Veel roze en mintgroen. Als je even snel naar de kleurtjes in het Little Spoon logo kijkt, verbaasd het je vast niets, dat dit mijn lievelingskleuren zijn. Helemaal in mijn element dus.

Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes

Quiche met broccoli

Ik bestelde een quiche, gevuld met broccoli, pompoen, spekjes en feta. Mmm, dat was echt zo lekker. Ik vroeg me zelf direct af waarom ik nooit hartige taart kies in een restaurant. En wat dan de reden is dat ik het thuis ook zo weinig maak? Het antwoord had ik niet paraat, dus ik besloot er direct maar wat aan te doen. Een week later bedacht ik me hoe de taart gemaakt was en ging zelf aan de slag. Ik kocht een rol vers bladerdeeg, blancheerde de broccoli en pompoen, bakte spekjes uit en verbrokkelde wat feta. Dat allemaal bij elkaar in een bakvorm, mengsel van ei en crème fraîche erover en bakken maar. Super simpel eigenlijk.

Extra geduld

Als foodblogger denk je natuurlijk over de smaak. Die moet goed zijn, maar ook het plaatje moet perfect zijn. Hier ging het bij mij dus even mis. Of nou mis, het duurde allemaal wat langer dan gebruikelijk. Alle hartige taarten die op Little Spoon staan bakte ik in een quichevorm. Zo’n platte van steen. Prima natuurlijk, maar het leek me leuk om te variëren. Vriendinnetje Mo nam derde kerst een harige taart mee, gebakken in een springvorm met hoge rand. Die bleef bij mij in de kast en die vond ik ineens. Het leek me wel wat om de quiche hierin te bakken. Ik had alleen wat meer ei, crème fraîche en een hoop extra geduld nodig. Het stollen duurde langer dan normaal. Mijn advies is dus om gewoon een lage vorm te gebruiken. Het recept heb ik aangepast in die hoeveelheden. Ga je wel voor een vorm met hoge rand? Onderaan het recept vertel je meer over de hoeveelheden en baktijd.

Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes
Voor circa 12 punten

Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes

Dit zit erin:

  • 200 gram spekjes
  • 350 gram broccoli, in kleine roosjes
  • 300 gram pompoen, geschild en in blokjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 gram feta, verkruimeld
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 200 gram crème fraîche
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Koekenpan
  • Kom
  • Garde
  • Steelpan
  • Springvorm of quichevorm

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan. Schep ze op een bord met keukenrol.
  3. Blancheer de broccoli en stukjes pompoen om en om in kokend water. Beide zo’n 3 minuten. Laat goed uitlekken.
  4. Meng in een kom de eieren met de crème fraîche tot een egaal geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Bekleed een ingevette bakvorm met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrijk de randen met de eidooier. Verdeel nu de broccoli, pompoen, spekjes en feta over de bodem. Giet het eimengsel erover.
  6. Zet de quiche circa 45 minuten in de oven, tot de binnenkant helemaal gestold is.
TIP! Bak je de quiche met broccoli, net als ik deed voor deze foto, in een springvorm met hoge rand? Gebruik dan 1 ei en 100 gram crème fraîche extra voor de vulling. Zet na 45 minuten bakken op 200 graden, de oven op 120 graden en laat de quiche nog zo’n 20 minuten langer stollen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Quiche met broccoli, pompoen, feta en spekjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Plaattaart met pompoen, pittige salami en taleggioPlaattaart met pompoen, pittige salami en taleggio
  • Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicumMini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum
  • Pompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaasPompoentaart van Ottolenghi met wortel en geitenkaas
  • Pompoentaartjes met feta en harissaPompoentaartjes met feta en harissa

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags: bladerdeeg, broccoli, feta, hartige taart, pompoen, quiche, spekjes

« 13 x bananenbrood
Vanuit Peking naar de Chinese Muur (Mutianyu Great Wall) »

Reacties

  1. Come-Moda zegt

    28 februari 2017 om 13:01

    Oehh wat lekker!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      5 maart 2017 om 13:20

      Dank je! Xxx

      Beantwoorden
  2. Maxime zegt

    21 januari 2018 om 11:40

    Erg lekkere quiche! Ik heb hem gisteren gemaakt.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      26 januari 2018 om 16:32

      Wat leuk om te horen! Dank je wel :-) xx

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok